MobilSwitch-2 és MobilSwitch-2a USB-ről programozható GSM modul

MobilSwitch-2 - általános célú távjelző- távkapcsoló relé kimenettel

 • Olcsó GSM jelző és távkapcsoló egyéni ipari és felhasználók számára
 • Tetszőleges mechanikus és elektromos eszközökhöz távjelzésre
 • Távkapcsolható elektromos eszközökhöz távműködtetésére
 • Hálózatfüggetlen, térerő figyeléssel-kijelzéssel, beépített antennával
 • Lakásokban, nyaralókban, üzletekben GSM hívóként, távkapcsolóként
 • Szolgáltató független, tetszőleges microSIM kártyával üzemelhet
 • Rácsengetésre monosatbil, SMS-re bistabil kisáramú relés kimenettel

A MobilSwitch-2 általános célú, távjelzésre és távműködtetésre fejlesztett GSM modul. A 2 bemenete feszültségmentes kontaktusra aktiválódik, egyáramkörös kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Saját szoftverével laptopról vagy asztali számítógépről programozható, letölthető. A modul a bemenetek megváltozásáról a felhasználót az által tetszőleges tartalomra programozott SMS-ben értesíti. Ezenkívül egy-egy (felhasználó által programozott tartalmú) SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenet állapota változtatható. A GSM pager max. 8 telefonszámra programozható fel. Tápfeszültsége ipari tartományú, 10-30V egyenfeszültség minimum 500mA terhelhetőséggel. A két egyszerű digitális bemenete max. 16 karakter hosszúságú névvel nevezhető el. A kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A relés kimenet típusa szabadon változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után egy meghatározott idő elteltével automatikusan kikapcsol) vagy bistabil (bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A relés kimenet egyáramkörös No-Nc-Com típusú, terhelhetősége max. 48V-on legfeljebb 1A. A relé COM, az NO és NC (alapállapotban nyitott vagy zárt) pontjai kerültek kivezetésre.

A MobilSwitch-2 monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolható. A kisáramú relé a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, illetve visszaáll eredeti állapotba. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A modulok kétféle kivitelben készülnek, fehér dobozban beépített kétnormás antennával, vagy fekete dobozban RG-174-es SMA csatlakozós külső felcsavarozható mágnestalpas antennával. A modul dobozolt kivitelben kompletten, független GSM-mel, letöltő szoftverrel, mágneses- vagy rövid bot antennával MobilSwitch-2 vagy MobilSwitch-2a néven rendelhető. A MobilSwitch-2 általános célú ipari modul egy egyszerűbb és kisebb tagja a komplexebb a MobilSwitch családnak, melynek készülék család pl. a MobilSwitch-3, MobilSwitch-5 több relés kimenettel, több digitális, analóg és számláló bemenetekkel és opcionálisan lítium akkumulátorral is rendelkezhetnek.

Kifutott termék. Utódterméke: MobilSwitch-Micro

Bővebben a MobilSwitch-2-ről:

Az oldal alján található bekötési rajzon jelölt tápfesz csatlakozó pontjain 10-30V tápfeszültséget igényel min. 500mA-es terhelhetőséggel. A kontaktus bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre kapcsolásával kapcsolhatók. Ha a bemenetek open kollektoros (pl. PGM) vezéreltek, akkor a bemeneteket nem szabad +12V-os tápfeszültségre felhúzni! A kimenet egyáramkörös No-Nc-Com típusú, terhelhetősége max. 48V-on legfeljebb 1A. A relé COM, az NO és NC (alapállapotban nyitott vagy zárt) pontjai kerültek kivezetésre. A GSM modemnek beépített antennája, vagy csavaros SMA antenna csatlakozása van, mely a modul felső oldalán van, ide csatlakoztatható a mágneses- vagy rövid bot antenna is. Fémszekrényben történő elhelyezéskor mindenképp kivezetet mágnestalpas antennát kell használni. A MobilSwitch-2 bemenetei kontaktust igényelnek, zavarvédettek, de a modul bemeneteire külső feszültség nem kapcsolható. Bemeneteire csatlakoztatott kapcsoló elem stabil, fémes kontaktus, kapcsoló, jelfogó, közönséges relé vagy pl. reed-relé legyen, lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással és pergés- mentesítéssel rendelkezzen. A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és biztonsági okokból 500mA-es regenerálódó biztosíték is helyet kapott. A microSIM kártya foglalata a modul tetején van. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, mely a doboz tetején felül jobb oldalon található, így ezen keresztül letölthető vagy felolvasható a számítógépre a modul aktuális beállítása, és paraméterei.

A MobilSwitch modul felprogramozható a szoftvere segítségével számítógépről, USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. Amennyiben a szoftver a driver telepítése ellenére sem ismeri fel a készüléket, akkor a Windows operációs rendszer beállításaiban módosításokat kell végrehajtani, a leírásában szereplő utasítások alapján. Az adatok a modulba letölthetők, feltölthetők és a letöltés helyessége is ellenőrizhető. Mind az adatletöltés, mind a modulból történő adatolvasás és ellenőrzés opció sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és az GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül.

A MobilSwitch-2 specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V):24 mA
Átlagos áramfelvétel:35 mA
Maximális áramfelvétel:130 mA
Bemenetek száma:2
Kimenetek száma:1
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Modul mérete fülek nélkül:
Hosszúság:48 mm
Szélesség:42 mm
Magasság:22 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!