MobilPhase-3c

 • Hálózatkimaradás jelzésére, 1 vagy 3 fazisú üzemmódban
 • Fáziskimaradás jelzésére és riasztására is alkalmas
 • 3 transzformátoros bemenet és egyben táplálás a modul számára
 • 2 nagyáramú relés kimenet elektromos készülékek távkapcsolásra
 • Belső akkumulátoros kivitel a teljes hálózatkimaradás jelzésére
 • Szolgáltató-független ipari GSM modemmel
 • Hálózat független, tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető
 • C vagy DIN sines kivitel bot-, vagy külső mágnestalpas antennával

Telepítő PDF

Nettó 39 990 Ft

Bruttó 50 787 Ft

A MobilPhase-3c a 230V-os kisfeszültségű hálózatokra kifejlesztett, egyaránt ipari és háztartási célú, transzformátorral izolált fáziskimaradás jelző és áramszünet riasztó modul belső akkumulátorral. Négy bemenete van a R-S-T fázisok és a nullvezető számára. Belső Li-Po akkumulátora további néhány óra hálózatmentes üzemet biztosítanak az esetleges változások átjeleztetésére. A modulnak 2 db egyáramkörös nagyáramú relés kimenete van távkapcsolási célokra. A felhasználó a készüléket számítógépről programozhatja fel az általa megszerkesztett beállításoknak megfelelően számítógép USB portján keresztül a modul tartozékát képező letöltő szoftverrel Windows XP, -7 és -8 operációs rendszerek alatt. A készülék a felhasználót az R-S-T fázis bemenetek változásairól előre megszerkesztet SMS-ben értesíti és/vagy telefonját csengeti. SMS-sel, és ingyenes ráhívással a programozott telefonszámokról a kimeneteket távirányíthatja.

A MobilPhase-3c fáziskimaradás jelző és áramszünet riasztó modul 8db telefonszám programozható. A kimenetek ki- és bekapcsolását végző SMS parancsok formátumát is a felhasználó határozza meg. A kimenetek típusa monostabil (bekapcsoltatás előre felprogramozott időre) vagy bistabil (bekapcsolást és kikapcsolást külön parancsra teszi) lehet. A relék SMS-sel és ráhívással is indíthatók. Minden telefonszámhoz megadható, hogy fázis kimaradás riasztás esetén melyik előre felprogramozott telefonszámrara jelezzen SMS-sel, telefonhívással, vagy akár mindkettővel. A modul elején három nyomógobbal a fázis kimaradások jelzései tesztelhetők. Ezek megnyomásakor a modul riasztási üzenetek és/vagy hívások generál. Az előlapon alul 3 piros LED jelzi a fázisok állapotát, felül 2 kék LED a két relés kimenet állapotát, jobbról 2 szines LED a modul működéséről ad információt. A MobilPhase-3c modulhoz kétféle antenna rendelhető: egy kisebb kétnormás bot antenna, vagy az előzőnél jobb térerőt biztosító külső mágnestalpas antenna kb. 1m hosszú RG-174-es koaxon, SMA csatlakozóval. Az utóbbi megoldás erősen javasolt ha a modult zárt fémszekrénybe tervezik elhelyezni.

MobilPhase-3c bővebben:

A MobilPhase-3c fáziskimaradás jelző és áramszünet riasztó modul hálózat- és szolgáltató független ipari GSM modulal, bármely mobil szolgáltató előfizetéses vagy feltöltős microSIM kártyájával működik. A SIM hívószám kijelzése kötelezően engedélyezett kell legyen, valamint PIN kód nélkül, hangpostáról és hívás átirányítástól letiltott, hanghívásra és SMS forgalomra alkalmas microSIM kártya legyen. A kártyát a modul kikapcsolt és kinyitott állapotában, annak felső paneljén található microSIM foglalatba kell a két képen látható módon és abba a pozícióban behelyezni.

A MobilPhase-3c fázisriasztó modul fedlapja alatti panelen a készülék státusának és esetleges hibajelzések kijelzésére szines LED diódák szolgálnak, ezek közül a középső Hbit jelzéső LED 3 színben alábbi funkciókkal, üzenetekkel rendelkezik, a felső SMS jelzésű sárga LED-en az SMS küldése és a rácsengetés figyelhető meg. A modul alsó panelének front részén található a hálózati csatlakoztatásra előkészített sorkapocs az R-S-T fázisok és a nullvezető csatlakoztatására. Az alsó panel hátsó oldalán nagyáramú relé kimenetek NO-NC-COM kiosztású sorkapcsai találhatók, melyek terhelhetősége 230V-on max. 8A, így ez a két relés kimenetel kisebb hálózati fogyasztókat és más berendezéseket közvetlenül lehet távkapcsoltatni.

A MobilPhase-3c áramkimaradás jelző modul felső panelén található a microSIM foglalat, a modul számítógépes programozására alkalmas USB csatlakozó, a belső lythium akkumulátor piros színű jumpere és a három fázis-teszt nyomógomb. A MobilPhase-3c modul a hálózat RST fázisára olvadó biztosítékokon keresztül 3 db törpefeszültségű és kisteljesítményű biztonsági transzformátorral csatlakozik, így galvanikusan leválasztják a modul többi részét a hálózatról.

A MobilPhase-3 modul felprogramozható a szoftvere segítségével számítógépről USB portján keresztül. A belső Li-Po akkumulátorral megtáplált készüléket csatlakoztatva az USB portra, először elepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows-XP, Windows-7 vagyWindows -8 operációs rendszer a modult felismerje.

A szoftver a teljes MobilPhase családot kezeli. Eszköz csatlakoztatása gomb megnyomása után a szoftver megkeresi a portot majd felismeri a modul típusát (MobilPhase-3) és a szoftverben megjelenik a készülék képe. A hálózatra már felcsatlakozott modulon az Állapot lekérdezése nyomógombra rákattintva a bemenetek és a kimenetek állapota és a GSM modul térereje is lekérdezhető.

A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők értelmes kitöltésével kell beállítani. A képernyő fontosabb mezői kitöltése kötelező, a telefonszámok mezőjében legalább 1 számot meg kell adni, a többi kitöltése opcionális. Az első szám kitüntetett: minden modulra érkező SMS, melyet a modul nem tud értelmezni vagy feldolgozni, pl. az egyenlegközlő SMS-e is erre a telefonszámra továbbítódik.

Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.

Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák kerete csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett)

Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést.

Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni.

Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

MobilPhase-3c specifikációk:

 

Tápfeszültség: 170-250 V 1,2 vagy 3 fázis
Nyugalmi áramfelvétel: 8-10 mA / fázis
Átlagos áramfelvétel: 10 mA
Max. áramfelvétel: 15 mA
Bemeneti fesz. maximum: 250 V
Frekvenciasáv: 900/1800MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Üzemi hőmérséklet -30 és +70 C között
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!