MobilTherm-1 és MobilTherm-1d digitális 2 bemenetes GSM hőmérsékletszabályzó

MobilTherm-1 /d - GSM termosztát, távjelző és hőmérséklet riasztó panel

 • Gyógyszertárak, egészségügyi intézmények, laboratóriumok hőfokszabályzására, riasztásra
 • Mezőgazdaságban keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet tartására, hőfokriasztásra
 • Boltokban, élelmiszer üzletekben hűtők, fagyasztók ellenőrzésére és távszabályzására
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőztetők távjelzésére, távműködtetésre, szabályzásra
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Week-end házak, nyaralók téli fűtésvezérlésére, kifagyás elleni védelmére
 • Lakókocsik és lakóautók hőmérséklet távszabályzására
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

A MobilTherm-1 GSM termosztát hőmérséklet szabályzásra, távmérésre, távjelzésre és hőfok riasztásra kifejlesztett ipari GSM alapú kombinált hőmérséklet szabályzó, mely külső digitális hőmérővel, 2 db záró kontaktusra aktiválódó bemenettel, valamint 2 db egy áramkörös relés kimenettel rendelkezik. Önálló egységként hűtési-, fűtési-, és klimatizálási célokra ajánlott, kisebb hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekbe, raktárakba, illetve temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken. Az 1. számú relés kimenet mobiltelefonról SMS-ekkel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, illetve a 2. számú kimenete pedig SMS hatására adott időre kapcsoltatható, mely idő letelte után a 2. számú relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított a szabályzás révén a hőmérsékletet mind hűtő-, mind fűtő üzemében a beállított alsó és felső hőmérsékleti határok között tartja. Átlépve a beállított riasztási szinteket, a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni, hasonlóan a megváltozott bemeneti állapotokról is. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és a modul rácsengetése által értesülhet. SMS-ekkel vagy letöltéssel felprogramozott parancsokkal a két relés kimenetek állapota is változtatható.

A MobilTherm-1 GSM thermosztát és hőmérséklet riasztó max. 8 telefonszámra programozható, így egy-egy esemény is a felkonfigurálásnak megfelelően 1-8 telefonszámra megy el. Tápfeszültségként 8-30V közti egyenfeszültséget igényel. Felprogramozása az erre a célra szolgáló ingyenes letöltő szoftverrel számítógép USB portján keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS segítségével végezhető el. A két bemenet és a négy kimenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszú névvel elnevezhető, illetve meghatározható a kimenetek parancsa is, melyeket a modulra küldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul rendelkezik egy négy jegyes kóddal is, mellyel így elkerülhető, hogy illetéktelen a modult letilthassa, vagy esetleg átprogramozhassa. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, melyek egy-egy SMS-sel indítva az egyik relé időszakosan kapcsoltatható, és a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, így visszaáll eredeti állapotába.

A MobilTherm-1 GSM thermosztát és hőfokriasztó család hőmérséklet távjelző és hőfok riasztó modul panel verziója MobilTherm-1 név alatt kompletten, antennával és hőmérővel együtt kapható. Bedobozolt verziója MobilTherm-1d néven, dobozolt és belső Li-po akkumulátorral kiegészítetten MobilTherm-1ad-nek nevezzük. A “C” vagy “DIN“) sines változata pedig MobilTherm-1c néven rendelhető.

Kifutott termék. Utódterméke: MobilTherm-1M

Bővebben a MobilTherm-1-ről:

A MobilTherm-1 thermosztát szabályozó része a többi egységtől függetlenül a beállított hűtő-, vagy fűtő üzemmódnak megfelelően szabályozza a kívánt eszközt, a megadott hőmérsékleten tartva a szabályozandó teret. A tápfeszültség csatlakoztatási pontjain 10-30Vdc közötti tápfeszt igényel. A GSM termosztát bemenetei kontaktus hatására, a bemenetek 0V-ra (földre) kötésével kapcsolhatók. A bemenetei számozása a nyomtatott árakörön megtalálható. A kimenetek egyáramkörös NO vagy NC típusú kimenetek, terhelhetőségük max. 48V feszültség és max. 1A terhelőáram. A relék közös, valamint NO pontjai kerültek kivezetésre. A GSM modem SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található.

Ehhez felcsavarozható kisméretű bot antenna, vagy egyéb koax kábellel szerelt antenna illeszthető. A GSM thermosztát egyszerű, záró kontaktusra aktiválódó bemenetei galvanikusan nincsenek leválasztva a modul belső áramköréről, tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és egy 500mA-es biztosítékkal egészül ki. A GSM termosztát hőmérő panele 4 eres árnyékolt kábellel csatlakozik a modulhoz, -50C és +50C közötti határokon belül működik, és tartományon belül +/- 0.5 fokos pontosságú. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kaphatók, igény hatására kb. 10m hosszú kábellel is felszerelhetők. A hőmérő esetében technikai korlát a max. 10m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-1 termosztát felprogramozható ingyenes szoftverünk segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. Telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők kitöltésével kell beállítani. A telefonszám mellett lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve melyik telefonszámra mehet riasztás esetén rácsengetés.

A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az adatok le-, és feltölthetők, ellenőrizhetőek. Ha az utolsó letöltés óta SMS-ek útján az adatokat távolról módosították, akkor itt megjeleníthető és ellenőrizhető. A Device menüpontból indítható az adatletöltés, az ellenőrzés, és a modulból történő adatfelolvasás opció. A letöltés sikerességét felugró ablak jelzi. A modul kapcsolási hőfok azt jelenti, hogy fűtés és hűtés üzemben ekkor kapcsol ki- és be, azaz mindkét üzemmódban ezt a hőfokot tartja. Ügyelni kell a hőmérsékleti szabályzási határok, és a riasztási szintek ésszerű megadására a sok felesleges sms elkerülése érdekében, valamint a 24 óra alatt kiküldhető max. SMS-ek számának megadásakor, mely hivatott biztosítani, hogy egy rossz beállítás miatt ne tudjon generálni határtalanul nagy SMS költséget és forgalmat. Az Állapot lekérdezés nyomógombbal a számítógépre USB porton csatlakoztatott készülék pillanatnyi állapota, a bemenetek, a kimenetek, a szabályzó kimenet, a pillanatnyi hőmérséklet, a tápfeszültség, a szolgáltató, valamint a lekérdezett ipari GSM modem pillanatnyi térerő értéke kérdezhető le és jeleníthető meg.

Ą MobilTherm-1 GSM hőfokriasztó SMS-ekkel is felprogramozható, de ezt a funkciót inkább egy-egy beállítás módosítására érdemes használni. Minden parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tükrözi a megváltoztatott paramétert, a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. A modul bekapcsolásakor a bemenetek beolvasódnak és ezt veszi a készülék alapállapotnak. Riasztást az allapállapottól eltérő változások okoznak, és SMS-ben az új bemeneti állapot fog bekerülni. Programozáskor először az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol a felprogramozási utasításokra. Programozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges, melyet a készülékhez mellékelünk.

A MobilTherm-1 specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel:22 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel:22 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel:80 mA
Max. áramfelvétel:180 mA
Hőmérő tartomány:-50C … +50C fok
Kimenetek száma:2
Kimenetek terhelhetősége:40V 1A
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Antenna csatl.:SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet:-30 … +70 C fok
Panel hosszúság:80 mm
Panel szélesség:65 mm
Panel magasság:18 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!