MobilRep-1a-twin

Egycsatornás GSM státusz-átjelző és repeater modulpár

1 csatornás GSM állapot-repeater modul-pár 1 bemenettel, 1 relés kimenettel, külső mágneses antennával. A két modul összeszinkronizálja ki-bemeneteit a másik modul állapotára.

 • Olcsó GSM modulpár státusz átjelzésre
 • Szintérzékelők, hőkapcsolók, jelzőkészülékek állapot átjelzésére
 • A kimenet automatikusan felveszi a másik modul bemenete állapotát
 • Automatikusan szinkronizálódó vagy kézi vezérléses üzemmódok
 • Státusz-, és szinkron állapot kijelzéssel, riaszt ha nincs szinkronban
 • Szolgáltató-független ipari GPRS GSM modem
 • Hálózat független, tetszőleges SIM kártyával üzemeltethető
 • Beépített kétnormás bot-, vagy külső mágnestalpas antennával

Telepítő PDF

Nettó 24 790 Ft

Bruttó 31 483 Ft

A MobilRep-1a-twin GSM repeater egy egycsatornás ipari modul pár, mely kimeneteit és bemeneteit egymáshoz szinkronizálja, így a szinkronizálás után mindkét modul kimenete és bemenete azonos állapotba kerül. A modulok segítségével egy távoli jel vagy berendezés egy-egy kimenete vagy annak állapota jeleztethető át. A MobilRep-1a-twin GSM átjelző egy feszültségmentes kontaktusos bemenettel és egy kisáramú relés kimenettel rendelkezik. A rendszer működését leíró konfigurációt a felhasználó a telefonszámokkal együtt a SIM kártyára előre programozza fel. Bármelyik modul bemenetének változásakor egy gyors, SMS-pár alapú szinkronizációs folyamat indul be, amelynek eredményeként az ellentétes modul kimenete néhány másodperc alatt felveszi a másik modul bemenetének állapotát, majd mindkét modul visszatér alap állapotba. Abban az esetben ha szinkronizálási folyamat az adott idő alatt nem zajlik le, (pl. a másik modul elérhetetlenné válik) akkor a szinkront kezdeményező modul a beállított idő letelte után SMS- és hanghívásos riasztást ad a SIM kártyára lementett felhasználói telefonszámokra.

Mindkét GSM modul a beállított telefonszámokról küldött speciális formátumú SMS-ek ráküldésével áttehető “kézi üzemmódba”, és a két modul kimeneti állapota felülbírálható. Erről a modulok figyelmeztető SMS-ben is értesítik a felhasználót. A “kézi üzemmódból” a MobilRep-1a-twin átjelző pár SMS-sel visszaállítható automatikus szinkron üzemmódba. Az átjelző modulok számára mindkét SIM kártyán 2 db SMS-es és 2 db hanghívásos GSM telefonszám adható meg, ahova a figyelmeztető SMS-eket, vagy az esetleges riasztást (pl. a modul pár a szinkronból kiesik) küldhetik.

A GSM átjelző modulok szolgáltató függetlenek, a foglalatba tett mikroSIM kártya feltöltős vagy előfizetéses kártya lehet. A MobilRep-1a-twin átjelző rögzítő fülekkel ellátott doboza előlapján 2 db kétszínű Led dióda található, a szinkron-aszinkron állapot, a hálózati állapot és a térerő kijelzésére. Szines sorkapcsokkal ellátott szürke dobozos kivitelben készül. A modulok ipari igényességű készülékek, 10-30Vdc, min. 500mA terhelhetőségű tápfeszültség forrást igényelnek, de pl. fix 12V feszültségű, minimum 500mA terhelhetőségű dugasztápról is járathatók. A bemenet negatívra (földre húzva) aktiválható, ami vezéreltethető fémes (mindenképp) feszültségmentes kontaktussal (pl. relé, kapcsoló, szintkapcsoló, végálláskapcsoló, reed-relé, nyomógomb), de vezérelhető egyéb berendezések félvezetős (open kollektoros, open source, stb) kimeneteivel is. A konfigurációt, azaz a telefonszámokat, a tennivalókat és egyéb paramétereket a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembehelyezés előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba, az kis gyakorlattal néhány perc alatt felprogramozható. Kétféle kivitelben készül. A fehér dobozos verzió beépített antennával, a fekete dobozos verzió 50cm-es koaxon lévő mágnestalpas (csavaros SMA) antennával készül. Külön megrendelésre más antennával, és hosszabb kábellel is szállítható. Rendelhető hozzá páralecsapódás-érzékelő áramkör is, mely a hűtés és a szellőztetés-technikában lehet hasznos.

