A MobilGate-7 és MobilGate-7a 8 telefonszámra programozható GSM modul

MobilArm-7 - GSM kapunyitó 12-24V váltófeszültségre, 8 telefonszámra

 • Ingyenes kapunyitás mobiltelefon ráhívással
 • Bármely kapuvezérlőhöz külön tápegység nélkül is illeszthető
 • Rádiós távirányítóknál olcsóbb megoldás
 • Hagyományos rádiós távirányítók mellett is üzemeltethető
 • Családi házak, autóbejáratok, garázskapuk, kertajtók nyitására
 • Lépcsőház, parkolók, sorompók, és tolókapuk számára
 • Szolgáltató-független, feltöltős és előfizetéses SIM kártyával is üzemel
 • Ráépített, vagy külső mágne-talpas antennával is rendelhető

A MobilGate-7 GSM kapunyitó távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett olcsó GSM kapunyitó modul, amely 1 db kisáramú relés kimenettel rendelkezik. A felhasználó a relés kimenetet rácsengetéssel, hívással tudja aktiválni. A hívószám felismerésen alapuló kapunyitó az előre beállított időre a relét behúzva tartja. A GSM kapuvezérlő 8 mobilszámot ismerhet fel.. A relé záró érintkezői kerültek kivezetésre. A GSM távnyitó működhet monostabil állapotban (rácsengetés –> behúzás adott időre) vagy bistabil üzemmódban (ekkor rácsenget –> és behúzva marad egészen a következő rácsengetésig). A felismerendő telefonszámokat, egyéb adatokat a GSM kapunyitó a SIM kártyán tárolja, mely üzembehelyezéskor pl. saját mobiltelefonnal 1-2 perc alatt felprogramozható. A felprogramozása lehetséges helyben a SIM kártyára történő közvetlen felprogramozással, de távolról is programozható SMS-ben vagy egy mobiltelefon billentyűzetéről egy-egy hangkapcsolat alatt.

A MobilGate-7 kapunyitó időzítése 1-9999 mp (max 2.5 óra) időtartamra lehetséges, vagy bistabil üzemmódjában tetszőleges időre behúzatva tartható. Monostabil üzemmódban rácsengetés hatására a relé azonnal meghúz, és bontja a vonalat, melyet a hívó fél a hívás “kinyomásaként” fog hallani. Bistabil üzemmódban a rácsengetés hatására a relé harmadik kicsengésre bekapcsol, és a modul is ekkor bontja a vonalat. Az újabb rácsengetés hatására a relé már az első kicsengés után kikapcsol, és a modul bontja a vonalat, azaz 1 csengés után “kinyomja”. A relé kimenetei egyáramkörösek nyitó- (NC) és záró- (NO) érintkezőkkel.

A kapunyitó tetején egy nyomógomb található, mely egyszeri, rövid megnyomása egy ráhívással egyenértékű, így a felprogramozásnak megfelelően kinyitja a kaput. A nyomógomb 10 mp-nél hosszabb megnyomása esetén a modul az 1-es (mester) telefonszámra SMS-ben elküldi a SIM kártyára elmentett telefonszámokat.

A MobilGate-7 GSM kapunyitó kétféle dobozolt kivitelben készül. A MobilGate-7 beépített bot antennával, a MobilGate-7a csavaros antenna csatlakozással és külső mágnestalpas antennával rendelkezik, de nagyobb nyereségű antenna is csatlakoztatható hozzá. A panelen a piros sorkapcsokra a 12-24V közötti váltakozó feszültség (transzformátorról) kötendő, a sárga sorkap a kisáramú relé NO/COM pontja, melyek a kapunyitó elektronikát (rendszerint a belső nyitó nyomógombbal párhuzamosan kötve) vezérli. A váltófeszültségű táplálhatóság miatt a GSM távirányító szinte bármely kapunyitó elektronikához külön tápegység nélkül is illeszthető.

