MobilTherm-1c - Ipari GSM termosztát, távjelző és hőmérséklet riasztó

MobilTherm-1c - Ipari GSM termosztát, távjelző és hőmérséklet riasztó

 • Gyógyszertárak, egészségügyi intézmények, laborok számára hőfokszabályzásra, riasztásra
 • Mezőgazdaságban keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet tartására, hőfokriasztásra
 • Boltok, élelmiszer üzletek hűtői és fagyasztószekrényei távszabályzására
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőztetők távjelzésére, távindítás- és távleállításra, hőfok távszabályzásra
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Week-end házak, nyaralók téli fűtésvezérlésére, kifagyás elleni védelmére
 • Lakókocsik és lakóautók hőmérséklet távszabályzására
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

A MobilTherm-1c GSM termosztát hőmérséklet szabályzásra, távmérésre, távjelzésre és hőfok riasztásra kifejlesztett ipari GSM alapú kombinált hőmérséklet szabályzó, mely külső digitális hőmérővel, 2 db feszültségmentes záró kontaktusra aktiválódó bemenettel, 1 relés vezérlő kimenttel, és 2 db általános célú, sms-sel vezérelhető egy áramkörös relés kimenettel rendelkezik. Önálló egységként hűtési-, fűtési-, és klimatizálási célokra ajánlott, kisebb hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekbe, raktárakba, illetve temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken. Nagyáramú kimenete miatt közvetlenül tud kapcsolni hálózati eszközöket, boylert, fűtőtesteket, légbefúvókat, hűtő-fűtő ventillátorokat, stb. Az 1. számú relés kimenet mobiltelefonról SMS-ekkel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, illetve a második kimenete pedig SMS hatására adott időre kapcsoltatható, mely idő letelte után a 2. számú relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított a szabályzás révén a hőmérsékletet mind hűtő-, mind fűtő üzemében a beállított alsó és felső hőmérsékleti határok között tartja. Átlépve a riasztási szinteket, a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni, hasonlóan a megváltozott bemeneti állapotokról is. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és a modul rácsengetése által értesülhet. SMS-ekkel vagy letöltéssel felprogramozott parancsokkal a két relés kimenetek állapota is változtatható. Opcióként belső Li-po akkumulátorral is rendelhető, így a tápfeszültség kimaradásokat, áramszüneteket is tudja jelezni.

A MobilTherm-1c GSM thermosztát és hőmérséklet riasztó max. 8 számra programozható. Tápfeszültsége 8-30V közti egyenfeszültség. Programozása ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógép USB portján keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS segítségével. A két bemenet és a négy kimenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszú névvel elnevezhető, illetve meghatározható a kimenetek parancsa is, melyeket a modulra küldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul rendelkezik egy négy jegyes kóddal is, mellyel így elkerülhető, hogy illetéktelen a modult letilthassa, vagy esetleg átprogramozhassa. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, melyek egy-egy SMS-sel indítva az egyik relé időszakosan kapcsoltatható, és a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, így visszaáll eredeti állapotába.

A MobilTherm GSM termosztát család hőmérséklet távjelző és hőfok riasztó panel verziója MobilTherm-1 név alatt kompletten, antennával és hőmérővel együtt kapható. Bedobozolt verziója MobilTherm-1d néven, dobozolt és Li-Pon akkumulátorral ellátottan MobilTherm-1ad -nek nevezzók. A “C” vagy “DIN” sines változata pedig MobilTherm-1c néven rendelhető meg.

A MobilTherm-1c GSM thermosztát szabályozó része a többi egységtől függetlenül a beállított hűtő-, vagy fűtő üzemmódnak megfelelően szabályozza a kívánt eszközt, a megadott hőmérsékleten tartva a szabályozandó teret. A tápfeszültség csatlakoztatási pontjain 10-30Vdc közötti tápfeszt igényel. A GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és 90 fokos rövid bot antenna is.

hőfokriasztás mobilra olcsó hőmérő szenzor hőfokjelzés mobiltelefonra olcsó gsm termosztát és hőfokriasztó

A külső mágnestalpas antenna hossza max. 2m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 1m hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 10m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást. A GSM termosztát bemenetei kontaktus hatására, a bemenetek 0V-ra (földre) kötésével kapcsolhatók. A bemenetei számozása a nyomtatott árakörön megtalálható.

olcsó hőfokriasztó panelek
olcsó páraérzékelő szonda

A készülékben a bemenetek típusát apró, cserélhető panelek határozzák meg. Külön megrendelésre az eredeti mellett 4 másik típusú bemeneti panel is szállítható. Ezek lehetnek feszültség-mentes kontaktusos bemeneti panelek, optocsatolt panelek 5-30V feszültség tartományra, állítható szintű komparátoros bemenetek kb. 5-35V közötti szintekre trimmer potméterrel beállíthatóan, vagy AC váltóáramú bemenet 5-24Vac közötti szintekre, illetve pára kicsapódásra vagy vízszint riasztásra is alkalmas panel, melyhez még 2m hosszú árnékolt kábelen lévő külön érzékelő szonda is tartozik. A bemeneti panelek a készülék feszültségmentes állapotában egyetlen mozdulattal cserélhetők. A bemenetek számozása a nyomtatott árakörön jelölésre került.