MobilRep-1a-twin bővebben:

Alapesetben a MobilRep-1a-twin modul-pár az átjelzők feljelentkezett állapotban a GSM hálózaton passzívan működnek, azaz kommunikációt nem folytatnak. A szolgáltató hálózatára feljelentkezett állapotot folytonosan ellenőrzik, ha a hálózatról leszakadnának akkor automatikusan visszajelentkeznek, illetve 2 óránként automatikusan le-, majd újra feljelentkeznek. A két modul bizonyos külső események hatása nélkül is bizonyos időnként kommunikál egymással, és automatikusan ellenőrzik a szinkron állapot meglétét.

Mindkét MobilRep-1a-twin modul teljesen egyforma, és egyszerű feszültségmentes bemenetük kontaktus hatására aktiválódnak. Mindkettő lehet adó vagy vevő modul azaz master vagy slave modul. Bármelyik MobilRep-1a-twin modul bemenetének változása esetén kommunikációs folyamat indul el, mely folyamán a kezdeményező modul állapováltozást jelző SMS-t küld a másik modul számára, tájékoztatva azt a változásról. A másik modul veszi az SMS-t, a másiktól kapott bemeneti állapotba állítja a kimenetét, majd nyugtázó SMS-t küld vissza az első modul számára. A kommunikáció folyamatát a dobozokon baloldali szinkron LED és a jobboldali térerőt jelző LED állapota is mutatja.A jobboldali LED dióda a modul hálózati állapotát, illetve az SMS küldés-fogadás állapotát jelzi.

Bekapcsoláskor a MobilRep-1a-twin modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel. SMS küldéskor és riasztáskor a modulon a jobboldali LED dióda az SMS küldés és a hanghívások időtartamára fixen sárgára vált, mindaddig amíg a riport vagy a szinkronizációs folyamat be nem fejeződik. Ha a szinkronizációs folyamat adott idő alatt (ez is a SIM kártyán konfigurált) nem következik be, vagy ha a másik modul nem küld nyugtázó SMS-t, vagy a másik modul egyáltalán nem érhető el, akkor a kommunikációt kezdeményező modul riasztó SMS-t és hívást indít a SIM kártyán lévő, riasztásokat fogadni hivatott mobil hívószámokra.

Mobilrep-1a-twin modul-pár automatikus szinkron üzemmódban a két készülék mindegyike bemenetének megváltozása hatására SMS-t indít a másik készülék felé, bemenetének és kimenetének (új) pozíciójával. A másik készülék veszi az megváltozott bemenet állapotát mutató SMS-t, beállítja a kimenetét a jött parancs alapján, és visszaküld egy nyugtázó SMS-t az első modul felé a megváltoztatott kimenete státuszával. Az első készülék vette a nyugtázást, a két modul a változás után így összeszinkronizálta magát, azaz ismét szinkronba kerültek.

Automatikus szinkron üzemmódban a két készülék változások hiánya esetén is periodikusan és autonóm módon egyezteti kemenetük és bemenetük állapotát. A felhasználó parancsot adhat bármely modul számára a szinkron üzemből való kilépésre, és az adott modul kimenete annak SMS-ben történt erőltetett átállításával a szinkron megszűnik, és így a modul “kézi vezérléses” üzemmódba kerül. Az előzőleg mesterségesen megszüntetett szinkron állapot visszaállítható a modulra ráküldött megfelelő tartalmú SMS paranccsal. Ezt követően a modulok ismét összeszinkronizált állapotba kerülnek.

A Mobilrep-1a-twin GSM átjelző pár kétféle kivitelben készül. Beépített antenna esetén az antenna a készülékről nem távolítható el, illetve az nem cserélhető. Egyes esetekben a készülék elhelyezése történhet pl. fém kapcsoló szekrényben is, ekkor a GSM modul működéséhez szükséges megbízható térerő már nem feltétlenül biztosított. Ezért a modul külön rendelésre szállítható SMA csavaros antenna csatlakozással, melyhez maximum 2 m hosszú, RG-174-es koax kábelre erősített mágnestalpas antenna illeszthető. A mágnestalpas antenna kitehető a fém kapcsolószekrény tetejére, így a GSM kommunikációhoz szükséges megfelelő térerő is biztosított lesz.

Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.
Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák kerete csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett)
Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést.
Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni.
Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

 

MobilRep-1a-twin specifikációk:

 

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 27 mA
Átlagos áramfelvétel: 30 mA
Max. áramfelvétel: 76 mA
Bemenetek száma: 1 db
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, hanghívás
Modul mérete fülek nélkül: 68x49x25 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!