MobilSwitch-5c

 • Önállóan vagy más berendezésekkel fő- és/vagy másodlagos jelzés átvitelre
 • Felügyelet nélküli gépekhez, gépházakhoz, szivattyú telepekre átjelző funkciókkal
 • Analóg jelek értékeinek átjeleztetésére, és alsó-felső limit riasztási funkciókkal, pulzus számlálással
 • Nagyobb ingatlanok berendezései, mezőgazdasági és ipari objektumok jelzés átvitelése
 • Biztonsági rendszerek számára kiegészítő jelzésként, és távműködtetésére
 • Hálózati feszültség kimaradások jeleztetésére
 • Szolgáltató független ipari GSM modullal
 • Tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető

Telepítő PDF

Nettó 38 990 Ft

Bruttó 49 517 Ft

A MobilSwitch-5c kifejezetten ipari alkalmazásokra születet GSM távjelző és távkapcsoló az SMS-525c utód készüléke, mely 4 db kontaktusra aktiválódó digitális bemenettel, 1 db 0-15V vagy 0-30V közötti analóg bemenettel, 1 db 999.999-ig számláló bemenettel, valamint 4 db nagyáramú relés kimenettel rendelkezik. Számítógépről letölthető, és SMS segítségével is távprogramozható GSM pager, a digitális és az analóg bemenet változásokról a készülékbe az előzőleg letöltött SMS-ben értesít, illetve SMS-ben vagy hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenetek állapota változtatható. A GSM pager max. 8 telefonszámra programozható fel. Önálló GSM jelző és kapcsolóként, GSM távirányító egységként, különféle ipari alkalmazásokra, otthoni felhasználásra és kiegészítő biztonságtechnikai jelző és távműködtető eszközként használható. Tápfeszültsége 8-30V közötti egyenfeszültség, 500mA-es terhelhetőséggel. Felprogramozása ingyenes szoftverünkkel számítógépről, vagy SMS-ek segítségével történhet. Az analóg és 4 digitális bemenetek egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel SMS-ben elnevezhetők, és a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A kimenetek típusa is változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után az adott idő elteltével automatikusan kikapcsolnak) vagy bistabil (azaz a bekapcsolást és kikapcsolást is külön paranccsal kell végeztetni). A modul kimenetei ráhívással indítva max. 3 óra időtartamra bekapcsolhatók, majd a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak. Az analóg bemenetekhez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager értesíti a felhasználót. Minden telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonszámra jelezzen. A készülék beépített Li-po akkumulátort is tartalmaz, így a tápfeszültség kimaradás (230V-os hálózat kimaradás) jeleztetésére is alkalmas.

A MobilSwitch-5c DIN sines (vagy kalapsines) GSM távkapcsoló beállításai, a bemenetek és kimenetek SMS-ben lekérdezhetők. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, áramszünet után zavartalan működése ugyanott folytatódik. A modul tetején TESZT nyomógomb található. Megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni az aktuális állapottal. A GSM pager panel kivitelben, szolgáltatófüggetlen ipari GSM modullal, ingyenes letöltő szoftverrel kerül forgalomba. Rendelhető talpas-mágneses, illetve bot antennával is, max. 3m-es antenna-kábel hosszúsággal.

A DIN sines GSM távjelző vagy pager dobozolt, Li-po akkumulátort is tartalmazó kivitele MobilSwitch-5c névvel kerül forgalomba. Egyszerű panel verziója azMobilSwitch-5 név alatt, dobozos verziója MobilSwitch-5d, az akkumulátort is tartalmazó dobozos kivitele pedig MobilSwitch-5ad néven kapható. Minden Mobilswitch-5 készülék rendelhető felcsavarozható rövid bot antennával, és 60cm-es RG-174 koax kábelen lévő külső mágnestalpas antennával is. Az utóbbi verzió a fém szekrényekbe történő beszerelések esetén ajánlott.

