MobilArm-2 riasztóközponthoz illeszthető GSM

MobilArm-2 - programozható GSM átjelző riasztóközponthoz

 • Riasztóközpontokhoz GSM átjelző egyéni felhasználóknak
 • 2 feszültségmentes kontaktusos bemenet, 1 kisáramú relés kimenet
 • Lakásriasztókhoz, tűzjelzőkhöz riasztásjelzésre, távkapcsolásra
 • USB-n keresztül számítógépről programozható
 • Hálózatfüggetlen, térerőfigyelés- és kijelzéssel, szines sorkapcsokkal
 • Riasztóközpont mellett, tetszőleges SIM kártyával üzemel
 • Beépített kétnormás bot-, vagy mágnestalpas külső antennával

A MobilArm-2 biztonságtechnikai távjelzésre és távműködtetésre fejlesztett GSM hívó modul riasztóközpontok számára. A 2 bemenete feszültségmentes kontaktusra aktiválódik, egyáramkörös relés kimenettel rendelkezik. Saját szoftverével laptopról vagy asztali számítógépről programozható, letölthető. A modul a bemenetek megváltozásáról a felhasználót az általa tetszőleges tartalomra előre programozott SMS-ben értesíti. Ezenkívül egy-egy (felhasználó által programozott tartalmú) SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenet állapota változtatható. A GSM pager max. 8 telefonszámra programozható fel, így egy-egy SMS is max. 8 telefonra küldhető el. Önálló GSM távjelző és távirányító egységként, otthoni felhasználásra és kiegészítő biztonságtechnikai jelző és távműködtető eszközként egyaránt használható. Tápfeszültsége 10-15V egyenfeszültség, min. 500mA terhelhetőséggel.

A GSM hívó két digitális bemenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel elnevezhető. Hasonlóan a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A relés kimenet típusa szabadon változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után egy meghatározott idő elteltével automatikusan kikapcsol) vagy bistabil (a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A GSM modul rendelkezik saját névvel és azonosítóval, a nagyobb számú modul egyidőben történő felügyelete esetére, valamint az események könnyebb azonosítása érdekében. A modul belső időzítővel rendelkezik, így a kimenet monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolható. A relé a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, illetve visszaáll eredeti állapotába. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A modulok kétféle kivitelben készülnek, beépített kétnormás antennával, vagy 60cm-es RG-174-es koax kábelre szerelt SMA csatlakozós külső felcsavarozható mágnestalpas antennával.

A MobilArm-2 GSM riasztó modul szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kód nélküli előfizetéses vagy feltöltős mikroSIM kártyával működik. A MobilArm-2 biztonságtechnikai átjelző modulok a MobilSwitch készülék család egyszerűsített és legkisebb tagjai, melynek komplexebb típusai a MobilSwitch-3 és MobilSwitch-5 készülékek, amelyek több relés kimenettel vagy nagyáramú relés kimenetekkel, több digitális vagy optocsatolt bemenettel, ezenkívül analóg- és számláló bemenetekkel és opcionálisan belső lítium-ion akkumulátorral is rendelkeznek. A MobilArm-2 szürke dobozban beépített antennás változatba, a MobilArm-2a fekete dobozban. külső mágnestalpas antennával vásárolható meg. Minden készüléknél az antenna és a letöltő szoftverünk tartozék, melyeket vásárláskor a készülék dobozában mellékelünk.

Kifutott termék. Utódterméke:
MobilArm-Micro

Bővebben a MobilArm-2-ről:

A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, a bemenetek nevét, kimenet állapotát, stb. így a tápfeszültség megjelenése után működését ugyanott folytatja. Működtető szoftvere az ipari GSM modult rendszeresen lekérdezi, hálózati vagy térerő probléma esetén kikapcsolja, majd visszakapcsolja, feljelentkezteti a hálózatra, ismét üzemképes állapotba hozza azt. A modul dobozolt kivitelben kompletten, független GSM-el, letöltő szoftverrel, mágneses- vagy rövid bot antennával MobilArm-2 vagy MobilArm-2a néven rendelhető.

A GSM modul előlapján a készülék státusának és esetleges hibajelzések kijelzésére LED dióda található, mely 3 színben az alábbi funkciókkal, üzenetekkel rendelkezik.

 • Piros (folytonos) A panel tápfeszültségét jelzi.
 • Sárga (folytonos) A GSM modul inicializál, bekapcsoláskor kb. 30-40 mp-ig.
 • Heartbit (térerő villogás) A zöld villogás jellege utal a térerőre.
 • Sárga (SMS, rácsengetés) A modul kommunkációja közben világít.
 • Piros-Zöld (gyors villog) A GSM modul nem talált szolgáltatót, kicsi a térerő, stb.

A GSM hívó modul piros sorkapcsain +10-15V tápfeszültséget igényel min. 500mA-es terhelhetőséggel. Riasztóközponthoz illesztve a központ akkumulátoráról működtetendő, a központok AUX kimenete rendszerint nem biztosít elegendő áramot a megtáplálásához, így az AUX-ról való táplálása nem javasolt ! A feszültségmentes kontaktus bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre kapcsolásával kapcsolhatók. Ha a bemenetek open kollektor (PGM) vezéreltek, a bemeneteket tilos a +12V-os tápfeszültségre felhúzni ! A kimenet egyáramkörös NO-NC típusú, terhelhetősége max. 48V-on legfeljebb 1A. A relé COM, az NO és NC (alapállapotban nyitott vagy zárt) pontjai kerültek kivezetésre. A GSM modemnek beépített antennája, vagy csavaros SMA antenna csatlakozása van a modul felső oldalán van, ahova csatlakoztatható a külső mágnestalpas antenna. Bemenetei kellően zavarvédettek, de külső feszültség rájuk nem kapcsolható. Bemeneteit kapcsolhatja kontaktus, kapcsoló, jelfogó, relé vagy reed-relé, lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással és pergés (prell) mentesen. A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett.

A microSIM kártya foglalata a modul tetején található. A SIM kártyát a modul hátuljáról készítet képen látható módon kell behelyezni a foglalatba. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, mely a doboz tetején felül jobb oldalon található, így ezen keresztül letölthető vagy felolvastatható a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden paramétere. A MobilArm-2 modul felprogramozható a szoftvere segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. Amennyiben a szoftver a driver telepítése ellenére sem ismeri fel a készüléket, akkor a Windows operációs rendszer beállításaiban a mellékletben szereplő módosításokat kell végrehajtani az ott felvázolt sorrendben.

A MobilArm-2 specifikációi:

Tápfeszültség:10–15 Vdc
Bemeneti fesz. a bemeneten:+6 V max.
Nyugalmi áramfelvétel (12V):35 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel:40 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel:65 mA
Maximális áramfelvétel:280 mA
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Üzemi hőmérséklet:-30…+70 C fok
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!