MobilSwitch-1 és MobilSwitch-1a olcsó GSM távjelző és távkapcsoló

MobilSwitch-1 - általános célú GSM távjelző és távkapcsoló relés kimenettel

 • Olcsó GSM jelző és távkapcsoló egyéni felhasználók számára
 • Tetszőleges mechanikus és elektromos eszközökhöz távjelzésre
 • Távkapcsolható elektromos eszközökhöz távműködtetésére
 • Hálózatfüggetlen, térerő figyeléssel-kijelzéssel, beépített antennával
 • Lakásokban, nyaralókban, üzletekben GSM hívóként, távkapcsolóként
 • Riasztóközpontok, tűzjelzők mellett kiegészítésként
 • Rácsengetésre monosatbil, SMS-re bistabil relés kimenettel
 • Tetszőleges SIM kártyával üzemeltethető

A MobilSwitch-1 a piacon jelenleg kapható legolcsóbb általános célú ipari GSM hívó, SMS küldő és GSM távkapcsoló modul, mely egyaránt alkalmas ipari, otthoni, amatőr vagy akár barkács célú felhasználásra. A MobilSwitch-1 1 db egyszerű feszültségmentes kontaktusos bemenettel, és 1 db kis áramú relés kimenettel rendelkezik, 4 telefonszámra történő SMS küldésre és hanghívásra képes. A felhasználó által a SIM kártyára előre felprogramozott konfigurációval és hívószámokkal működik. A GSM hívó és távkapcsoló a SIM kártyán 4 telefonszámra előre programozható, üzenetet küld és/vagy hívja azokat a kártyára felvitt program alapján. Az ipari GSM modul szolgáltató független, a foglalatba tett microSIM kártya feltöltős vagy előfizetéses kártya lehet.

A MobilSwitch-1 GSM hívó és távkapcsoló rögzítő fülekkel is ellátott doboza előlapján kétszínű LED dióda található a GSM modul állapot és térerő kijeleztetésére. A modul szines sorkapcsokkal, szürke és fekete dobozolt kivitelben készül. Tápfeszültsége az ipari igényességre jellemző széles tartományú, 10-30Vdc közötti lehet. Áramigénye 12V tápfeszültség mellett min. 500mA, 24V táp mellett min. 250mA. Más berendezés mellé telepítve praktikusan annak tápfeszültségéről is üzemelhet, a fenti feltételek alapján. Abban az esetben ha önálló üzemben használják, célszerű egy fix 12Vdc feszültségű és min. 500mA terhelhetőségű dugasztápról üzemeltetni.

Az egyszerű bemenete negatívra (földre húzva) aktiválható, mely vezéreltethető akár fémes kontaktussal (relé, kapcsoló, stb) de vezérelhető félvezetős kimenettel is (open-collectoros), így pl. a riasztóközpont PGM kimeneteivel, vagy egyéb berendezések hibajel kimeneteivel is. A bemenetek aktiválásakor a SIM kártyán lévő telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést a SIM-en lévő sorrendben. A 4 db telefonszámot és tennivalókat a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembehelyezés előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba, az percek alatt felprogramozható. A microSIM kártyával üzemelő MobilSwitch-1 GSM pager csak a képen látható, szürke vagy fekete dobozos kivitelben és szines sorkapcsokkal készül, igen kedvező árfekvéssel.

Kifutott termék. Utódterméke: MobilSwitch-Nano

Bővebben a MobilSwitch-1-ről:

A modul bemenete kontaktus hatására aktiválódik. Ez történhet fémes kontaktuson keresztül (pl. relé), vagy pl. open-kollektoros kimenettel (riasztóközpontokban PGM kimenet) is. Riasztás hatására a microSIM kártyán megadott tennivalók alapján a modul megkezdi a komplex riasztást. Először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a microSIM kártyán a bejegyzésekben szereplő sorrend alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM-en egy másik bejegyzés alapján a hanghívásokat végzi el az ott felvett sorrendben. Miután a MobilSitch-1 GSM hívó körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, és befejezi a riasztást. Abban az esetben, ha a SIM-en lévő nyugtázó bejegyzés mellett 0 -s szám szerepelt, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad. Abban az esetben, ha a nyugtázó bejegyzés mellett 1 -es szám szerepel, akkor a modul kb. 2 perc várakozás után ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás.

A kisfeszültségű és kisáramú relés kimenete rácsengetéssel és SMS-sel is egyaránt vezéreltethető. Rácsengetésre csak a kikapcsolt állapotú relé működtethető. A működtetés lehet monostabil vagy bistabil. A monostabil állapothoz tartozó idő a SIM kártyán egy időzítő paranccsal adható meg 0…9999 mp között.

A modul előlapján a kétszínű LED dióda található bekapcsoláskor a pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel, így:

 • 1 villanás, szünet – gyenge térerő, a modul időnként leszakadhat
 • 2 villanás, szünet – gyenge térerő, a modul instabil, néha újraindulhat
 • 3 villanás, szünet – közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 4 villanás, szünet – erős térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 5 villanás, szünet – maximális térerő

Riasztáskor a modulon a LED dióda az SMS küldés és a hanghívások időtartamára fixen sárgára vált, mindaddig amíg a riasztáskor esedékes tennivalókat el nem végzi. Abban az esetben, ha a riasztás nyugtázást igényel, a LED dióda mindaddig sárga, amig a nyugtázás be nem következik. Ha a MobilSwitch-1 hívón a GSM modul valamilyen okból nem tud feljelentkezni a hálózatra (hibás SIM kártya, le nem vett PIN kód, térerő hiánya, stb. ) akkor a LED egy idő után gyors ütemben pirosan villog.

A MobilSwitch-1 specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V):24 mA
Átlagos áramfelvétel:28 mA
Maximális áramfelvétel:88 mA
Bemenetek száma:1
Kimenetek száma:1
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Modul mérete fülek nélkül:
Hosszúság:80 mm
Szélesség:48 mm
Magasság:23 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!