MobilArm-1 2 bemenetes GSM átjelző

MobilArm-1 - olcsó GSM átjelző modul riasztóközponthoz, élesítés-tiltással

 • Olcsó GSM riasztásjelző egyéni felhasználók számára
 • Lakásriasztókhoz, tűzjelzőkhöz másodlagos összesített riasztásra
 • Egyéb berendezések egyszerű jelzésátvitelére
 • Hálózat- és kártyafüggetlen, térerőfigyeléssel és kijelzéssel, szines sorkapcsokkal
 • Lakásokban, nyaralókban, üzletekben GSM hívóként
 • Riasztóközpont mellett, SMS-sel élesíthető-tiltható
 • Beépített kétnormás bot antennával, mikroSIM kártyával üzemel
 • Szolgáltató független GSM modul, microSIM kártyahellyel

A MobilArm-1 GSM hívó vagy átjelző modul a MobilArm-4 továbbfejlesztett változata, mely kifejezetten riasztóközpontokhoz készült, és a kapható legolcsóbb GSM hívó. A modul rendelkezik 2 bemenettel, 4 telefonszámra történő SMS küldésre és hanghívásra alkalmas. A felhasználó által a SIM kártyára előre felprogramozott konfigurációval és hívószámokkal működik. A GSM hívó 4 telefonszámra programozható, küld üzenetet és/vagy hívja azokat a SIM kártyára felvitt programja szerint. A GSM modul szolgáltató független, a foglalatba tett mikroSIM kártya feltöltős vagy előfizetéses lehet.

A MobilArm-1 GSM hívó rögzítő fülekkel ellátott doboza előlapján háromszínű LED dióda található a GSM modul állapot és térerő kijeleztetésére. A modul egy-egy SMS paranccsal élesíthető vagy tiltható, így kisebb riasztóközpontokat is kiválthat. A szolgáltatók által küldött SIM kártya-egyenleg közlő SMS-eket opcionálisan továbbítja az 1-es számú felhasználó telefonjára. Szines sorkapcsokkal, szürke és fekete dobozolt kivitelben készül belső ráépített bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával. Tápfeszültsége 10-15Vdc, min. 500mA terhelhetőségű, így praktikusan a riasztóközpont akkumulátorára is köthető, vagy 12V feszültségű és min. 500mA terhelhetőségű dugasztápról járatni.

A MobilArm-1 GSM hívó két egyszerű feszültségmentes bemenete negatívra (földre húzva) aktiválható, mely vezéreltethető pl. a riasztóközpont PGM kimeneteivel is, vagy pl. egyéb berendezések hibajel kimeneteivel. A bemenetek aktiválásakor a SIM kártyán lévő telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést a microSIM-en lévő sorrendben. A 4 db telefonszámot és tennivalókat a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembehelyezés előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba percek alatt felprogramozható. A MobilArm-1 fehér dobozban, beépített és fix GSM antennával szines sorkapcsokkal, a MobilArm-1a fekete dobozban, csavaros SMA csatlakozóval, 60cm-es RG-174-es koax kábelre szerelt külső mágnestalpas antennával kerül forgalomba. A MobilArm-1 GSM átjelző csak dobozoltan, microSIM foglalattal, szolgáltató- és kártyatípus független ipari GSM modullal szerelten kerül forgalomba, és előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával is üzemelhet.

Kifutott termék. Utódterméke:
MobilArm-Nano

Bővebben a MobilArm-1-ről:

A MobilArm-1 GSM hívó modul mindkét bemenete kontaktus hatására aktiválódik. Ez történhet fémes kontaktuson keresztül, mint pl. relé, vagy open-kollektoros kimenettel (PGM kimenet) is. Az SMS-sel aktívvá tett modul riasztás hatására a SIM kártyán megadott tennivalók alapján megkezdi a komplex riasztást. Először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a SIM kártyán szereplő bejegyzésekben szereplő sorrend alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM-en felvett tennivalókat követve a hanghívásokat végzi el az ott felvett sorrendben. Miután a MobilArm-1 GSM átjelző körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, leáll.

Abban az esetben, ha a SIM-en lévő “ACK” bejegyzés mellett 0-s szám szerepelt, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad. Abban az esetben, ha az “ACK” bejegyzés mellett 1 -es szám szerepel, akkor a modul kb. 2 perc várakozás után ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás.

A modul élesíthető vagy tiltható egy-egy SMS-sel. Tiltott állapotban a modul passzív, nem riaszt, sem SMS-t nem küld, sem pedig hanghívást nem kezdeményez. A MobilArm-1 modul a beérkezett idegen SMS-eket továbbítja a microSIM-en 1-es helyre elmentett telefonszámra. Így a szolgáltatótól érkező feltöltős kártya egyenlegközlő SMS-ei is továbbítódnak a felhasználó telefonjára.

A modul előlapján kétszínű LED dióda található. Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel, így:

 • 1 villanás, szünet – gyenge térerő, a modul időnként leszakadhat a hálózatról, érdemes azt áthelyezni
 • 2 villanás, szünet – gyenge térerő, a modul stabilabban, néha újraindulhat, ami kb. 30 mp üzemkiesés
 • 3 villanás, szünet – közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 4 villanás, szünet – erős térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 5 villanás, szünet – maximális térerő

Üzembehelyezés

 1. Először a feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a leírás szerint elvégezni.
 2. Új feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e SMS küldés funkció. (Egyes kártyákon lévő keret csak lebeszélhető, sms küldés csak új rátöltés után engedélyezett)
 3. Feltöltő kártyák esetén a hívószám kijelzést a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán beállítani.
 4. Programozás után a SIM-et telefonból kivéve a modul hátsó kártyatartójába kell csúsztatni.
 5. Ezután a modult rögzíteni kell annak végleges helyén.
 6. Sorkapcsait tápfeszültség és polaritás helyesen kell bekötni.
 7. A doboz az öntapadós ragasztóval, vagy a felfogató fülekkel könnyen rögzíthető.
 8. Végül a MobilArm-1 GSM modult táp alá kell helyezni, és azt minden funkciójában le kell próbálni!

Figyelem !

 1. A modul tápfeszültsége max. 12Vdc lehet! A 12V váltófeszültség egyenirányítva 18V-ot is elérhet, mely a Mobilarm-1 modult gyorsan tönkreteheti!
 2. A GSM modult a riasztóközpontok akkumulátoráról célszerű táplálni.
 3. A központok AUX kimenete általában nem biztosít elégendő áramot a modul meghajtásához, így az AUX kimenetről való táplálás nem javasolt!
 4. A SIM kártyát mindig a képen látható módon kell betenni a foglalatba.

A MobilArm-1 specifikációi:

Tápfeszültség:10–15 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V):24 mA
Átlagos áramfelvétel:28 mA
Maximális áramfelvétel:180 mA
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Üzemi hőmérséklet:-30…+70 C fok
Modul mérete fülek nélkül:
Hosszúság:48 mm
Szélesség:42 mm
Magasság:22 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!