MobilGate-Nano

– Egyszerű családi kapunyitó 8 telefonszámra

Beépített antennás kivitel világos dobozban. 10-35Vdc egyen-, vagy 10-24Vac váltó tápfeszültségre. Kisáramú relés kimenet, 8 hívószám felismerés, szerkeszthető SMS, beépített kétnormás antenna, microUSB-n és távolról SMS-ben is programozható

 • Ingyenes kapunyitás mobiltelefon ráhívással
 • Gyors, praktikus távnyitás 8 felhasználó számára
 • A rádiós távirányítók helyett kényelmesebb, olcsóbb megoldás
 • Családi házak, autóbejáratok, garázskapuk, kertajtók nyitására
 • Lépcsőház, parkolók, sorompók, és tolókapuk számára
 • Gyors, ingyenes és egyszerű távkapcsolásra, távműködtetésre
 • Szolgáltató független feltöltős és előfizetéses SIM kártyával üzemel
 • Egy kapus működtetésre
 • Ráépített, vagy külső mágnestalpas antennával is rendelhető

Telepítő PDF

Nettó 16 490 Ft

Bruttó 20 942 Ft

A MobilGate-Nano családi felhasználásra szánt, ajtók, sorompók, kapuk, garázsajtók nyitására kifejlesztett ipari GSM alapú modul, melynek egyáramkörös kisáramú relés kimenete van. A felhasználók a relét ráhívással tudják aktiválni. A GSM kapunyitó 8 telefonszámot ismer fel. Így a hívószám felismerésen alapuló modul kimenete csak az előre programozott, azaz dedikált telefonszámokról érkezett hívásokra működhet, és a felprogramozott időnek megfelelő időtartamra a relét behúzva tartja. Tápfeszültsége minimum. 500mA, terhelhetőség mellett 10-35Vdc egyen-, vagy 10-24Vac váltófeszültség lehet. A szolgáltató felől érkező SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja. Családi házak esetén javasoltan hívószám felismerés mellett nagykaput, motorizált garázs- kaput, sorompót, vagy egyszerű mágneszárral ellátott kiskaput vagy kertkaput működtethet.

A MobilGate-Nano kapunyitó modulban a relé záró érintkezői van kivezetve. Felprogramozható monostabil (behúzás a beprogramozott időre) állapotra vagy bistabil üzemmódra (rácsengetésre a relé behúz, a következő rácsengetéskor elenged). Monostabil üzemmódban rácsengetés hatására a relé behúz és bontja is a vonalat, melyet a hívó a hívás “kinyomásaként”, azaz foglalt hangként fog hallani. Bistabil üzemmódban híváskor a modulban a relé kb. a harmadik kicsengésre kapcsol be, és ekkor bontja a vonalat. Újabb rácsengetéskor a relé már az első kicsengés után kikapcsol, és a Mobilgate-Nano modul bontja a vonalat, így 1-2 csengés után a hívást “kinyomja”.

A relés kimenet kisáramú, egyáramkörös NO típusú, max. terhelhetősége 48V/1A. A modul kétféle kivitelben készül. MobilGate-Nano néven szürke dobozos kivitelben beépített antennával kerül forgalomba. A fém szekrénybe építhető verzió, hasonló méretben, MobilGate-Nano-A néven, fekete dobozban csavaros SMA antenna csatlakozással, és kb. 60 cm-es külső mágnestalpas antennával kapható a jobb térerő érdekében. A Unified nevű ingyenes programozó szoftverünk és annak leírása weblapunkról, a www.solar-soft.hu -ról szabadon letölthető. Moduljaink számítógépről vagy laptopról microUSB -s csatlakozóikon keresztül, szabványos microUSB csatlakozójú kábel segítségével programozhatók fel. A MobilGate-Nano mindig szolgáltató független GSM modullal szerelt, és a megfelelő szolgáltatást is tartalmazó előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik.

A MobilGate-Nano a GSM kapunyitó család legkisebb tagja. Két kapu nyitására a Mobilgate-Micro készülék javasolt 2 relés kimenettel. Ipari felhasználásra, társasházi lakások vagy kisebb cégek számára az 50 telefonszám felismerésére alkalmas MobilGate-Mini-t, vagy a 200 felhasználós MobilGate-Midi-t, illetve az online MobilGate-Max készülékeket javasoljuk.

Bővebben a MobilGate-Nano-ról:

A modul piros sorkapcsain 10-35Vdc egyen-, vagy 10-24Vac váltófeszültséget igényel, tetsző-leges polaritással minimum 500mA-es terhelhetőségû tápot igényel. Relés kimenet kisáramú egy-áramkörös NO típusú, max.terhelhetősége 48V feszültségen 1A. A MobilGate-Nano zavarvédett, SIM kártya foglalata nanoSIM. A modul microUSB csatlakozón keresztül programozható fel, tölthető le, olvastatható fel a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden más paramétere.

LED diódák jelentése alapján a LED tápfeszültség ráadás után kb. 10mp-ig folyamatosan sárgán világít. Ezalatt a GSM modul inicializálja magát, szolgáltatót keres, felentkezik, majd átvált zöldre. A zöld villogás jellege utal a térerőre. Ha adott idő alatt kevesebbszer villan fel, akkor, a térerő kicsi, ha az adott idő alatt többször is felvillan, akkor a térerő megfelelő. Piros villogás esetén A GSM modul nem talált szolgáltatót, kicsi a térerő, vagy hibás az antenna. Előfordulhat, hogy a SIM kártya nem megfelelő, nem üzemkész, nem rendelkezik voice (hang üzemmód) jogosultsággal, esetleg a PIN kód nincs levéve róla.

A c modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP, Windows-7, Windows-8 és Windows-10 oprendszer automatikusan felismerik a készüléket. A szoftver a teljes MobilSwitch / MobilArm / MobilGate általunk gyártott családot és elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt csatlakoztatva a szoftver felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a kimenet, a GSM térerő, stb. lekérdezhető. A programozáskor a memória tábla minden mezőjéhez segítségképpen alul egy-egy magyarázó szöveg is tartozik. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy a későbbi módosíthatóság érdekében.

A MobilGate-Nano GSM modulra különféle kötött formátumú prancs-, vagy memória kezelő SMS parancsok küldhetők, melyek helyes szintaktika esetén végrehajtódnak. Így a modul dedikált telefonszámról indított SMS-ben távolról átprogramozható, azaz minden (nem írásvédett) memória helye átírható. A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

A MobilGate-Nano specifikációi:

Tápfeszültség tartománya (egyen):
10-35 Vdc
Tápfeszültség tartománya (váltó):
10-24 Vac
Áramfelvétel behúzott relével:
58 mA
Áramfelvétel elengedett relével:
27 mA
Max. áramfelvétel:
185 mA
Frekvenciasáv:
900/1800MHz
Kommunikáció:
SMS, voice
Antenna csatl.:
SMA
Antenna típus:
Beépített / mágnestalpas
Üzemi hőmérséklet:
-30 … +70 C
Doboz magassága antenna nélkül:
55 mm
Doboz magassága bot antennával:
88 mm
Mágnestalpas antenna magassága:
110 mm
Doboz szélessége rögzítő fülekkel:
64 mm
Doboz szélessége rögzítő fül nélkül:
48 mm
Doboz vastagsága:
24 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!