MobilTherm-2d GSM alapú távjelző és hőfokriasztó modul

MobilTherm-2ad - GSM alapú távjelző és hőfokriasztó modul

 • Gyógyszertárakba, laborokba hűtők leállás-, leolvadás- és hőfokriasztás céljára
 • Keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet ellenőrzésre, hőfokriasztásra
 • Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztók, vitrinek távfelügyeletére
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Lakókocsik és lakóautók hőmérséklet ellenőrzésére
 • Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet riasztására
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

A MobilTherm-202 GSM hőmérő utóda a MobilTherm-2ad hőmérséklet távmérésre, távjelzésre és hőfok riasztásra kifejlesztett ipari GSM alapú kombinált hőmérséklet monitor, mely 2 db külső digitális hőmérő modullal, 2 db záró kontaktusra aktiválódó feszültségmentes bemenettel, és 2 db egyáramkörös kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Önálló egységként hűtőszekrényekhez, hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekbe, raktárakba, illetve temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken is jól alkalmazható.

Az 1. számú relés kimenet mobiltelefonról SMS-ekkel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, illetve a második kimenete pedig monostabil, azaz SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után a 2. számú relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható 2 db digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni, és/vagy hívást indítani hasonlóan a megváltozott bemeneti állapotokról is. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és a modul rácsengetése által értesülhet. SMS-ekkel vagy letöltéssel felprogramozott parancsokkal a két relés kimenetek állapota is változtatható.

A MobilTherm-2ad GSM távhőmérő és hőmérséklet riasztó max. 8 számra programozható, így egy-egy esemény is a programozásának megfelelően 1-8 telefonszámra fog elmenni. Tápfeszültségként 8-30V közti egyenfeszültséget igényel. Felprogramozása az erre a célra szolgáló ingyenes letöltő szoftverrel számítógépről USB porton keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS segítségével könnyen elvégezhető. A két bemenet és a négy kimenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel elnevezhető, illetve meghatározható a két-két kimenet parancsa is, melyeket a modulra küldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul rendelkezik egy négy karakteres kóddal is, mellyel így elkerülhető, hogy illetéktelen a modult letilthassa, vagy esetleg átprogramozhassa. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, melyek egy-egy SMS-sel indítva az egyik relé időszakosan kapcsoltatható, és a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, így visszaáll eredeti állapotába.

A MobilTherm-2ad GSM thermosztát család hőmérséklet távjelző és hőfok riasztó panel verziója MobilTherm-2a név alatt kompletten, bot antennával és belső hőmérővel együtt kapható. Külső mágnestalpas antennával szerelt verziója a MobilTherm-2ad külső hőmérővel szerelt. Bedobozolt és belső akkumulátors nagyáramú verziója C (DIN) sines változatban pedig MobilTherm-2c néven rendelhető.

Kifutott termék. Utódterméke: MobilTherm-2xL

Bővebben a MobilTherm-2ad-ról:

A panelen jelölt tápfeszültség csatlakoztatási pontokon 10-30V-os egyen tápfeszültséget igényel, a bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre kapcsolásával (kontaktus) kapcsolhatók. A bemenetek számozása a nyomtatott áramkörön jelölésre került. A kimenetek egy áramkörös NO típusú kimenetek, és terhelhetőségük max. 48V feszültség mellett max. 1A terhelőáram. A relék közös pontjai, valamint az egyik relé esetében az NO (alapállapotban nyitott), a másik relé esetében az NC (alapállapotban zárt) pontjai kerültek kivezetésre. A GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható mágneses talpas, és rövid bot antenna is.

A MobilTherm-2ad bemenetei nagy impedanciás bemenetek, zavar- és túlfeszültség ellen védettek. A GSM távhőmérő bemenetre csatlakoztatott kapcsoló elem lehet, kapcsoló, jelfogó, relé vagy reed-relé. Tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és 500mA-es biztosíték is védi. Szabványos mini USB csatlakozón át programozható, azaz letölthetők vagy felolvashatók a számítógépre a modul épp aktuális beállításai. A digitális hőmérő -50C és +50C os határokon belül működőképes, és a tartományon belül +/- 0.5 fokos pontosságú. A modulhoz 2 db digitális hőmérő csatlakoztatható, max. 10 méter hosszú árnyékolt kábellel. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kaphatók, igény hatására kb. 6m hosszú kábellel is felszerelhetők. A hőmérő esetében technikai korlát a max. 6m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-2ad GSM hőfokriasztó felprogramozható egy ingyenes szoftver segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A letöltő szoftvere gyors és egyszerű módot kínál a készülék felprogramozására. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az ablakban pedig megjelenik és szerkeszthetővé válik a készülékbe letöltendő összes adat. Az adatok nemcsak le-, hanem a készülékből egyúttal feltölthetők vagy ellenőrizhetők is. Ha az utolsó letöltés óta SMS-ek útján az adatokat távolról módosították, akkor ez itt megjeleníthető és ellenőrizhető. A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők kitöltésével kell beállítani. A képernyő összes programmezői beállítása mindenképp szükséges, de a 8 db mobil telefonszám kitöltése opcionális. A legelső telefonszám kötelező, de utána bármennyit kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszám mellett lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve melyik telefonszámra mehet riasztás esetén rácsengetés.

A MobilTherm-2ad SMS-ekkel is felprogramozható, de ezt a funkciót inkább egy-egy beállítás módosítására érdemes használni. Minden parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tükrözi a megváltoztatott paramétert, a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. A modul bekapcsolásakor a bemenetek beolvasódnak és ezt veszi a készülék alapállapotnak. Riasztást az alapállapottól eltérő változások okoznak, és SMS-ben az új bemeneti állapot fog bekerülni. Programozáskor elősször az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol a felprogramozási utasításokra. Programozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges, melyet a készülékhez mellékelünk. A MobilTherm-2d dobozos verzióihoz hasonló, belső Li-po akkumulátoros kivitel is vásárolható MobilTherm-2ad néven, ekkor a készülék tápfeszültség kimaradásokat (áramszünet) is jelzi.

A MobilTherm-2ad specifikációi:

Tápfeszültség:10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel:22 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel:22 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel:80 mA
Max. áramfelvétel:180 mA
Hőmérő tartomány:-50C … +50C fok
Kimenetek száma:2
Kimenetek terhelhetősége:40V 1A
Frekvenciasáv:900/1800 MHz
Kommunikáció:SMS, voice
Antenna csatl.:SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet:-30 … +70 C fok
Panel hosszúság:114 mm
Panel szélesség: 82 mm
Panel magasság: 32 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!