MobilCar-Micro

 • Autóriasztó távjelzésére, ajtózár és ablakemelő távvezérlésre ingyenes hívással
 • Gépkocsi ülésfűtés-, és állófűtés távvezérlésre SMS-ben vagy ingyenes ráhívással
 • Távkapcsolásra, távműködtetésre rádiós távirányítók helyett
 • 12V-os és 24V-os gépkocsi hálózatokra is alkalmas
 • Gépkocsi helyzetmeghatározás táblagépekre, okostelefonokra
 • Kizárólag Android és iOS operációs rendszerű eszközökre
 • Bármely gépkocsihoz, kisméretű dobozolt kivitelben, kábelekkel
 • Gépkocsi riasztó jelzésének továbbítására SMS-ben és hívással
 • Szolgáltatófüggetlen feltöltős és előfizetéses nanoSIM kártyáva

Telepítő PDF

Nettó 18 490 Ft

Bruttó 23 482 Ft

A MobilCar-Micro távjelzésre és távműködtetésre fejlesztett gépjárműriasztó, központi zár, ülésfűtés és állófűtés vezérlő modul mobilcellás helyzetmeghatározással, optocsatolt bemenetekkel és relés kimenetekkel. A helyzetmeghatározás okostelefonon, táblagépen történik, és az ott futtatott térképes alkalmazások lehetővé teszik a gépjármű pozíciójának közvetlen leolvasását.

A modul két feszültségre aktíválódó bemenete 10-30V feszültség hatására aktiválódik, és két egy-áramkörös kisfeszültségű és nagyáramú relés kimenete van. A felhasználó az előzőleg felprogramozott hívószámok, relé működtetési idők, és egyéb paraméterek és beállítások alapján SMS-sel vagy egy-egy ráhívással tudja a modul kimeneteit működtetni. A MobilCar-Micro Számítógépről, laptopról a “Unified” univerzális programozó és letöltő szoftverünkkel programozható.

A MobilCar-Micro modul autóriasztó kiegészítéseként max. 4 telefonszámra programozható fel, és GSM modulja révén helyzetmeghatározásra is alkalmas, a mobilcellák rendelkezésre álló pozícióinak alapján, korlátozott pontossággal. Gépjármű biztonságtechnikai jelző és távműködtető eszközként is használható, vagy alkalmas az autóban komfortérzetünk növelésére. Tápfeszültsége ipari tartományú, 10-30V egyenfeszültség minimum 500mA terhelhetőséggel.

A szolgáltató felől érkező SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja, illetve beállított életjel küldési funkcióval működése folyama-tosan ellenőrizhető. A modul beépített kétnormás, kisméretű bot antennával szerelt, 12 pontos ATX csatlakozóval, szines kábelekkel a gyors és kényelmes beköthetőség érdekében. A MobilCar-Micro GSM modulja szolgáltató-független nanoSIM kártyával működik, mely a helyzetmeghatározáshoz adatforgalomra (internet) is alkalmas kártyát igényel.

A MobilCar-Micro gépkocsi pager dobozolt kivitelben szolgáltató-független GSM-mel és beépített antennával rendelhető. Gépkocsiba építendő GSM moduljaink is számítógépről egy microUSB csatlakozón keresztül konfigurálhatók. Ingyenes működtető szoftverünk a “Unified” letöltő szoftver és annak leírása weblapunkról, https://solar-soft.hu/letoltesek -ról tölthető le. A mobilcellás helyzetmeghatározás csak abban az esetben ad koordinátát és okostelefonon, táblagépen térképes pozíciót, ha a SIM kátyán az adatforgalom (internet) is engedélyezett.

MobilCar-Micro bővebben:

A modul a tápfeszültség piros-fekete vezetékein +10-30V tápfeszültséget igényel, fordított polaritás ellen védett, és min. 500mA-es terhelhetőségű tápot igényel, melyet legalább 1A-es biztosítékon keresztül célszerű átadni. A MobilCar-Micro ülésfűtés-, állófűtés-, központi zár-, ablakemelő és riasztóvezérlő GSM modul mindkét bemenete zavarvédett, a bemenetek 10-30V feszültség hatására kapcsolhatók.

A két 30A-es kisfeszültségű, nagyáramú relés kimenet No-Nc-Com típusú, azaz a relék nyitó és záró kontaktusai is kivezetésre kerültek. A modul a külvilág felé egy 12 pólusú ATX csatlakozón keresztül, szines kábelekkel csatlakozik, mely gyors és egyszerű szerelhetőséget biztosít. A SIM kártya foglalata szabványos nanoSIM, és microUSB csatlakozón keresztül programoz-ható fel, tölthető le, olvastatható fel a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden beleírt felhasználói paramétere.

