MobilCom-7

Dobozolt kivitelű egyszerű GSM átjelző riasztóközpontok ContactID riportjai átvitelére, SMS küldésre, belső ráépített bot antennával, világos színű dobozba szerelten.

 • Riasztórendszerek DTMF Contact ID formátumú jelzések átvitelére
 • Vonalfigyelés, hálózat,- és térerőfigyelés, GSM újraindítás
 • Telefonvonali feszültségfigyeléssel, automatikus átkapcsolással
 • Optimalizált sávszélességgel, zajos körülmények között is üzemel
 • Riasztóközpontokban elhelyezhető, bármely SIM kártyával üzemel
 • Szolgáltató és SIM kártya független GSM átjelző
 • Lakásokban, nyaralókban, külső létesítményekben GSM átjelzőként
 • Egyszerű panel- vagy dobozolt kivitelben is rendelhető
 • Mágneses talpas, vagy rövid bot antennával

Telepítő PDF

Nettó 20 490 Ft

Bruttó 26 022 Ft

A MobilCom-7 a MobilCom-755 kisebb fogyasztású, korszerűbb utóda, tetszőleges riasztóközponthoz illeszthető ipari GSM kommunikátor modul, mely alkalmas a telefonvonal időszakos hiánya esetén automatikus átkapcsolás után a riasztóközpont által indított riportokat GSM-en továbbítani. A DTMF ContactID alapú kommunikációra tervezett modul a jelzést vonalpótló eszközként valós időben engedi át. A telefonvonal figyeléssel is ellátott GSM átjelző a telefonvonal meglétét figyeli, és annak hiánya esetén átkapcsol GSM üzemre.

A modul SMS bemenettel is rendelkezik, így kontaktus hatására a felprogramozásnak megfelelő helyre, és változtatható tartalommal SMS-t is tud küldeni, a Forced GSM és Forced Line bemenetekkel a modul a telefonvonal állapotától függetlenül fix üzemmódokba kapcsoltatható, így a modulon csak telefonvonali vagy csak GSM üzemmód állítható be, pl. a riasztóközpont PGM kimenete által. A GSM kommuinikátor funkciói felprogramozása külön-külön, és egy-egy SMS segítségével történik.

A MobilCom-7 GSM modul 10-15V között egyen tápfeszültégét igényel, melyet a riasztó-központ 12V-os zselés akkumulátoráról ajánlott megtáplálni, a GSM átjelző kommunikációkor felvett nagyobb áramigény miatt. A GSM modul bemenetei: a 10-15V közötti DC tápbemenet, analóg telefonvonali bemenet, Forced GSM és Forced Line bemenetek, a Tip-Ring bemenet és az SMS indító bemenet. A modemnek csavaros SMA antenna kimenete van.

Az interface kifejezetten riasztó-, és tűzjelző központok számára lett kifejlesztve, így a DTMF adatátvitelhez szükséges speciális sávszélességgel és zajszűrő funkciókkal került kialakításra. Alkalmas kimenő hívások indí-tására, így rajta keresztül egyéb mobil és vezetékes készülék is hívható. Az SMS bemenet szerepe kettős, riasztás esetén jelezhet SMS-sel a felhasználó telefonjára is, de felkonfigurálható aképpen is, hogy SMS üzenetben ContactID üzenetet küldjün a felügyelet felé. Az átjelzőre a szolgáltató néha SMS-t küldhet, mely pl. feltöltőkártya használata esetén tájékoztat a kártyaegyenlegről. Ezért minden beérkező SMS-t az előre megadott számra (célszerűen a felhasználó vagy a felügyelet számára) továbbít.

A MobilCom-7 GSM vonalpótló vagy GSM adapter hang csatornán át, voice üzemmódban kommunikál. Jelenleg a GSM átjelző modult ráépített antennával, és külső mágnestalpas antennával is gyártjuk. Készül egyszerű és olcsó panel kivitelben, és bedobozolt kivitelben is. Minden kivitelt javasoltan a riasztóközpont dobozában célszerű elhelyezni, és a riasztó- vagy tűzjelző központ akkumulátoráról kell megtáplálni. A MobilCom-7 GSM átjelző szolgáltató független, és feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyával üzemel.

