MobilSurge-L

3+2 szintű ethernet/PoE túlfesz. levezető modul 4×2 érpárra

 • Ethetnet hálózatokra, kamera rendszerekhez és más PoE hálózati eszközök védelmére
 • 4 különböző szintű védelemmel, főként a másodlagos kisülések és hálózati zavarok ellen
 • Gyors reakcióidővel, igen rövid megszólalási idővel a különféle hálózati zavarok ellen
 • Teljes (8 eres) RJ45-ös csatlakozással és földelő vezetékkel
 • Öntapadós aljzattal, bárhova felragasztható, bedobozolt kivitel
 • ESD / EMP védelemmel
 • Védelem max. 4kV / 500A -ig (8/20usec szerint)
 • Kis kapacitású, így kis csillapítású modul 10Base-T 10/100 ethernetre
 • Beltéren önállóan, kültérre csak víz- és para ellen védetten szerelhető
 • Hosszú élettartam, olcsó ár

Nettó 13 490 Ft

Bruttó 17 132 Ft

A MobilSurge-L az ethernet hálózatokban a hálózati eredetű zavarok és tranziens túlfeszültségek elleni védelemre, illetve a villámlásokat kísérő extrém túlfeszültségek elnyelésére és levezetésére fejlesztett modul. A MobilSurge-L röviden csak “villámvédő modul“-nak hívott praktikus védelmi eszköz nagyon rövid ideig tartó igan nagy feszültségű és áram tranzienseket tud elnyelni és levezetni, ezúton megvédve az ethernet hálózatra, közvetlenül a modul után telepített eszközt vagy eszközöket. A MobilSurge-L modult a megvédendő eszköz elé kell kötni azzal sorosan, és a modul földelő vezetékét a védendő eszközzel, vagy egy speciálisan földelésre kialakított pontra kell rácsatlakoztatni biztos kötéssel.

A MobilSurge-L ethernet túlfeszültségvédő modul galvanikusan kimenete és bemenete között 0.6 Ohm ellenállás van, így az ethernet hálózaton a galvanikusan nem leválasztott eszközök kb. azonos potenciálon vannak. Részben ezért, részben pedig a hatékonyabb védelem érdekében a modul többlépcsős védelemmel rendelkezik. A gázpatronos, az alacsony kapacitású varisztoros, és a szupresszor diódás védelme együttesen egy hatékony, 3+2 szintű védelmet ad mind a hálóztati zavarok, mindpedig a villámlások okozta másodlagos hatások ellen. A modul mind a 8 vezetéke védett. Ebből a 2 adat érpár és a 2 másik érpár a PoE lehetőségének megtartása miatt más-más szinten védettek. A modul tetszőleges 2-2 ere között max. 20usec ideig ellenáll max. 4kV-os tranzienseknek, és 8usec időtartamnál rövidebb időre kialakuló, akár 500A-es áramok sem teszik tönkre, megvédve ezáltal a modul mögött lévő eszközt.

A MobilSurge-L ethernet villámvédő modul élettartama a modult addig ért hatások függvényében fog alakulni, mivel minden egyes nagyobb energia-sokk csökkenti annak hátralévő élettartamát. Az ethernet hálózatra illeszkedve hasonlóan az összes többi elektronikai készülékhez és berendezéshez – az igen ritka, és direkt villámcsapás esetére nem nyújt védelmet, mert az ott létrejöző hatalmas energiák ellen semmiféle elektronikus védelem nem létezik. Ekkor a hálózatra felfűzött összes eszköz a villámvédő modullal együtt tönkremegy. Viszonylag ritkán, de elképzelhető olyan közeli villámlás kialakulása is, melynek extrém erős és hosszantartó másodlagos hatása lesz Ennek következtében a modul esetleg sérülhet. Ilyenkor az ethernet vonalon a mögötte lévő készülékeket ugyan megvédheti, de az ethernet hálózat a modul cseréjéig nem fog üzemelni. A leggyakrabban és a legnagyobb valószínűséggel kialakuló, viszonylag távolabbi villámok nem extrém nagy és nem túl hosszú tranzienseket okoznak, melyek ellen a modul hosszú élettartammal, és nagy valószínűséggel nyújt hathatós védelmet az ethernet hálózat számára, hosszabb távon megkímélve azokat a tönkremeneteltől.

