MobilGate-x8 és MobilGate-x8a ráhívással vezérelhető GSM kapunyitó

MobilGate-x8 /x8a - Rácsengetésre működő kapunyitó 2 kapura, 8 telefonszámra

 • Bármilyen mobiltelefonnal távműködtethető
 • Ingyenes kapunyitás, egy telefonról 2 kapu nyitható
 • Rádiós távirányítók helyett kényelmesebb és olcsóbb megoldás
 • Családi házak, társasházi bejáratok kapunyitásra
 • Kertkapuk, tolókapuk, sorompók, parkoló oszlopok távműködtetése
 • Kényelmes, gyors, költségmentes távkapcsolást biztosít
 • Szolgáltató-független feltöltős, előfizetéses SIM kártyával üzemel

A MobilGate-x8 távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM kapunyitó, bedobozolt verzióban, amely 1 db bemenettel, és 2 db relés kimenettel rendelkezik. A felhasználó a relés kimenetet rácsengetéssel, hívással tudja aktiválni. A modul 1-es számú relé a hívószám felismerésen alapulva működtethető, és rácsengetésre az előre beállított időre a relét behúzva tartja. A családi GSM kapunyitó 8 db telefonszámot tud felismerni. A modul 2-es számú relé minden hívószámról történő rácsengetésre működtethető azok számára, akik ismerik a készülékben elhelyezett SIM kártya telefonszámát. Általános telefonszámról a modul rácsengetésre a 2-es relét a hozzá programozott időre kapcsolja. Mindkét relé bontó és záró érintkezői is kivezetésre kerültek.

A GSM kapunyitó működhet monostabil állapotban (rácsengetés –> behúzás adott időre) vagy bistabil üzemmódban (ekkor rácsenget –> és behúzva marad egészen a következő rácsengetésig). A felhasználó a GSM kapunyitó bemenet változásairól egy általa előre beállított tartalmú SMS-ben értesül. A felismerendő telefonszámokat, az Sms szövegét, egyéb adatokat a GSM kapunyitó a SIM kártyán tárolja, mely üzembehelyezéskor pl. saját mobiltelefonnal 1-2 perc alatt felprogramozható.

Az időzítés 1-9999 mp (max 2.5 óra) időtartamra lehetséges, vagy bistabil üzemmódjában tetszőleges időre behúzatva tartható. Monostabil üzemmódban rácsengetés hatására a relé azonnal meghúz, és bontja a vonalat, melyet a hívó fél a hívás “kinyomásaként” fog hallani. Bistabil üzemmódban a rácsengetés hatására a relé harmadik kicsengésre bekapcsol, és a modul is ekkor bontja a vonalat. Az újabb rácsengetés hatására a relé már az első kicsengés után kikapcsol, és a modul bontja a vonalat, azaz 1 csengés után “kinyomja”. A relék kimenetei egyáramkörösek nyitó- (NC) és záró- (NO) érintkezőkkel. A GSM kapunyitó kétféle kivitelben készül.

A MobilGate-x8 néven egy beépített antennás bedobozolt verzió, a MobilGate-x8a néven pedig egy SMA antenna csatlakozós, külső mágnestalpas antennás verzió rendelhető. Mindkét verzió panelje azonos, eltérés csak a doboz színében és az antennában van. A MobilGate-x8a doboza tetején található csavaros SMA aljzatra nagyobb nyereségű antenna is csatlakoztaható. A panelen a sorkapcsokon 2 pont a 10-30V közti egyen tápfeszültség, 2 pont a bemenet, a 2 darab 3-as sorkapocs az NO/NC relés kimenetek bekötésére szolgál.

Kifutott termék. Utódterméke: MobilGate-Micro

Bővebben a MobilGate-x8 /x8a-ról:

A kapunyitó szolgáltató független ipari GSM modult tartalmaz, így bármely szolgáltató által is kiadott, bármely SIM kártyával üzemelhet, mind előfizetéses, mind pedig feltöltő kártyával egyaránt. A SIM kártyán tárolt adatok a kapunyitó modul kikapcsolása és visszakapcsolása után is megmaradnak, de az újraindítás után a kimeneti relé alapállapotba (elengedett) kerül vissza. A MobilGate-x8 kapunyitó modul tápfeszültsége polaritás függő, a jobb oldali pontjára kerül a 10-30V, és a sorkapocs bal oldala a föld. A bemenet egyszerű kontaktusra kapcsol, a két pontja közül a baloldali a föld, és a jobboldali pontját kell az sms indításkor földre kötni. Kivezetésre került a relék nyitó (NC1, NC2) és záró (NO1, NO2) kontaktusa is, a relé közös pontja a panelen (R1) és (R2) betűvel kerültek jelölésre. Terhelhetőségük max 48V és 1A lehet. A fekete dobozos verzió csavaros SMA antenna csatlakozójára a tartozékként adott bot antenna helyett 0.6 m hosszú kivezetéssel ellátott mágneses antenna is rászerelhető, így zárt fémbobozban kivezetett antenna mellett is alkalmazható.

