MobilRep-1

Egycsatornás GSM státusz-átjelző és repeater modulpár

1 csatornás GSM állapot-repeater modul-pár 1 bemenettel, 1 relés kimenettel, beépített antennával. A két modul össze-szinkronizálja ki-és bemeneteit a másik modul állapotára.

 • Olcsó GSM modulpár státusz átjelzésre
 • Szintérzékelők, hőkapcsolók, jelzőkészülékek állapot átjelzésére
 • A kimenet automatikusan felveszi a másik modul bemenete állapotát
 • Automatikusan szinkronizálódó vagy kézi vezérléses üzemmódok
 • Státusz-, és szinkron állapot kijelzéssel, riaszt ha nincs szinkronban
 • Szolgáltató-független ipari GPRS GSM modem
 • Hálózat független, tetszőleges SIM kártyával üzemeltethető
 • Beépített kétnormás bot-, vagy külső mágnestalpas antennával

Telepítő PDF

Nettó 23 490 Ft

Bruttó 29 832 Ft

A MobilRep-1 GSM repeater egy egycsatornás ipari modul pár, mely kimeneteit és bemeneteit egymáshoz szinkronizálja, így a szinkronizálás után mindkét modul kimenete és bemenete azonos állapotba kerül. A modulok segítségével egy távoli jel vagy berendezés egy-egy kimenete vagy annak állapota jeleztethető át. A MobilRep-1 GSM átjelző egy feszültségmentes kontaktusos bemenettel és egy kisáramú relés kimenettel rendelkezik. A rendszer működését leíró konfigurációt a felhasználó a telefonszámokkal együtt a SIM kártyára előre programozza fel. Bármelyik modul bemenetének változásakor egy gyors, SMS-pár alapú szinkronizációs folyamat indul be, amelynek eredményeként az ellentétes modul kimenete néhány másodperc alatt felveszi a másik modul bemenetének állapotát, majd mindkét modul visszatér alap állapotba. Abban az esetben ha szinkronizálási folyamat az adott idő alatt nem zajlik le, (pl. a másik modul elérhetetlenné válik) akkor a szinkront kezdeményező modul a beállított idő letelte után SMS- és hanghívásos riasztást ad a SIM kártyára lementett felhasználói telefonszámokra.

Mindkét GSM modul a beállított telefonszámokról küldött speciális formátumú SMS-ek ráküldésével áttehető “kézi üzemmódba”, és a két modul kimeneti állapota felülbírálható. Erről a modulok figyelmeztető SMS-ben is értesítik a felhasználót. A “kézi üzemmódból” a MobilRep-1 átjelző pár SMS-sel visszaállítható automatikus szinkron üzemmódba. Az átjelző modulok számára mindkét SIM kártyán 2 db SMS-es és 2 db hanghívásos GSM telefonszám adható meg, ahova a figyelmeztető SMS-eket, vagy az esetleges riasztást (pl. a modul pár a szinkronból kiesik) küldhetik.

A MobilRep-1 GSM átjelző modulok szolgáltató függetlenek, a foglalatba tett mikroSIM kártya feltöltős vagy előfizetéses kártya lehet. A MobilRep-1 átjelző rögzítő fülekkel ellátott doboza előlapján 2 db kétszínű Led dióda található, a szinkron-aszinkron állapot, a hálózati állapot és a térerő kijelzésére. Szines sorkapcsokkal ellátott szürke dobozos kivitelben készül. A modulok ipari igényességű készülékek, 10-30Vdc, min. 500mA terhelhetőségű tápfeszültség forrást igényelnek, de pl. fix 12V feszültségű, minimum 500mA terhelhetőségű dugasztápról is járathatók. A bemenet negatívra (földre húzva) aktiválható, ami vezéreltethető fémes (mindenképp) feszültségmentes kontaktussal (pl. relé, kapcsoló, szintkapcsoló, végálláskapcsoló, reed-relé, nyomógomb), de vezérelhető egyéb berendezések félvezetős (open kollektoros, open source, stb) kimeneteivel is. A konfigurációt, azaz a telefonszámokat, a tennivalókat és egyéb paramétereket a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembehelyezés előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba, az kis gyakorlattal néhány perc alatt felprogramozható. Kétféle kivitelben készül. A fehér dobozos verzió beépített antennával, a fekete dobozos verzió 50cm-es koaxon lévő mágnestalpas (csavaros SMA) antennával készül. MobilRep-1 külön megrendelésre más antennával, és hosszabb kábellel is szállítható. Rendelhető hozzá páralecsapódás-érzékelő áramkör is, mely a hűtés és a szellőztetés-technikában lehet hasznos.