Bővebben a MobilCom-7-ről:

A GSM vonalpótló 12-15V között egyen tápfeszültéget igényel, melyet a riasztóközpont 12V-os akkumulátoráról ajánlott táplálni, a kommunikáció folyamán felvett nagyobb áramigény miatt. A MobilCom-7 modul az alábbi bemenetekkel rendelkezik: a 12-15V közötti DC feszültséget igénylő tápbemenettel, a riasztóközpont telefonvonali csatlakozóval, az SMS indító bemenettel, és az ipari GSM modem antenna csatlakózójával. Az interface kifejezetten riasztóközpontok számára lett kifejlesztve, így a DTMF alapú adatátvitelhez szükséges speciális sávszélességgel és zajszűrő funkciókkal került kialakításra, de ugyanakkor egyirányú kommunikációra készült, így az kívülről nem hívható.

A MobilCom-7 GSM átjelző korlátozottan alkalmas kimenő hívások indítására is, rajta keresztül egyéb mobil és vezetékes készülék is hívható. A modulon alul, a bal oldalon található “+” és “-” jelölésű tápfeszültség csatlakozó polaritás függő, feliratozott, 10-15Vdc közötti tápfeszültséget igényel. A Phone line csatlakozók és a riasztóközpont Tip-Ring csatlakozói polaritás függetlenek. A Phone-line csatlakozót a telefonvonalra, a Tip-Ring csatlakozókat a riasztóközpontra kell kötni. SMS bemenet, a GSM– illetve telefonvonal üzemmódváltó bemenetek aktiválása a tápfeszültség negatív (föld) pontjára kapcsolásával történhet, így rendszerint a riasztóközpont PGM kimenetével vezéreltetik. A modul rendszeres telefonvonal tesztet végez. Ha a teszt folyamán nem észlel telefonvonalat, a teszt után kb. 2 perccel átvált GSM üzemre.

A MobilCom-7 GSM kommunikátor üzemmód váltásának egyik lehetősége a kívülről vezérelhető, Forced GSM pont földre húzása. Ennek esetén mindentől függetlenül GSM vonalon próbál kommunikálni. A Forced Line bemenet lehúzása esetén a modul mindenképp telefonvonalra kapcsol át. A Forced SMS pont fölre húzása esetén pedig a felkonfigurálásának megfelelően a megadott tartalmú SMS-t fogja indítani a megadott telefonszámra. A külső mágnestalpas antenna a modul tetején, a mellett lévő SMA csatlakozóba csavarozandó.

Az antenna elhelyezése a készüléktől a lehetőleg távolabb, megfelelő térerő biztosítása mellett történjen, mivel rossz térerő, rossz antenna elhelyezése miatt megemelkedett GSM zaj-zavar szintje zavarhatja a kommunikációt. A GSM interface panelen, a panel jobb felső részében a készülék státusának, kijelzésére szines LED diódák találhatók hozzárendelt funkciókkal. A MobilCom-7 GSM átjelzőre a szolgáltató egy-egy SMS-t küldhet, amely feltöltőkártya esetén tájékoztat a kártya egyenlegről. A modul minden bejövő idegen SMS-t továbbít a konfigurációban megadott SMS telefonszámra, ha az meg volt adva.

A MobilCom-7 GSM modulra, amennyiben Sms küldés funkciót is használni szeretnék, kötelezően és opcionálisan kiküldendő kötött formátumú SMS-ek kell megszerkeszteni és elküldeni a modulra a megadott formátumban és megadott sorrendben.

A MobilGate-7 specifikációi:

Tápfeszültség: 12–15 Vdc
Minimális vonali feszültség: 10 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 30 mA
Átlagos áramfelvétel híváskor: 110 mA
Maximális áramfelvétel: 270 mA
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot
Tárcsahang: 300 Hz
Üzemi hőmérséklet: -30…+70 C fok
Panel hosszúság: 71 mm
Panel szélesség: 51 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!