MobilFlood-Micro

2 bemenetes alacsony/magas szintjelző és riasztó

Két csatornás alacsony/magas vízszintjelző és riasztó modul, aranyozott vízszint érzékelő szondával, 2m-es kábellel és rászerelt belső antennával.

 • Két bemenetes (alsó-felső) szintjelzésre
 • Nedvesedés és megemelkedett talajvízszint és belvíz jelzésére és riasztásra
 • Vízbetörés és magas vízszint riasztásra SMS-ben és hívással
 • Pincék, aknák, mélygarázsok nedvesedésére, kutak szintjelzés riasztására
 • Két különálló érzékelő bemenettel kétféle jelzésre alkalmas
 • 2m hosszú érzékelő szondával szerelve, 2. szonda opció max. 10m hosszban
 • Szolgáltató-független ipari GSM modemmel
 • Hálózat független, tetszőleges nanoSIM kártyával üzemeltethető
 • Dobozolt kivitel ráépített bot antennával, külső mágnestalpas antenna opcióval

Telepítő PDF

Nettó 22 490 Ft

Bruttó 28 562 Ft

A MobilFlood-Micro GSM modul egy speciális modul, mely kifejezetten pincék, alagsorok, mélygarázsok, kutak, vízaknák, medencék, tartályok, túlfolyók számára alacsony vízszint-, magas vízszint-, vízbetörés és megemelkedett talajvíz jelzés és riasztásra céljából került kifejlesztésre. Esővíz, termálvíz, talajvíz és egyéb állóvizek megjelenése vagy szintváltozása jelzésére alkalmas. 2 szonda bemenete van mely vízbe merülésekor, vagy annak megszűntekor SMS küldést és/vagy hanghívást kezdeményes. A felhasználó által számítógépről USB porton keresztül felprogramozott konfigurációval, telefonszámokkal működik. A MobilFlood-Micro GSM 4 mobilszámra programozható a modulba letöltött programja szerint. A GSM modul szolgáltató független, feltöltős vagy előfizetéses nanoSIM kártyával üzemel. Opcionálisan beállítható nyugtázás funkciója is van, mely ráhívással nyugtázható.

A MobilFlood-Micro műanyag rögzítőfüles dobozon piros-sárga-zöld színű LED dióda látható az állapot és térerő kijelzésre. Csak bedobozolt kivitelben készül. Egy kb. 2m hosszúságú koaxális kábelen egy 3 pólusú fehér csatlakozójú szondával és rászerelt belső-, vagy mágnestalpas külső antennával együtt kapható. Tápfeszültsége 10-30V egyenfeszültség, min. 500mA terhelhetőséggel. Javasolt fix 12V, -os 500mA -es vagy 1A-es fali dugasz tápegységről járatni. A szolgáltatótól érkező SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja, illetve beállított életjel küldési funkcióval működése folyamatosan ellenőrizhető. A modul kétféle kivitelben készül, beépített kétnormás antennával, és RG-174-es SMA csatlakozós mágnestalpasantennával. A két szonda bemenete 2 külön szint jelzését teszi lehetővé. Ha a szondát eléri a vízszint, vagy a szint lecsökken a szonda szintje alá, elindul a jelzés, és a telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést.

A bedobozolt kivitelű és független GSM modullal és beépített antennával szerelt verziója MobilFlood-Micro néven, a külső mágnestalpas antennával pedig MobilFlood-Micro-a néven rendelhető. Ingyenes letöltő szoftvere, és a modul leírása a solar-soft.hu/letoltesek weblapunkról tölthető le. Moduljaink számítógépről microUSB csatlakozón keresztül konfigurálható Windows-7 (vagy annál frissebb) operációs rendszer alatt. A MobilFlood-Micro szolgáltató független ipari GSM modulal, hanghívásra és SMS küldésre egyaránt alkalmas előfizetéses és feltöltős nanoSIM kártyával működik.

