MobilPhase-Nano-C

 • Hálózatkimaradás és fázishiba jelzés 1 fázisra
 • Transzformátoros bemenet és egyben táplálás a modul számára
 • Nagyáramú relés kimenet elektromos készülékek távkapcsolásra
 • Belső akkumulátoros kivitel a hálózatkimaradás jelzésére
 • Szolgáltató-független ipari GSM modemmel
 • Hálózat független, tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető
 • Számítógépről micoUSB -n keresztül programozható
 • Minden beállítása távolról átprogramozható és lekérdezhető
 • C vagy DIN sines kivitel bot-, vagy külső mágnestalpas antennával

Telepítő PDF

Nettó 28 990 Ft

Bruttó 36 817 Ft

A MobilPhase-Nano-C a 230V-os kisfeszültségű hálózatokra kifejlesztett, egyaránt ipari és háztartási célú, transzformátorral izolált áramszünet jelző és hálózat kimaradás riasztó modul egy fázisra, belső Li-Po akkumulátorral, mely további néhány óra hálózatmentes üzemet biztosít áramszünet átjeleztetésére. A modulon egyáramkörös nagyáramú relés kimenetvan távoli beavatkozási- és távkapcsolási célokra. A felhasználó a készüléket számítógépről programozhatja fel az általa megszerkesztett beállításoknak megfelelően számítógép USB portján keresztül az ingyenes “Unified” letöltő szoftverükkel Windows XP, -7, -8 és Windows-10 operációs rendszerek alatt. A készülék a felhasználót áramszünetkor előre szerkesztett SMS-ben értesíti és/vagy telefonját megcsengeti. A felhasználó SMS-sel vagy ingyenes ráhívással a programozott telefonszámokról a kimenetet kapcsolhatja.

A MobilPhase-Nano-C fázishiba jelző modul 4 telefonszám programozható fel. A fázisfigyelő bemenet 32 karakter hosszúságú névvel nevezhető el. A kimenet ki- és bekapcsoló SMS parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A kimenet típusa lehet monostabil (bekapcsoltatás előre felprogramozott időre) vagy bistabil (bekapcsolást és kikapcsolást külön-külön parancsra teszi). A reléket monostabil üzemmódban ráhívással indítva maximum 99:99:99 (kb. 4 nap) időtartamra kapcsolhatják. A modulnak saját neve van, mely több modul alkalmazása esetén lehet hasznos. Minden telefonszámhoz megadható, hogy fázishiba vagy áramszünet riasztás esetén melyik előre felprogramozott telefonszámra jelezzen SMS-sel, melyekre telefonhívással, vagy akár mindkettővel.

A MobilPhase-Nano-C áramszünet riasztó elején nyomógombbal a fázis kimaradások jelzései tesztelhetők. Ezek megnyomásakor a modul riasztási üzenetek és/vagy hívások generál. A MobilPhase-Nano fáziskimaradás jelző hálózat- és szolgáltató független ipari GSM modulal, bármely mobil szolgáltató előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyájával működik. A készülék csak “C” vagy “DIN” sines dobozba építetten kerül forgalomba. Kétféle antenna rendelhető hozzá: egy kisebb kétnormás bot antenna, vagy az előzőnél jobb térerőt biztosító külső mágnestalpas antenna kb. 1m hosszú RG-174-es koaxon, SMA csatlakozóval. Az utóbbi megoldás erősen javasolt ha a modult zárt fémszekrénybe tervezik elhelyezni.

MobilPhase-Nano-C bővebben:

A MobilPhaseNano-C modul alsó panelének front részén található a hálózati csatlakoztatásra előkészített sorkapocs a fázis- és a nullvezető csatlakoztatására. Az alsó panel hátsó oldalán nagyáramú relés kimenet sorkapcsa található NO-COM-NC kiosztással, melynek terhelhetősége 230V -on max. 8A, így a relés kimenettel kisebb hálózati fogyasztókat és más berendezéseket közvetlenül lehet távkapcsoltatni. A MobilPhase-Nano-C hálózatkimaradás riasztó felső panelén a nanoSIM foglalat a modul számítógépes felprogramozására szolgáló microUSB csatlakozó, a belső lythium- polimer akkumulátor piros színű jumper-e (újabb típusoknál oldalt egy kapcsoló) és a fázisteszt nyomógombja található. A modul a hálózat fázisára olvadó biztosítékon keresztül kisteljesítményű biztonsági leválasztó transzformátorral csatlakozik törpefeszültségű kimenettel, így galvanikusan leválasztják a modul többi részét a hálózatról. A MobilPhase-Nano-C alsó és felső panelei szalagkábellel kapcsolódnak össze, melyek csak egy pozícióban dughatók össze.

