MobilSwitch-5 - GSM kapcsoló panel analóg és digit bemenetekkel, relékkel

MobilSwitch-5 - GSM kapcsoló panel analóg és digit bemenetekkel, relékkel

 • Önállóan vagy más berendezésekkel fő- és másodlagos jelzés átvitelre
 • Felügyelet nélküli gépekhez, gépházakhoz, szivattyú telepekre átjelző funkciókkal
 • Analóg jelek értékeinek átjeleztetésére, számlálásra, és alsó-felső limit riasztás funkciókkal
 • Lakások berendezései, fóliaházak, hétvégi házak, tanyák, nyaralók jelzés átvitelése
 • Tűzjelző rendszerek számára kiegészítő jelzésként, és távműködtetésére
 • Otthoni és amatőr felhasználók számára is ajánlott
 • Szolgáltató független ipari GSM modullal
 • Tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető

A MobilSwitch-5ad GSM távjelző és távkapcsoló az SMS-525ad utód készülék, mely 4 db kontaktusra aktiválódó digitális bemenettel, konfigurációtól függően 1 db 0-15V vagy 0-30V közötti analóg bemenettel, 1 db 999.999-ig számláló bemenettel, valamint 4 db kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Számítógépről letölthető, és SMS segítségével is távprogramozható GSM pager, a digitális és az analóg bemenet változásokról a készülékbe az előzőleg letöltött SMS-ben értesít, illetve SMS-ben vagy hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenetek állapota változtatható.

A GSM pager max. 8 telefonszámra programozható fel. Önálló pagerként, GSM távirányító egységként, különféle ipari alkalmazásokra, otthoni felhasználásra és kiegészítő biztonságtechnikai jelző és távműködtető eszközként használható. Tápfeszültsége 8-30V közötti egyenfeszültség, 500mA-es terhelhetőséggel. Felprogramozása ingyenes szoftverünkkel számítógépről, vagy SMS-ek segítségével történhet.

Az analóg és 4 digitális bemenetek egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel SMS-ben elnevezhetők, és a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A kimenetek típusa is változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után az adott idő elteltével automatikusan kikapcsolnak) vagy bistabil (azaz a bekapcsolást és kikapcsolást is külön paranccsal kell végeztetni). A modul kimenetei ráhívással indítva max. 3óra időtartamra bekapcsolhatók, majd a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak. Az analóg bemenetekhez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager értesíti a felhasználót. Minden telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonszámra jelezzen.

A MobilSwitch-5 GSM távkapcsoló beállításai, a bemenetek és kimenetek SMS-ben lekérdezhetők. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, áramszünet után zavartalan működése ugyanott folytatódik. A modul tetején TESZT nyomógomb található. Megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni az aktuális állapottal. A GSM pager panel kivitelben, szolgáltatófüggetlen ipari GSM modullal, ingyenes letöltő szoftverrel kerül forgalomba. Rendelhető talpas-mágneses, illetve bot antennával is, max. 3m-es antenna-kábel hosszúsággal.

A GSM távjelző vagy pager panel kivitele MobilSwitch-5 névvel kerül forgalomba. Bedobozolt verziója azMobilSwitch-5d név alatt, akkuval ellátott nagyobb dobozos verziója pedig MobilSwitch-5ad, a “C” sínes (DIN vagy kalap sínes) nagyáramú verziója MobilSwitch-5c néven kapható.

A MobilSwitch-5 GSM pager szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működik. A család nagyobb tagjaiban belső Li-polimer akkumulátorral is szerelhető. A modul tetején TESZT nyomógomb is található. Ennek megnyomásakor egy teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, és a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, így a kimenetek monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolhatók. A relék a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak, illetve visszaállnak eredeti állapotukba.

A MobilSwitch-5 GSM távkapcsoló analóg bemeneteihez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager SMS és hívás útján is értesíti a felhasználót. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A GSM távkapcsoló tápfeszültség igénye 10-30V, a bemenetei 0V feszültség hatására, a bemenetek földre húzásával (kontaktus) kapcsolhatók. Az analóg bemenet konfigurációtól függően 0-15V vagy 0-30V határok közötti feszültséget mér. A számláló bemenete max. 999.999-ig számol, és a beállított érték elérse esetén riaszt. A kimenetek egy áramkörös NO típusú kimenetek, és terhelhetőségük max. 48V feszültség és max. 1A terhelőáram. A relék közös, valamint NO pontjai kerültek kivezetésre. Az ipari GSM modem csavaros SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható rá RG-174-es árnyékolt kábelen mágneses talpas, és rövid bot antenna is. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, letölthető vagy felolvastatható a számítógépre a modul aktuális beállításai.

A MobilSwitch-5 GSM távvezérlő – távkapcsoló letöltő szoftvere gyors, egyszerű módot kínál a készülék felprogramozására. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az ablakban pedig megjelenik és szerkeszthetővé válik a készülékbe letöltendő összes adat. Az adatok nemcsak le, hanem a modulból egyúttal feltölthetők is.A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők értelmes kitöltésével kell beállítani. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve ráhívás hatására melyik telefonszám melyik kimenetet működtesse.

A MobilSwitch-5 SMS alapú GSM vezérlő panel minden paramétere SMS-ből is felprogramozható. A panel minden egyes parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tartalma tükrözi a megváltoztatott paramétereket, illetve a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. Programozáskor először az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol az egyes felprogramozási utasításokra, és nem fog jól működni. Programozáshoz a memória térképet is mellékeljük. A GSM távjelző-távkapcsolóhoz tápegység és belső akkumulátor is rendelhető MobilSwitch-5ad név alatt, az antenna pedig minden esetben a készülék tartozéka. Minden Mobilswitch-5 készülék rendelhető felcsavarozható rövid bot antennával, és 60cm-es RG-174 koax kábelen lévő külső mágnestalpas antennával is. Az utóbbi verzió a fém szekrényekbe történő beszerelések esetén ajánlott.

A MobilSwitch-5 specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Bemeneti fesz. analóg bemeneten:0-10 Vdc
Bemeneti fesz. digitális bemeneten:0 V (fesz. mentes)
Nyugalmi áramfelvétel (12V):30-70 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel:30 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel:70 mA
Maximális áramfelvétel:270 mA
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Antenna csatl.:SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet:-30…+70 C fok
Panel hosszúság:80 mm
Panel szélesség:54 mm
Panel magasság:18 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!