Célszerű már a megrendeleskéskor emailben a bemenetek típusait megadni, így a készülék(ek)et már a megrendelésben feltüntetet típusú bemeneti panelekkel és/vagy szondákkal fogjuk leszállítani.

A kimenetek egyáramkörös nagyáramú NO és NC típusú kimenetek, terhelhetőségük max. 230V feszültség és max. 8A terhelőáram. A relék közös, az NO és NC pontjai is kivezetésre kerültek. A GSM modem SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Ehhez felcsavarozható kisméretű bot antenna, vagy egyéb koax kábellel szerelt külső mágnestalpas antenna is illeszthető.

A MobilTherm-1c GSM termosztát alap esetben egyszerű, záró kontaktusos verzióban szállított bemenetei galvanikusan nincsenek leválasztva a modul belső áramköréről, tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és egy 500mA-es biztosítékkal egészül ki. A MobilTherm-1c thermosztát szabályozó része a többi egységtől függetlenül a beállított hűtő-, vagy fűtő üzemmódnak megfelelően szabályozza a kívánt eszközt, a megadott hőmérsékleten tartva a szabályozandó teret. A GSM termosztát hőmérő panele 4 eres árnyékolt kábellel csatlakozik a modulhoz, -50C és +50C közötti határokon belül működik, és tartományon belül +/- 0.5 fokos pontosságú. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kaphatók, igény hatására kb. 10m hosszú kábellel is felszerelhetők.

olcsó gsm hőfokjelző termosztát

A MobilTherm-1c GSM termosztát felprogramozható ingyenes szoftverünk segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. Telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők kitöltésével kell beállítani. A telefonszám mellett lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve melyik telefonszámra mehet riasztás esetén rácsengetés.Beállítható a fűtő vagy hűtő üzemmód, a kapcsolási hőfokok, a kapcsolás hiszterézise, és a riasztási hőfokok. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az adatok le-, és feltölthetők, ellenőrizhetőek. Ha az utolsó letöltés óta SMS-ek útján az adatokat távolról módosították, akkor itt megjeleníthető és ellenőrizhető. A Device menüpontból indítható az adatletöltés, az ellenőrzése, és a modulból történő adatfelolvasás opció. A letöltés sikerességét felugró ablak jelzi. A modul kapcsolási hőfok azt jelenti, hogy fűtés és hűtés üzemben ekkor kapcsol ki- és be, azaz mindkét üzemmódban ezt a hőfokot tartja. Ügyelni kell a hőmérsékleti szabályzási határok, és a riasztási szintek ésszerű megadására a sok felesleges sms elkerülése érdekében, valamint a 24 óra alatt kiküldhető max. SMS-ek számának megadásakor, mely hivatott biztosítani, hogy egy rossz beállítás miatt ne tudjon generálni határtalanul nagy SMS költséget és forgalmat. Az Állapot lekérdezés nyomógombbal a számítógépre USB porton csatlakoztatott készülék pillanatnyi állapota, a bemenetek, a kimenetek, a szabályzó kimenet, a pillanatnyi hőmérséklet, a tápfeszültség, a szolgáltató, valamint a lekérdezett ipari GSM modem pillanatnyi térerő értéke kérdezhető le és jeleníthető meg.

A MobilTherm-1c SMS-ekkel is felprogramozható, de ezt a funkciót inkább egy-egy beállítás módosítására érdemes használni. Minden parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tükrözi a megváltoztatott paramétert, a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. A modul bekapcsolásakor a bemenetek beolvasódnak és ezt veszi a készülék alapállapotnak. Riasztást az alapállapottól eltérő változások okoznak, és SMS-ben az új bemeneti állapot fog bekerülni. Programozáskor először az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol a felprogramozási utasításokra. Programozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges, melyet a készülékhez mellékelünk.

A MobilTherm-1c specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel:22 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel:22 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel:80 mA
Max. áramfelvétel:180 mA
Hőmérő tartomány:-50C … +50C fok
Kimenetek száma:2
Kimenetek terhelhetősége:230V 8A
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Antenna csatl.:SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet:-30 … +70 C fok
Panel hosszúság:96 mm
Panel szélesség:62 mm
Panel magasság:18 mm
Doboz hosszúság:106 mm
Doboz szélesség:90 mm
Doboz magasság:65 mm
Doboz típusa:“C” vagy DIN sínes
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!