A MobilPhase-Nano-C hálózatkimaradás jelző modul felső panelen oldalt van az SMA antenna csatlakozó, mely fix és beépített. Felcsavarható rá kisméretű derékszögű bot antenna vagy fémszekrényes elhelyezés esetén külső mágnestalpas antenna kb. 1m hosszú RG-174-es koaxiális kábelen keresztül. A beépített Li-Po akkumulátor csatlakozója a felső panelen található. A modul előlapján nyomógombbal az áramszünet szimulálható, a jelzés ezáltal letesztelhető. Megnyomásakor a modul riasztási üzeneteket és/vagy hívást generál a felprogramozásnak megfelelően. Az előlapon alul “Error” feliratú piros LED jelzi a hálózat állapotát. Felül egykék LED a nagyáramú relés kimenet állapotát, középen a kétszínű LED a modul működéséről ad információt. A modul alsó és felső fele bontható szalagkábeles csatlakozással van ellátva. Az áramszünetjelző és áramszünet riasztó készülék szabványos méretű “C” – vagy “DIN” sines műanyag dobozban helyezkedik el, mely könnyű szerelhetőséget biztosít.

A MobilPhase-Nano-C is felprogramozható és letölthető a “Unified” néven futó ingyenes letöltő szoftverünkkel, a modul micro-USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy Windows-10 operációs rendszerek alatt futó ingyenes “Unified” letöltő szoftver automatikusan felismeri a készüléket. A szoftver a teljes MobilSwitch / MobilArm / MobilGate / MobilTherm / Mobilcar és MobilPhase családot felismeri és kezeli. Az eszközt rácsatlakoztatva a szoftver megkeresi és felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron. A hálózatra felcsatlakozott GSM modul állapota, a hálózat és a bemenetek állapota, a GSM térerő, stb. lekérdezhető szoftverből az Állapot lekérdezése -re kattintással. A felhasználói beállításokat értelemszerűen a memóriahelyek szakmailag értelmezhető kitöltésével kell beállítani. Javasolt az egyes mezők gyári értékeinek (csak) átírása, a helyes szintaktika megtartása érdekében. Programozáskor a memóriatábla minden mezőjéhez magyarázó szöveg tartozik segítségképpen. Ügyeljünk a mezők helyes kitöltésére, mindenképpen kerüljük az ékezetes betűk, speciális karakterekhasználatát! Szoftverben a telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében. Az adatok a modulba letölthetők, feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és a GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül.

A MobilPhase-Nano-C a modulra különféle kötött formátumú SMS parancsok küldhetők, melyek végrehajtódnak. Ezekkel a modul távolról lekérdezhető, vezérelhető és átprogramozható akár minden paramétere is. A lehetséges SMS parancsokok közül egynéhány:

Lekérdező SMS parancs: : : #?*

Válasz SMS: MobilPhase-Nano Ver:1.22 T-MobileH Rssi:4 A:1, 00:10:00 Áramszunet:0 Szirena:0

ahol: Ver.: 1.22 firmware neve Rssi:4 a térerő értéke
00:10:00 letiltási idő riasztás után Szirena:0 Relés kimenet állapota
T-MobileH a szolgálató neve A:1 a modul aktív/passziv(1/0)
Áramszünet:0 fázis állapota

 

Kimenet állító parancs: : : Szirenazik
(029 memóriahely)

Válasz SMS: MobilPhase-Nano Ver:1.22 T-MobileH Rssi:4 A:1, 00:10:00 Áramszunet:0 Szirena:1

ahol: Szirena:1 vagyis a sziréna bekapcsolt, elindult, szól, stb.

– Memóriahely átprogramozása SMS-ben: *022#Fazis hiba*

ahol: 022 – memóriahely, mely tartalma átíródik az SMS-sel
Fazis hiba – az új memória tartalom (új neve lesz)

Memóriatartalom lekérdezése SMS-ben: *022#?*

Válasz SMS: *022#Fazis hiba (a fentebb átprogramozott a név)

MobilPhase-Nano-C specifikációk:

 

Tápfeszültség: 170-250 V 1,2 vagy 3 fázis
Nyugalmi áramfelvétel: 10 mA / fázis
Átlagos áramfelvétel: 12 mA
Max. áramfelvétel: 15 mA
Bemeneti fesz. maximum: 250 V
Frekvenciasáv: 900/1800MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Üzemi hőmérséklet -30 és +70 C között
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!