MobilFlood-Micro bővebben:

A MobilFlood-Micro piros sorkapcsaira +10-30Vdc egyen tápfeszültséget, és min. 500mA-es terhelhetőségű tápot igényel. Fordított polaritás ellen védett, így rossz bekütés esetén sem hibásodik meg. A két bemenete zavarvédett, de a szondán kívül más eszköz, vagy külső feszültség rájuk nem kapcsolható. Az 1. sz. relés kimenete kisáramú egyáramkörös NO-NC típusú, a 2.sz. relé csak NC típusú. Terhelhetőségük max. 48V-on legfeljebb 1A lehet. A SIM kártya foglalat szabványos nanoSIM, és microUSB csatlakozón keresztül programozható, tölthető le, olvastatható fel a számítógépre a modul aktuális beállítása, pillanatnyi állapota, és minden felhasználói paramétere.

A MobilFlood-Micro GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális és ingyenes letöltő szoftverünkkel, annak microUSBportján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP ,Windows-7, Windows-8 vagy Windows-10 operációs rend-szerek automatikusan felismerik a készüléket. A szoftver az általunk gyártott összes készülékcsaládot és készüléket, azaz a MobilSwitch / MobilArm / MobilGate / MobilTherm / Mobilcar / MobilPhase és MobilFlood család minden elemét felismeri és kezeli. Az eszközt rácsatlakoztatva a szoftver megkeresi és felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is.

A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a ki- és bemenetek, a GSM térerő, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezése -re kattintással. A szoftverben a felhasználói beállításokat értelemszerűen, a memória helyek szakmailag értelmezhető kitöltésével kell beállítani. A programozáskor a memória tábla minden mezőjéhez alul magyarázó szöveg tartozik segítségképp. Mindig ügyelni kell minden mező szakmailag és szintaktikailag helyeskitöltésére. A megszerkesztett adatok elmenthetők egy-egy file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében. Az adatok a modulba letölthetők, feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és a GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül.

A MobilPhase-Nano a modulra különféle kötött formátumú SMS parancsok küldhetők, melyek végrehajtódnak. Ezekkel a modul távolról lekérdezhető, vezérelhető és átprogramozható akár minden paramétere is. A parancsok szigorúan kötött formátumúak, melyeket a modul felprogramozásakor a felhasználó határozhat meg. A válasz SMS minden esetben tartalmazni fogja a modulra jellemző pillanatnyi állapotot, a térerőt, a bemenetek és akimenetek állapotát, és a modul passzív-aktív státuszát.

A lehetséges SMS parancsokok közül egynéhány:
Lekérdező SMS parancs: #?*

Válasz SMS: MobilFlood-Micro Ver:1.22 T-MobileH Rssi:4 Ubat:13.0V A:1, 00:10:00 Felso szint:0 Alsó szint:1 Szivattyu:1 Lampa:0

ahol: Ver.: 1.22 firmware neve Rssi:4 a térerő értéke
00:10:00 letiltási idő riasztás után Szirena:0 Relés kimenet állapota
T-MobileH a szolgálató neve A:1 a modul aktív/passziv(1/0)
Felso szint:0 a felső szintjelző állapota Also szint:0 az alsó szintjelző állapota
Szivattyu:1 az 1-es kimeneti relé bekapcsolva Lampa:0 a 2-es kimeneti relé kikapcsolva

 

Kimenet állító parancs: Kikapcsol
(029 memóriahely)

Válasz SMS: MobilFlood-Micro Ver:1.22 T-MobileH Rssi:4 Ubat:13.0V A:1, 00:10:00 Felso szint:0 Alsó szint:1 Szivattyu:0 Lampa:0

ahol: Szivattyu:0 vagyis a szivattyu kikapcsolt.

– Memóriahely átprogramozása SMS-ben: *022#Talajviz*

ahol: 022 – memóriahely, mely tartalma átíródik az SMS-sel

Talajviz – az új memória tartalom (új neve lesz)

Memóriatartalom lekérdezése SMS-ben: *022#?*

Válasz SMS: *022#Talajviz (a fentebb átprogramozott név)

MobilFlood-Micro specifikációk:

 

Tápfeszültség DC: 10-30 Vdc
Tápfeszültség AC: 0 Vac
Nyugalmi áramfelvétel: 22 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 52 mA / fázis
Átlagos áramfelvétel (24 óra): 38 mA
Max. áramfelvétel: 180 mA
Frekvenciasáv: 900/1800MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Üzemi hőmérséklet: -30 és +70 C között
Doboz magassága: 78 mm
Doboz szélessége: 57 mm
Doboz vastagsága: 21 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!