A MobilCar-Micro GSM távjelző és távkapcsoló felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális és ingyenes letöltő szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy microUSB portra a “Unified” ingyenes letöltő szoftverünk automatikusan felismeri a teljes MobilCar / MobilArm / MobilGate / MobilSwitch / MobilTherm és MobilPhase általunk gyártott készülékcsalád elemeit rácsatlakoztatás után Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy Windows-10 operációs rendszerek felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is.

A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a ki- és a bemenetek, a GSM térerő, stb. az Állapot lekérdezése-re kattintással lekérdezhető. Az ingyenes “Unified” letöltő szoftverben a felhasználói beállításokat, azaz memóriahelyek tartalmát értelemszerűen szakmailag értelmezhető kitöltésével kell felprogramozni. Programozáskor a memória tábla minden mezőjéhez alul magyarázó szöveg tartozik segítségképpen. Ügyeljünk a mezők helyes kitöltésére, mindenképpen kerüljük az ékezetes betűk, speciális karakterek használatát!

Szoftverben a telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében. Az adatok a modulba letölthetők, feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és a GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül.

Letöltés után működésekor, hívás hatására először azonosítja a hívót. Jogosult szám esetén a modul a hívást bontja és elkezdi végrehajtani az adott parancsot, azaz működteti a központi zárat, és felhúzza az ablakokat, ülésfűtést indít, állófűtést indít, stb. Jogosulatlan hívószám esetén a hívás kicsörög, de a modul erre nem reagál, nem nyit és nem zár, és nem is kapcsol semmit. A MobilCar-Micro bemenete feszültséget igénylő bemenet, melyre 10…30V közötti feszültséget kapcsolva indítható. Az indítás hatására (melyet pl. az autóriasztó is generálhat pl. a sziréna vagy az autókürt kimeneten) kezdi el az SMS küldést és rácsengetést (vagy mindkettőt) a kijelölt telefonszámokra a kártyán lévő sorrend alapján.

A modul a felhasználót a bemenetek változásairól az általa programozott SMS-ben és ráhívással értesíti. Opcionálisan beállítható nyugtázás funkciója is van. A felhasználó által programozott tartalmú SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel relék távkapcsolhatók. A relék 2 féle üzemmódban működhetnek. Mode-1 esetén az 1-es relé ráhívásra monostabil vagy bistabil üzemmódban működik. A 2-es relé így csak SMS-sel kapcsolható monostabil vagy bistabil üzemmódban. Mode-2 üzemmódban a relék csak rácsengetéssel vezéreltethetők monostabil vagy bistabil üzemmódban.

Bistabil üzemmódban a két relé alternál azaz minden híváskor mindkét relé állapotot változtat. Monostabil esetben ráhíváskor az 1-es relé húz be adott időre, majd a követke-ző ráhíváskor a 2-es relé teszi ugyanezt. A modul a feszültségmentesítése után is megtartja felprogramozott paraméterét. Szolgáltatói kimaradás, térerő hiánya, mélygarázs, és egyéb zavar esetén rövid időre kikapcsolja, majd visszakapcsolja a készüléket, visszajelentkezteti a hálózatra, üzemképes állapotba hozza azt. A modul dobozolt kivitelben szolgáltató-független GSM-mel és beépített antennával MobilCar-Micro néven rendelhető.

Ingyenes működtető szoftverünk és annak leírása web-lapunkról, www.solar-soft.hu -ról tölthető le. Moduljaink számítógépről egy microUSB csatlakozón keresztül konfigurálható. A MobilCar-Micro szolgáltató független ipari GSM modulal, előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik. A mobilcellás helyzetmeghatározás csak abban az esetben ad koordinátát és okostelefonon, táblagépen térképes pozíciót, ha a SIM kátyán az adatforgalom (internet) is engedélyezett.

A modul a tápfeszültség piros-fekete vezetékein +10-30V tápfeszültséget igényel, fordított polaritás ellen védett, és min. 500mA-es terhelhetőségű tápot igényel, melyet legalább 1A-es biztosítékon keresztül célszerű átadni. A MobilCar-Micro ülésfűtés-, állófűtés-, központi zár-, ablakemelő és riasztóvezérlő modul mindkét bemenete zavarvédett, a bemenetek 10-30V feszültség hatására kapcsolhatók. A két 30A-es kisfeszültségű, nagyáramú relés kimenet No-Nc-Com típusú, azaz a relék nyitó és záró kontaktusai is kivezetésre kerültek. A modul a külvilág felé egy 12 pólusú ATX csatlakozón keresztül, szines kábelekkel csatlakozik, mely gyors és egyszerű szerelhetőséget biztosít.

MobilCar-Micro specifikációk:

 

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 27 mA alatt
Átlagos áramfelvétel (24 óra alatt): 65 mA
Átlagos áramfelvétel behúzott relékkel: 38 mA
Max. áramfelvétel: 195 mA
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Panelcsatlakozó.: ATX aljzat
Antenna: kétnormás, huzal
Panel h x sz x m: 40 x 37 x 18 mm
Doboz (MobilCar-8) méretei: 88 x 48 x 24 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!