MobilHeat-1a GSM modul

MobilHeat-1a

Gépkocsi állófűtés távkapcsoló GSM modul 12V és 24V-os gépjárművekre, hőmérséklet átjelzéssel, hőmérséklet riasztással, autóriasztó bemenettel, relés kimenettel, cserélhető SMA antennával és külső digitális hőmérő szondával

 • Gépkocsi állófűtés ki- és bekapcsolás ingyenes ráhívással
 • Hőmérséklet, alacsony akkufesz és autóriasztó riasztás
 • A rádiós távirányítóknál lényegesen olcsóbb megoldás
 • Tetszőleges típusú gépkocsihoz illeszthető, kisméretű kivitel
 • Riasztások indítása SMS-ben és hanghívással
 • Beépített vagy kábellel elvezethető digitális hőmérő szondával
 • Szolgáltató független feltöltős és előfizetéses microSIM-mel

A MobilHeat-1 gépkocsik állófűtéséhez illeszthető GSM thermosztát, mely alkalmas a beépített állófűtés távvezérlésére, alacsony és magas hőmérséklet szintek, illetve az alacsony akkumulátor feszültség SMS-ben és hívással történő riasztására. A MobilHeat-1 gépkocsi thermosztát 1 digitális bemenettel, 1 db beépített, vagy 1m-es kábelen lévő +/- 50 fokos hőmérő szondával, 1 relés kimenettel rendelkezik, max 4 telefonszámra elmenő SMS küldésére és hanghívásra alkalmas. A felhasználó által a SIM kártyára előre felprogramozott konfigurációval és hívószámokkal működik. A GSM hívó max. 4 telefonszámra küld üzenetet és/vagy hívja azokat a SIM kártyára felvitt program szerint. A GSM modul szolgáltató független, a foglalatba tett mikroSIM kártya feltőltős vagy előfizetéses lehet. Lehetőség ad állófűtés ki- és bekapcsolásra, a gépkocsi belterében lévő hőmérséklet lekérdezésére, és a modulhoz illesztett autóriasztó riasztásjelzésének SMS és hanghívás alapú átvitelére. A modul aktív és passzív üzemmódba kapcsolható. Aktív üzemmódban küld riasztásokat, passzív üzemmódban nem indít sem riasztó SMS-t sem hanghívást.

Autóriasztóhoz illeszthető GSM távirányító bemenete +12V vagy +24V rákapcsolása hatására lesz aktív. Akkumulátor feszültségmérő bemenete 25,5V-ig mér. SMS alapú lekérdezésekor, vagy riasztáskor többször megmért akkumulátorfeszültség átlagértéket küldi el a felhasználó felé SMS-ben kb. 0.1V pontossággal. Az állófűtés vezérlés relés kimenete ráhívásra monostabil üzemmódban, SMS hatására bistabil módon vezérli a relét. Ráhívás esetén az időzítés max. 9999 mp (kb. 2.5 óra) lehet. Az alacsony hőfok hőmérsékleti riasztás értéke -49 fok, a magas hőmérséklet riasztás értéke max. +49 fok lehet. Az alacsony akkumulátor feszültség riasztási szintje 10-25V között állítható be, de praktikusan a gépjármű 12V vagy 24 V-os rendszerétől függően a javasolt beállítás 11V vagy 22V lehet. A MobilHeat-1 GSM hívó rögzítő fülekkel ellátott doboza előlapján kétszínű LED dióda található kettős funkcióval a GSM modul állapot és térerő kijelzésére.

A MobilHeat-1 GSM termosztát kétféle kivitelben készül: a krémszürke doboz esetében a beépített digitális hőmérő modul a doboz alján található, míg a fekete dobozos kivitelnél a 6mm átmérőjű digitális hőmérő szonda 1m hosszú fekete árnyékolt kábelen csatlakozik a készülékhez. A modul tápfeszültsége 10-30V között lehet. Nyugalmi áramfelvétele igen alacsony, de kommunikáció közbeni pillanatnyi áramfelvétele elérhet akár 290mA-t is.