MobilRep-1 bővebben:

Alapesetben a MobilRep-1 modul-pár az átjelzők feljelentkezett állapotban a GSM hálózaton passzívan működnek, azaz kommunikációt nem folytatnak. A szolgáltató hálózatára feljelentkezett állapotot folytonosan ellenőrzik, ha a hálózatról leszakadnának akkor automatikusan visszajelentkeznek, illetve 2 óránként automatikusan le-, majd újra feljelentkeznek. A két modul bizonyos külső események hatása nélkül is bizonyos időnként kommunikál egymással, és automatikusan ellenőrzik a szinkron állapot meglétét.

Mindkét modul teljesen egyforma, és egyszerű feszültségmentes bemenetük kontaktus hatására aktiválódnak. Mindkettő lehet adó vagy vevő modul azaz master vagy slave modul. Bármelyik modul bemenetének változása esetén kommunikációs folyamat indul el, mely folyamán a kezdeményező modul állapováltozást jelző SMS-t küld a másik modul számára, tájékoztatva azt a változásról. A másik modul veszi az SMS-t, a másiktól kapott bemeneti állapotba állítja a kimenetét, majd nyugtázó SMS-t küld vissza az első modul számára. A kommunikáció folyamatát a dobozokon baloldali szinkron LED és a jobboldali térerőt jelző LED állapota is mutatja.A jobboldali LED dióda a modul hálózati állapotát, illetve az SMS küldés-fogadás állapotát jelzi.

Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel. SMS küldéskor és riasztáskor a modulon a jobboldali LED dióda az SMS küldés és a hanghívások időtartamára fixen sárgára vált, mindaddig amíg a riport vagy a szinkronizációs folyamat be nem fejeződik. Ha a szinkronizációs folyamat adott idő alatt (ez is a SIM kártyán konfigurált) nem következik be, vagy ha a másik modul nem küld nyugtázó SMS-t, vagy a másik modul egyáltalán nem érhető el, akkor a kommunikációt kezdeményező modul riasztó SMS-t és hívást indít a SIM kártyán lévő, riasztásokat fogadni hivatott mobil hívószámokra.

Mobilrep-1 modul-pár automatikus szinkron üzemmódban a két készülék mindegyike bemenetének megváltozása hatására SMS-t indít a másik készülék felé, bemenetének és kimenetének (új) pozíciójával. A másik készülék veszi az megváltozott bemenet állapotát mutató SMS-t, beállítja a kimenetét a jött parancs alapján, és visszaküld egy nyugtázó SMS-t az első modul felé a megváltoztatott kimenete státuszával. Az első készülék vette a nyugtázást, a két modul a változás után így összeszinkronizálta magát, azaz ismét szinkronba kerültek.

Automatikus szinkron üzemmódban a két készülék változások hiánya esetén is periodikusan és autonóm módon egyezteti kemenetük és bemenetük állapotát. A felhasználó parancsot adhat bármely modul számára a szinkron üzemből való kilépésre, és az adott modul kimenete annak SMS-ben történt erőltetett átállításával a szinkron megszűnik, és így a modul “kézi vezérléses” üzemmódba kerül. Az előzőleg mesterségesen megszüntetett szinkron állapot visszaállítható a modulra ráküldött megfelelő tartalmú SMS paranccsal. Ezt követően a modulok ismét összeszinkronizált állapotba kerülnek.

A Mobilrep-1 GSM átjelző pár kétféle kivitelben készül. Beépített antenna esetén az antenna a készülékről nem távolítható el, illetve az nem cserélhető. Egyes esetekben a készülék elhelyezése történhet pl. fém kapcsoló szekrényben is, ekkor a GSM modul működéséhez szükséges megbízható térerő már nem feltétlenül biztosított. Ezért a MobilRep-1 modul külön rendelésre szállítható SMA csavaros antenna csatlakozással, melyhez maximum 2 m hosszú, RG-174-es koax kábelre erősített mágnestalpas antenna illeszthető. A mágnestalpas antenna kitehető a fém kapcsolószekrény tetejére, így a GSM kommunikációhoz szükséges megfelelő térerő is biztosított lesz.

Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.
Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák kerete csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett)
Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést.
Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni.
Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

 

MobilRep-1 specifikációk:

 

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 27 mA
Átlagos áramfelvétel: 30 mA
Max. áramfelvétel: 76 mA
Bemenetek száma: 1 db
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, hanghívás
Modul mérete fülek nélkül: 68x49x25 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!