MobilCom-6

Dobozolt kivitelű egyszerű GSM átjelző riasztóközpontok ContactID riportjai átvitelére, SMS küldésre, belső ráépített bot antennával, világos színű dobozba szerelten.

 • Olcsó telefonvonal pótló, GSM adapter és átjelző
 • Riasztóközpontok és tűzjelzők DTMF Contact ID riportjai átvitelre
 • Optimalizált sávszélességgel, zajos körülmények között is üzemel
 • Lakásriasztó mellett kifelé irányuló hívások kezdeményezésére
 • SMS bemenettel, hálózat,- és térerőfigyelés és GSM újraindítással
 • Lakásokban, nyaralókban, külső létesítményekben GSM átjelzőként
 • Riasztóközpontokban elhelyezhető, bármely SIM kártyával üzemel
 • Egyszerű panel- vagy dobozolt kivitelben is rendelhető
 • Mágneses talpas, vagy rövid bot antennával

Telepítő PDF

Nettó 19 490 Ft

Bruttó 24 752 Ft

A MobilCom-6 a MobilCom-655 kisebb fogyasztású, korszerűbb utóda, GSM kommunikátor és átjelző, vagy GSM hívó és vonalpótló modul riasztóközponthoz illeszthető GSM adapter, mely alkalmas a DTMF Contact-ID telefonvonali kommunikációt kiváltani hasonló formátumú, de GSM alapú kommunikációra. A GSM átjelző és hívó adapter kifejezetten riasztóközpontok és tűzjelző központok számára lett kifejlesztve, így ennek megfelelően a DTMF alapú adatátvitelt igénylő, speciális sávszélesség és funkciók kerültek kialakításra. A GSM hívó beépített ipari GSM modullal üzemel, tetszőleges előfizetéses vagy feltöltős kártyával.

A DTMF Contact ID alapú kommunikációt a GSM kommunikátor csak átengedi, azt nem tárolja, nem alakítja át. A GSM hívó adapter a 12-15V-os tápfeszültégen kívül csak a riasztó készülék telefonvonali bemenetére csatlakozik. Külön SMS bemenettel is rendelkezik, mely bemenetet aktiválva egy külön SMS küldethető el egy mobil telefonszámra. A GSM hívó figyeli a riasztóközpont kimenetét, vonali feszültséget és beemelés esetén tárcsázóhangot biztosít számára. Kontrolálja a GSM modult is, lekérdezi, és időnként újra feljelentkezteti a hálózatra.

A GSM átjelző két bemenettel rendelkezik, a 12-15V közötti feszültséget igénylő kétpontos tápbemenettel valamint egy szintén kétpontos sorkapoccsal, illetve az ipari modem csavaros SMA antenna bemenettel. Az adapter kifejezetten riasztóközpontok és tűzjelzők számára lett kifejlesztve, így a DTMF alapú adatátvitel igényelte speciális sávszélesség és funkciók kerültek kialakításra. Ezért a GSM hívó és vonalpótló vagy GSM átjelző alapvetően egyirányú kommunikációra készült, így kívülről hiába kap hívást, a rendszer csengetőfeszültség hiányában nem jelzi a bejövő hívást. A MobilCom-6 GSM hívó által fogadott minden SMS továbbmegy a felhasználó által megjelölt mobilszámra, így pl. a feltöltőkártya egyenlegét jelző szolgáltatói SMS is. A különféle SMS jelzési és továbbküldési funkciók a modul számára néhány ráküldött SMS segítségével programozható fel.

A GSM vonalpótló vagy GSM adapter csak riasztóközpontba beszerelhető, önálló GSM átjelző panel kivitelében kerül forgalomba, mely alapvetően DTMF Contact ID alapú kommunikációk átvitelére rendeltetett. Más formátumú kommunikációk átvitele (pl. pulzusos) erősen függ a környezeti paraméterektől. A MobilCom-6 GSM vonalpótló kisméretű ráépített GSM antennával, vagy külső 0.5m-es koax kábelre szerelt kétnormás bot-antennával, szolgáltató független ipari GSM modullal szerelten felszerelten kerül forgalomba egyszerű és olcsó panel- vagy dobozolt kivitelben.

Bővebben a MobilCom-6-ról:

A GSM vonalpótló 12-15V között egyen tápfeszültéget igényel, melyet a riasztóközpont 12V-os akkumulátoráról ajánlott táplálni, a kommunikáció folyamán felvett nagyobb áramigény miatt. A MobilCom-6 modul az alábbi bemenetekkel rendelkezik: a 12-15V közötti DC feszültséget igénylő tápbemenettel, a riasztóközpont telefonvonali csatlakozóval, az SMS indító bemenettel, és az ipari GSM modem antenna csatlakózójával. Az interface kifejezetten riasztóközpontok számára lett kifejlesztve, így a DTMF alapú adatátvitelhez szükséges speciális sávszélességgel és zajszűrő funkciókkal került kialakításra. A modul alapvetően egyirányú kommunikációra készült, így az kívülről nem hívható.

A GSM átjelző korlátozottan alkalmas kimenő hívások indítására is, rajta keresztül egyéb mobil és vezetékes készülék is hívható. Az SMS bemenet szerepe kettős, riasztás esetén jelezhet SMS-sel a felhasználó telefonjára is, de konfigurálható úgy is, hogy SMS üzenetben egy ContactID riportot küldjön a felügyelet felé. Az átjelzőre a szolgáltató egy-egy SMS-t küldhet, mely pl. egy feltöltőkártya esetében tájékoztat a kártyaegyenlegről. Ezért a GSM minden bejövő SMS-t az előre megadott (célszerűen a felhasználó vagy a felügyelet számára) továbbít. Ezen funkció engedélyezése és tiltása is SMS-sel programozható fel.

A MobilCom-6 csak GSM hang csatornán, voice üzemmódban kommunikál. Jelenleg a GSM átjelző modult ráépített antennával, és külső mágnestalpas antennával is gyártjuk. Készül egyszerű és olcsó panel kivitelben, és bedobozolt kivitelben is. Minden kivitelt javasoltan a riasztóközpont dobozában célszerű elhelyezni, és a riasztó- vagy tűzjelző központ akkumulátoráról kell megtáplálni. A MobilCom-6 GSM átjelző szolgáltató független, és feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyával üzemel.

Az antenna elhelyezése a készüléktől a lehetőleg távolabb, meg-felelő térerő biztosítása mellett történjen, mivel rossz térerő, rossz antenna elhelyezése miatt megemelkedett GSM zaj-zavar szintje zavarhatja a kommunikációt. A GSM interface panelen, a panel jobb felső részében a készülék státusának, kijelzésére szines LED diódák találhatók hozzárendelt funkciókkal. A MobilCom-6 GSM átjelzőre a szolgáltató egy-egy SMS-t küldhet, amely feltöltőkártya esetén tájékoztat a kártya egyenlegről. A modul minden bejövő idegen SMS-t továbbít a konfigurációban megadott SMS telefonszámra, ha az meg volt adva.

A MobilCom-6 specifikációi:

Tápfeszültség: 12–15 Vdc
Minimális vonali feszültség: 10 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 30 mA
Átlagos áramfelvétel híváskor: 110 mA
Maximális áramfelvétel: 270 mA
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Tárcsahang: 300 Hz
Üzemi hőmérséklet: -30…+70 C fok
Panel hosszúság: 71 mm
Panel szélesség: 51 mm
Panel magasság: 18 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!