Bővebben:

Bekapcsolása után a MobilHeat-1 GSM távjelző és távkapcsoló beolvassa a SIM kártya tartalmát, és a felírt konfigurációnak megfelelő alapállapotba áll be. A 003-as számú parancs, azaz a riasztás engedélyezésének hatására a modul a beállított értékek túllépése esetén riasztani fog. Ha a modul bemenete +12…24V hatására a SIM-en beállított telefonszámokra és a SIM-en az erre az esetre beállított tartalmú SMS-t fogja elküldeni, és/vagy rácsengetni, szintén a SIM-en lévő beállításoknak megfelelően. A SIM-en beállítható a visszaállás riasztás jelzés is, ekkor a bemeneten lévő jel megszünte esetén ismét riasztani fog az arra vonatkozó üzenettel.

Ha a hőmérséklet felfelé átlépi a SIM-en beállított felső szintet, vagy lecsökken a beállított minimum alá, a SIM-en az erre az esetre lementett SMS-t fogja elküldeni, és/vagy rácsengetni, a SIM beállításai szerint. Ha a visszaállás be van állítva, a normális hőmérsékleti értékek visszaáltakor is jelezni fog az erre az esetre vonatkozó üzenet(ek)kel. Ha az akkufesz értéke a SIM-en a BAT bejegyzés alatt beállított érték alá csökken, a modul a SIM-en lementett tartalmú SMS-t fogja elküldeni (és rácsengetni) az akkumulátor feszültségének 1 perc alatt mért és számolt átlagértékével együtt. Ha a visszaállás be van állítva, az akku feszültség normál értékének visszaállta esetén ismét jelezni fog.

A GSM távjelző modul beállítható nyugtázást igénylő üzemmódba is. Riasztáskor a SIM kártyán lévő tennivalók alapján megkezdi a komplex riasztást. Először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a SIM kártyán a bejegyzésekben szereplő sorrend alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM bejegyzések alapján a hanghívásokat végzi el az ott felvett sorrendben. Miután a MobilHeat-1 körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, leáll.

Ha a SIM-en lévő “ACK” bejegyzés mellett 0-s szám szerepel, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad. Ha az “ACK” bejegyzés mellett 1-es szám szerepel, akkor a modul rövid várakozás után ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás.

A MobilHeat-1 GSM gépjármű távkapcsoló része kisáramú relés kimenettel rendelkezik. A relével állófűtés, vagy más eszköz is vezéreltethető monostabil vagy bistabil módban. A monostabil üzemmód ráhívás hatására indul a SIM-en megadott “TIME” bejegyzés alatt másodpercekben megadott időtartamra. Az idő lejárta után a relé automatikusan kikapcsol. A bistabil üzemmód SMS hatására aktiválható. A SIM kártyán lévő szöveg SMS-ben elküldése bekapcsolja a relét tetszőleges időre. A kikapcsoló SMS szövegének elküldésével a relé kikapcsol.

A modul előlapján kétszínű LED dióda található. Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel. Riasztáskor a modulon a LED dióda az SMS küldés és a hanghívások időtartamára sárgára vált, mindaddig amíg a riasztáskor esedékes tennivalókat el nem végzi. Abban az esetben, ha a riasztás nyugtázást igényel, a LED dióda mindaddig sárga, amig a nyugtázás be nem következik. Ha a MobilHeat-1 modul valamiért nem tud feljelentkezni a hálózatra (hibás SIM kártya, le nem vett PIN kód, térerő hiánya, stb. ) a LED egy idő után gyors ütemben pirosan villog. Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.

Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák tartalmazta keret csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett). Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést. Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni. Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

Specifikációk:

Tápfeszültség:10–15 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V):21 mA alatt
Átlagos áramfelvétel:24 mA
Max. áramfelvétel:76 mA
Bemenetek száma:1 db
Hőmérők száma:1 db
Digitális hőmérő:-50 C … +50 C fok
Külső hőmérő kábel hossza:1 méter
Időzíthetőség:1 … 9999 mp
Akkumulátor max. fesz. mérés:25.5 V
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Modul méretek (antennával):
Hosszúság:80 mm
Szélesség:48 mm
Mélység:23 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!