Kifutott termék. Utódterméke: Mobilgate-Nano

Bővebben a MobilGate-7-ről:

A kapunyitó szolgáltató független ipari GSM modult tartalmaz, így bármely szolgáltató bármely SIM kártyájával üzemelhet. A kártya lehet előfizetéses vagy feltöltő kártyával egyaránt. A SIM kártyán tárolt adatok a kapunyitó modul kikapcsolása és visszakapcsolása után is megmaradnak, de az újraindítás után a kimeneti relé alapállapotba (elengedett) kerül vissza. A MobilGate-7 GSM kapunyitó tápfeszültsége 12-24Vac váltakozó feszültség lehet, ezzel szinte minden kapuvezérlő elektronikához illeszthető külön tápegység nélkül is. Kivezetésre került a relé záró (NO) kontaktusa és a relé közös pontja (Com). Terhelhetősége max 48V és 1A lehet. A modul csavaros SMA antenna csatlakozójára a tartozékként adott bot antenna helyett 0.6 m hosszú kivezetéssel ellátott mágneses antenna is rászerelhető, így zárt fémdobozban kivezetett antenna mellett is alkalmazható.

A Mobilgate-7 kapunyitó egy szolgáltató független ipari GSM modult tartalmaz, így bármely szolgáltató által kiadott, bármilyen SIM kártyával üzemelhet, mind előfizetéses, mind pedig feltöltő kártyával egyaránt. A SIM kártyán tárolt adatok a kapunyitó modul kikapcsolása és visszakapcsolása után is megmaradnak, az újraindítás után a kimeneti relé alapállapotba (elengedett) kerül vissza.

A Mobilgate-7 GSM kapunyitó felprogramozható helyben egy kézi mobiltelefonnal, közvetlenül a SIM kártyára felirással. De programozható távolról, illetve egyes beállí1tások és telefonszámok módosíthatók távolról is az 1-es (azaz mester) telefonszámról meghatározott tartalmú SMS küldésssel a modulra, vagy szintén csak az 1-es (mester) telefonszámról indítot élő hangkapcsolat alatt a kézi telefon nyomógombos távprogramozása segítségével.

Tudnivalók a MobilGate-7-ről:

 • A MobilGate-7 GSM kapunyitó tápfeszültsége 12…24V közötti váltófeszültség lehet.
 • A MobilGate-7 kapuvezérlő kommunikációja alatt felvett átlagos áramfelvétele 200mA, így a biztonságos működéséhez legalább egy 12V és 300mA-es transzformátor, vagy egy 24V és legalább 150mA-es transzformátor szükséges. A kisebb transzformátorokról a modul nem- vagy nem üzemel megbízhatóan..
 • A MobilGate-7 kapunyitót antenna nélkül bekapcsolni tilos. Az antenna hiánya a GSM modul meghibásodását okozhatja
 • A modul a szolgáltatótól vagy máshonnan érkező SMS-eket továbbítja az 1-es telefonszámra, így a feltöltőkártya esetén a szolgáltató által küldött egyenleget is. Azonban a SIM kártya teljes leürülése utána készülék (látszólag) működőképes, de SMS-t küldeni már nem tud, így a kártya egyenlegét célszerű rendszeresen figyelemmel kísérni !
 • A MobilGate-7 kapunyitóra a szolgáltató SMS-t küldhet, mely feltöltőkártya esetében tájékoztat a kártya egyenlegről. A modul minden bejövő idegen SMS-t továbbít a konfigurációban megadott 1-es telefonszámra.
 • A bekapcsolást- illetve újraindítást követő kb. 30-40 mp-re, az ipari GSM modul hálózatra történő feljelentkezést követően lesz ismét üzemképes.
 • A Mobilgate-7 kapuvezérlő csak PIN kód nélküli SIMkártyával képes működni.
 • A mikroSIM kártyáról a PIN kódot (bekapcsoláskor a PIN kód kérést) le kell venni.
 • Feltöltő kártya esetében a szolgáltató önkiszolgáló ügyfélszolgálatán engedélyezni kell a SIM kártya hívószám elküldését
 • Feltöltő és előfizetéses kártya esetén is a hívásátirányítást, illetve az SMS küldést a szám foglaltság és a nem elérhető esetére egyaránt le kell tiltani!
 • Ajánlott segítség itt: Telefonbeállítások

A MobilGate-7 specifikációi:

Tápfeszültség:12–24 Vac
Nyugalmi áramfelvétel (12Vac):20 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel:20 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel:31 mA
Max. áramfelvétel:140 mA
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Antenna csatl.:SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet:-30 … +70 C fok
Doboz hosszúság:48 mm
Doboz szélesség:42 mm
Doboz magasság:22 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!