MobilSwitch-2c GSM távjelző és távkapcsoló GSM modul

MobilSwitch-2c - DIN sines távjelző- távkapcsoló nagyáramú relés kimenettel

 • Egyszerű DIN sines GSM jelző és távkapcsoló egyéni ipari és felhasználók számára
 • Tetszőleges mechanikus és elektromos eszközökhöz távjelzésre
 • Távkapcsolható elektromos eszközökhöz távműködtetésére
 • Hálózatfüggetlen, térerő figyeléssel-kijelzéssel, beépített antennával
 • Vezérlő szekrényekbe, kontrollerekbe jelzés- és távműködtetésre
 • Szolgáltató független, tetszőleges microSIM kártyával üzemelhet
 • Rácsengetésre monosatbil, SMS-re bistabil kisáramú relés kimenettel

A MobilSwitch-2c ipari alkalmazásokra távjeleztetésre és távműködtetésre kifejlesztett “C” vagy “DIN” sines kivitelű GSM távjelző ás távkapcsoló modul. A kát bemenete jellege apró panelek cseréjével változtatható, így lehet feszültségmentes kontaktusra aktiválódó, optocsatolt vagy komparátoros. Kétáramkörös nagyáramú relés kimenettel rendelkezik. Saját szoftverével laptopról vagy asztali számítógépről USB porton keresztül programozható, letölthető. A modul a felhasználót a bemenetek megváltozásáról az általa tetszőleges tartalomra programozott SMS-ben értesíti. Ezenkívül egy-egy (felhasználó által programozott tartalmú) SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenet állapota változtatható. A GSM pager 8 telefonszámra programozható, így az SMS-ek 8 db mobil számra küldhetők, valamint riasztáskor is ugyanezeket a telefonszámokat hívja fel. Önálló GSM távjelző és távirányító egységként, otthoni felhasználásra és kiegészítő ipari távjelző és távműködtető eszközként használható.

A MobilSwitch-2c tápfeszültsége ipari tartományú, 10-30V egyenfeszültség minimum 500mA terhelhetőséggel. Mindkét bemenete egy-egy max. 16 karakter hosszú névvel nevezhető el. A kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A relés kimenet típusa szabadon változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után valamennyi idő elteltével automatikusan kikapcsol) vagy bistabil (amikor a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A relé terhelhetősége max. 230V-on legfeljebb 8A. A GSM távkapcsoló rendelkezik saját névvel és azonosítóval, a nagyobb számú modul egyidőben történő felügyelete esetére, valamint az események könnyebb azonosíthatósága érdekében. A készülékben belső időzítő van, így a kimenet monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolható. A nagyáramú relé a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, illetve visszaáll eredeti állapotba. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel, és/vagy hívással. A készülék egy-egy SMS-sel élesíthető vagy tiltható. A szolgáltató felől érkező SMS-eket az 1.sz telefonszámra továbbítja.

A modul szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kód nélküli előfizetéses vagy feltöltős microSIM kártyával működik. A távkapcsoló modul a MobilSwitch család egy egyszerűbb tagja, és annak komplexebb változatai (MobilSwitch-3 vagy MobilSwitch-5) több nagyáramú relés kimenettel, optocsatolt és komparátoros bemenettel, többféle szintű analóg- és számláló bemenettel, és opcionálisan líthyum-polimer akkumulátorral is rendelkezhetnek. A GSM modulok belső akkumulátorral néhány óra időtartam erejéig alkalmasak a tápfeszültség kimaradás (hálózati- vagy fázishiba) és helyreállása jeleztetésére is. A MobilSwitch-2c GSM modem csavaros SMA antenna csatlakozással rendelkezik. Ezért szállítható rövid derékszögű bot antennával, vagy térerő problémák, illetve fém szekrényben elhelyezés esetére javasolt külső mágnestalpas antennával rendelni.

Kifutott termék. Utódterméke: MobilSwitch-Micro-C

Bővebben a MobilSwitch-2c-ről:

A MobilSwitch-2c modul szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kód nélküli előfizetéses vagy feltöltős microSIM kártyával működik. A GSM hálózatra feljelentkezése után a bemenetek és kimenet, illetve azok pillanatnyi állapota a letöltő szoftverrel előzőleg felprogramozott állapotba kerül, és kezdi meg vagy folytatja működését. A modul a memória tartalmát a kikapcsolás után sem felejti el, ezért visszakapcsolás után működése ugyanott folytatódik. A MobilSwitch-2c GSM távkapcsoló modul csak “DIN” sines dobozolt kivitelben készül, és kompletten, szolgáltató független GSM modemmel, letöltő szoftverrel, mágnestalpas- vagy derékszögű bot antennával rendelhető. A GSM távjelző az alsó panel piros sorkapcsain +10-30V tápfeszültséget igényel min. 500mA-es terhelhetőséggel. A panelen elöl két bemenet található. A digitális bemenetek lehetnek kontaktusos bemenetek, komparátoros bemenetek 3…40 Vdc között állítható komparálási szintekkel, optocsatolt bemenetek, vagy 5…30 Vac feszültség érzékelésére alkalmas bemenetek.