MobilSwitch-5c bővebben:

A MobilSwitch-5c “C” sines távkapcsoló szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működik. Mindig nagy kapacitású, belső Li-polimer akkumulátorral szerelten szállítjuk. A modul tetején TESZT nyomógomb is található. Ennek megnyomásakor egy teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, és a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, így a kimenetek monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolhatók. A relék a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak, illetve visszaállnak eredeti állapotukba.

A MobilSwitch-5c DIN sines GSM távkapcsoló analóg bemeneteihez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager SMS és hívás útján is értesíti a felhasználót. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A GSM távkapcsoló tápfeszültség igénye 10-30V, a bemenetei 0V feszültség hatására, a bemenetek földre húzásával (kontaktus) kapcsolhatók. Az analóg bemenet a konfigurációtól függően 0-15V vagy 0-30V közötti feszültséget mér. A pulzus-számláló bemenet max. 999.999-ig számol, és a beállított érték elérésekor a modul riasztást indít és a számláló nullázódik. A kimenetek egy áramkörös NO-NC-COM típusú kimenetek, és terhelhetőségük max. 250Vac feszültség és max. 8A terhelőáram. A relék COM közös, valamint NO és NC pontjai is kivezetésre. kerültek. Az ipari GSM modem csavaros SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható rá RG-174-es árnyékolt kábelen mágneses talpas, és rövid bot antenna is. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, letölthető vagy felolvastatható a számítógépre a modul aktuális beállításai.

A MobilSwitch-5c készülékben a bemenetek típusát apró, cserélhető panelek határozzák meg. Külön megrendelésre az eredeti mellett 4 másik típusú bemeneti panel is szállítható. Ezek lehetnek feszültség-mentes kontaktusos bemeneti panelek, optocsatolt panelek 5-30V feszültség tartományra, állítható szintű komparátoros bemenetek kb. 5-35V közötti szintekre trimmer potméterrel beállíthatóan, vagy AC váltóáramú bemenet 5-24Vac közötti szintekre, illetve pára kicsapódásra vagy vízszint riasztásra is alkalmas panel, melyhez még 2m hosszú árnékolt kábelen lévő külön érzékelő szonda is tartozik. A bemeneti panelek a készülék feszültségmentes állapotában egyetlen mozdulattal cserélhetők. A bemenetek számozása a nyomtatott árakörön jelölésre került. Célszerű már a megrendeleskéskor emailben a bemenetek típusait megadni, így a készülék(ek)et már a megrendelésben feltüntetet típusú bemeneti panelekkel és/vagy szondákkal fogjuk leszállítani.

A MobilSwitch-5c GSM távvezérlő – távkapcsoló letöltő szoftvere gyors, egyszerű módot kínál a készülék felprogramozására. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az ablakban pedig megjelenik és szerkeszthetővé válik a készülékbe letöltendő összes adat. Az adatok nemcsak le, hanem a modulból egyúttal feltölthetők is.A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők értelmes kitöltésével kell beállítani. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve ráhívás hatására melyik telefonszám melyik kimenetet működtesse.

A MobilSwitch-5c sms alapú GSM vezérlő panel minden paramétere Sms-ből is felprogramozható. A panel minden egyes parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tartalma tükrözi a megváltoztatott paraméter, illetve a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. Programozáskor elsőként az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol az egyes felprogramozási utasításokra, és nem fog jól működni. Programozáshoz a memória térképet is mellékeljük. A MobilSwitch-5c GSM távjelző-távkapcsolóhoz 12V-os tápegység is rendelhető, az akkumulátor és az antenna pedig minden esetben a készülék tartozéka.

MobilSwitch-5c specifikációk:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Bemeneti fesz. analóg bemeneten: 0-30 Vdc
Bemeneti fesz. digitális bemeneten: 0 V (fesz. mentes)
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 30-90 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 30 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 90 mA
Maximális áramfelvétel: 290 mA
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30…+70 C fok
Doboz hosszúság: 110 mm
Doboz szélesség: 58 mm
Dobozl magasság: 74 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!