A GSM kapunyitó egy szolgáltató független ipari GSM modult tartalmaz, így bármely szolgáltató által kiadott, bármilyen SIM kártyával üzemelhet, mind előfizetéses, mind pedig feltöltő kártyával egyaránt. A SIM kártyán tárolt adatok a kapunyitó modul kikapcsolása és visszakapcsolása után is megmaradnak, az újraindítás után a kimeneti relé alapállapotba (elengedett) kerül vissza.

Tudnivalók a MobilGate-x8 /x8a-ról:

 • A MobilGate-8 modul tápfeszültsége 10…30V közötti egyenfeszültség lehet.
 • A modulra váltakozó feszültséget kapcsolni tilos, ettől a modul tönkremehet.
 • A modulra nem kapcsolható olyan feszültség, mely 24Vac váltófeszültségből lett egyenirányítva. A kapott feszültség 34-38V lesz, ami működésképtelenné teheti a kapunyitó modult.
 • A MobilGate-8 modul kommunikáció alatt felvett átlagos áramfelvétele 200mA, így a biztonságos működéséhez legalább egy 12V 500mA-es tápegység vagy 24V 300mA-es egyenfeszültségű áramforrás szükséges. A kisebb tápegységekkel a modul nem üzemel megbízhatóan, és nagyon kis terhelhetőségű tápegységek esetén a működése el sem indul.
 • A MobilGate-8 kapunyitó modul bemenete feszültségmentes kontaktusos bemenet. Ezért a bemenetre bármiféle külső feszültséget adni tilos, annak hatására meghibásodhat.
 • A MobilGate-8 kapunyitót antenna nélkül bekapcsolni tilos. Az antenna hiánya a GSM modul meghibásodását okozhatja
 • A modul a szolgáltatótól vagy máshonnan érkező SMS-eket továbbítja az 1-es telefonszámra, így a feltöltőkártya esetén a szolgáltató által küldött egyenleget is. Azonban a SIM kártya teljes leürülése utána készülék (látszólag) működőképes, de SMS-t küldeni már nem tud, így a kártya egyenlegét célszerű rendszeresen figyelemmel kísérni !
 • A Mobilgate-8 kapunyitóra a szolgáltató egy-egy SMS-t is küldhet, mely feltöltőkártya esetében tájékoztat a kártya egyenlegről. A modul minden bejövő idegen SMS-t továbbít a konfigurációban megadott 1-es telefonszámra, ha az létezik, és meg volt adva.
 • A Mobilgate-8 bekapcsolást- illetve újraindítást követő kb. 30-40 mp-re, az ipari GSM modul hálózatra történő feljelentkezést követően lesz ismét üzemképes.
 • A Mobilgate-8 csak PIN kód nélküli SIMkártyával képes működni.
 • A mikroSIM kártyáról a PIN kódot (bekapcsoláskor a PIN kód kérést) le kell venni.
 • Feltöltő kártya esetében a szolgáltató önkiszolgáló ügyfélszolgálatán engedélyezni kell a SIM kártya hívószám elküldését (SMS és riasztás esetén így tudjuk hogy a modul hívott)
 • Feltöltő és előfizetéses kártya esetén is a hívásátirányítást, illetve az SMS küldést a szám foglaltság és a nem elérhető esetére egyaránt le kell tiltani!
 • Ajánlott segítség itt: Telefonbeállítáások

A modul üzembehelyezése és felprogramozása az alábbi sorrendben történik:

 1. A használandó SIM kártyát be kell tenni egy kézi telefonba. (Nokia, Samsung, Motorola, stb)
 2. A SIM kártyáról minden telefonszámot és minden SMS-t le kell törölni.
 3. A SIM kártyáról a PIN kódot (bekapcsoláskor a PIN kód kérést) le kell venni.
 4. Elmenteni a SIM kártyára a szolgáltató SMS központ számát.
 5. Ezt követően el kell menteni az első felismerendő telefonszámot.
 6. Következőkben el lehet menteni a többi telefonszámot is (max. 8 telefonszám lehet)
 7. Az 1-es relé, azaz a hívószám felismerés által működtetett relé behúzási idejét adjuk meg
 8. Az 2-es relé, azaz minden ráhívás esetén működtetett relé behúzási idejét kell megadni
 9. Az SMS bemenethez tartozó üzenet programozható fel egy SMS ráküldésével
 10. A modul ezzel üzemkész, és a felprogramozásnak megfelelően fog működni.

Ajánlott segítség itt: Telefonbeállítások

0
  0
  Kosara
  A kosara üres!