A bemenetek típusát a sorkapcsok mögé tüskesorral rögzített kis panelek típusa határozza meg. Bemenetei típusa a kölönféle apró panelkák cseréjével bármikor változtatható. A kontaktus bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre kapcsolásával kapcsolhatók, de a bemenetek open kollektoros típusa esetén a kontaktusos bemeneteket külső feszültségre kapcsolni tilos! Ha a bemenetek optocsatoltak, akkor 10-30Vdc közötti egyenfeszültségre aktiválódnak. Kimenete kétáramkörös, nagyáramú, No-Com-Nc típusú, a váltóérintkezők kivezetésével a COM, az NO és az NC pontjai is (alapállapotban nyitott vagy zárt) kivezetésre kerültek. A relé terhelhetősége max. 230V-on legfeljebb 8A.

A GSM modemnek beépített antennája, vagy csavaros SMA antenna csatlakozása van, mely a modul felső oldalán van, ide csatlakoztatható a mágneses- vagy rövid bot antenna is. Bemeneteit kapcsolhatja kontaktus, kapcsoló, jelfogó, relé vagy reed-relé, lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással és pergés (prell) mentesen. A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett. A microSIM kártya foglalata a modul tetején található. A GSM modul szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, mely az alsó panelen található, így ezen keresztül letölthető vagy felolvastatható a számító-gépre a modul aktuális beállítása, és minden paramétere.

A GSM távjelző az alsó panel piros sorkapcsain +10-30V tápfeszültséget igényel min. 500mA-es terhelhetőséggel. A panelen elöl két bemenet található. A digitális bemenetek lehetnek kontaktusos bemenetek, komparátoros bemenetek 3…40 Vdc között állítható komparálási szintekkel, optocsatolt bemenetek, vagy 5…30 Vac feszültség érzékelésére alkalmas bemenetek. A bemenetek típusát a sorkapcsok mögé tüskesorral rögzített kis panelek típusa határozza meg. Bemenetei típusa a kölönféle apró panelkák cseréjével bármikor változtatható. A kontaktus bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre kapcsolásával kapcsolhatók, de a bemenetek open kollektoros típusa esetén a kontaktusos bemeneteket külső feszültségre kapcsolni tilos! Ha a bemenetek optocsatoltak, akkor 10-30Vdc közötti egyenfeszültségre aktiválódnak. Kimenete kétáramkörös, nagyáramú, No-Com-Nc típusú, a váltóérintkezők kivezetésével a COM, az NO és az NC pontjai is (alapállapotban nyitott vagy zárt) kivezetésre kerültek. A relé terhelhetősége max. 230V-on legfeljebb 8A.

A MobilSwitch-2c távkapcsoló felprogramozható a szoftvere segítségével számítógépről, USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. Amennyiben a szoftver a driver telepítése ellenére sem ismeri fel a készüléket, akkor a Windows operációs rendszer beállításaiban módosításokat kell végrehajtani, a leírásában szereplő utasítások alapján. Az adatok a modulba letölthetők, feltölthetők és a letöltés helyessége is ellenőrizhető. Mind az adatletöltés, mind a modulból történő adatolvasás és ellenőrzés opció sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és az GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül.

A MobilSwitch-2c minden beállítása távolról SMS-ből is módosítható. Az SMS-sel való átprogramozás alapos körültekintést igényel, mert rosszul megszerkesztet SMS-ekkel elérhető olyan beállítás, mely nem kívánt működést okoz, és esetleg a modul távolról elérhetetlen lesz, melyen csak a számítógépről USB-n történő átprogramozás segíthet. A MobilSwitch-2c -re ráküldött üzenetet válasz SMS küldésével nyugtáz. Az átprogramozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges.

A MobilSwitch-2c specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V):21 mA
Átlagos áramfelvétel:52 mA
Maximális áramfelvétel:130 mA
Bemenetek száma:2
Kimenetek száma:1
Kimenetek terhelhetősége:230V 8A
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Modul mérete antenna nélkül:
Hosszúság:90mm
Szélesség:53 mm
Magasság:65 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!