MobilSurge-L bővebben:

A MobilSurge-L ethernet villámvédő modult az ethernet hálózatra, avédendő készülékkel sorba kell bekötni. A modul RJ45-ös csatlakozó aljzatába kell bedugni a router- vagy switch felől érkező ethernet kábelt. A modul rövid, kb. 20cm-es, RJ45-ös dugóval ellátott részét kell csatlakoztatni a védendő eszköz ethernet aljzatába. A modul zöld-sárga kábellel és szemes-saruval ellátott vezetékét az ethernet hálózatra csatlakoztatot eszközzel feltétlenül össze kell földelni. Ha erre közvetlenül nincs lehetőség, akkor az eszköz közelében kell keresni olyan földelési lehetőséget, vagy fémes pontot, mely biztos földpotenciált ad. Földelés nélkül a modul nem tudja betölteni szerepét, mivel a védelem csak úgy lehet működőképes ha a hálózati tranzienseket a földre le tudja vezetni.

A MobilSurge-L alacsony párhuzamos kapacitással és kis csillapítással rendelkezik, így a 10/100Base-T ethernet hálózatokon az adatforgalom és az átvitel biztonságát nem veszélyezteti vagy csökkenti. A modul a CAT5 kábelből mind a 8 éret védi és átengedi. A modul a 4 adat érpárat, és a 4 segéd érpárat más-más feszültség szinteken védi a PoE lehetőségének megtartása miatt, mivel a PoE rendszerű eszközök mind a 8 érpárat használják. A kommunikációhoz nélkülözhetetlen adat érpárok a Tx+, Tx-, Rx+ és Rx– vezetékek, az EIA-568 szabvány szerint az RJ-45-ös csatlakozóban rendre az 1-es zöld-fehér, a 2-es zöld, a 3-as narancs-fehér, és a 6-os narancs színű kábelek.

A 10/100Base-T alapú hálózatokban a 4-es kék, és az 5-ös fehér-kék érpár, valamint a 7-es fehér-barna és a 8-as barna érpárok nem használtak, vagy PoE esetében tápfeszültség célra használtak. Abban az esetben, ha a 4-5 és a 7-8 érpárok nincsenek bekötve, és hálózat egyetlen eleme sincs etherneten keresztül megtáplálva, akkor a védelem céljára a modul család kisebb tagja, a MobilSurge-S verzió is elegendő. Ebben a verzióban csak a 2 adat érpár került védetten átvezetésre, a másik 4 ér a MobilSurge-S verzióban nincs bekötve.

A MobilSurge-L ethernet bekötése szabványos bekötés. Ezért semmiféle további illesztést vagy kábelezést nem igényel. A bedobozolt készülék csak IP54-es védett, igy kültérre önállóan nem szerelhető. Beszereléskor mindenképp páramentes helyet igényel, mivel a készülék teljesítményt nem vesz fel, nem fűti fel magát és környezetét, így még a zárt, de nem páramentes helyen is fennáll a párakicsapódás, ezáltal a meghibásodás veszélye. Kültéri felszerelés esetén mindenképp viz- és páramentes dobozba, készülékházba, vagy a védendő eszközzel egy készülék bobozba kell beszerelni.

MobilSurge-L specifikációk:

Védett erek: Tx+, Tx-, Rx+, Rx-
Max. tranziens feszültség 1 alkalommal: 4 kV 8 usec
Max. tranziens feszültség max. 100 alkalommal: 2 kV 8 usec
Max. tranziens áram: 500 A 20 usec
1. védelmi szint: 90 V GDT gázcső
2a. védelmi szint adatvezetékek esetén:: 18 V Varisztor
2b. védelmi szint nem adatvezetékek esetén:: 65 V Varisztor
3a. védelmi szint adatvezetékek esetén: 12 V Szupresszor
3b. védelmi szint nem adatvezetékek esetén: 58 V Szupresszor
Soros ellenállás erenként adatvezetéken: 0.6 R bemenet-kimenet között
Soros ellenállás erenként nem adatvezetéken: 0.1 R bemenet-kimenet között
Csillapítás erenként adatvezetéken: < 1 dB ér-föld között
Csillapítás erenként nem adatvezetéken: < 0.5 dB ér-föld között
Doboz hosszúsága: 79 mm
Doboz szélessége: 40 mm
Doboz magassága: 22 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!