MobilSwitch-Mega-C

 • Sokfajta ipari távjelzési- és távkapcsolási feladatokra belső Li-Po akkumulátorral
 • Programozható tesztkóddal, élesítési és tiltási lehetőségekkel
 • USB-ről ingyenes Unified szoftverünkkel, és távolról SMS-sel is átprogramozható
 • 2 db feszültségmentes kontaktusos bemenettel, és 6 db nagyáramú relés kimenettel
 • Önállóan felszerelhető DIN sines készülék, bármely SIM kártyával üzemel
 • Szolgáltató és SIM kártya független GSM modullal
 • Főként ipari-, és külső létesítményekbe javasolt GSM távjelző-, és távkapcsolóként
 • Mágneses talpas, vagy rövid, derékszögű kis bot antennával
 • Fém szekrényekben külső, mágnestalpas antennával is elhelyezhető

Telepítő PDF

Nettó 43 490 Ft

Bruttó 55 232 Ft

A MobilSwitch-Mega-C elsősorban távműködtetésre fejlesztett, 2 bemenetes, és 6 db nagyáramú relé kimeneset DIN sines GSM távjelző és távkapcsolómodul, a MobilSwitch-5c korszerűbb utód terméke. A 2 bemenete feszültségmentes kontaktusra aktiválódik, és 6 db egyáramkörös nagyáramú relés kimenete van, melyek terhelhetősége 230V-on max. 6A. Saját szoftverével az ingyenes Unified letöltővel szoftverünkkel laptopról vagy asztali számítógépről programozható. A modul a felhasználót a bemenetek változásairól az általa programozott SMS-ben és ráhívással értesíti. Opcionálisan beállítható nyugtázás funkciója van. A felhasználó által programozott tartalmú SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relék távkapcsolhatók. Két üzemmódja van, az egyik a monosatbil állapot (kapcsoltatás után valamennyi idő elteltével automatikusan kikapcsol) a másik a relék bistabil állapota (amikor a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A MobilSwitch-Mega-C max. 8 telefonszámra programozható. Tápfeszültsége ipari tartományú, 10-36V egyenfeszültség minimum 500mA terhelhetőséggel.

A MobilSwitch-Mega-C GSM pager digitális bemenete és relés kimenete max. 32 karakter hosszúságú névvel elnevezhető. Hasonlóan a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A modulnak belső időzítője által a kimenet monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 100 óra időtartamra kapcsoltatható. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A szolgáltató felől érkező SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja, illetve beállított életjel küldési funkcióval működése folyamatosan ellenőrizhető. A MobilSwitch-Mega-C modulok kétféle kivitelben készülnek, beépített kétnormás antennával, vagy 60cm-es RG-174-es koax kábelre szerelt SMA csatlakozós külső felcsavarozható mágnestalpas antennával. Mágnestalpas antennája max. 2m hosszú vezetékkel is rendelhető.

A MobilSwitch-Mega-C GSM távjelző és távkapcsoló modul szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kód nélküli előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik. Univerzális távjelző és távkapcsoló modulok, melyek a MobilSwitch készülék család legnagyobb tagjai. Egyszerűbb, belső Li-Po akku nélküli típusai a MobilSwitch-Nano-C készülékek általános felhasználásra, nagyáramú kapcsoltatásra a MobilSwitch-Micro-C szolgál. A modul DIN sines dobozba beépített derékszögű bot antennás változatban vásárolható meg. Minden készüléknél az antenna és a letöltő szoftverünk tartozék. Az antenna a vásárláskor a készülék dobozában megtalálható, a Unified névre hallgató univerzális letöltő szoftver a solar-soft.hu/letoltesek menüpontban érhető el.

MobilSwitch-Mega-C bővebben:

A MobilSwitch-Mega-C modul piros sorkapcsain +10-36V tápfeszültséget igényel, fordított polaritás ellen védett, és min. 500mA-es terhelhetőségű tápot igényel. A kontaktusos bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre (nullára) kapcsolásával kapcsolhatók. A bemenetek open kollektoros meghajtással is vezérelhetők. A 6 db nagyfeszültségű, nagyáramú relé egyáramkörös, No-Com-Nc típusú. A kimenetek terhelhetősége 230V-on max. 6A. A MobilSwitch-Mega-C modul bemenetei zavarvédettek, ipari környezetre tervezettek. A bemenetet kapcsolhatja kontaktus, kapcsoló, jelfogó, reed-relé, relé, stb. de lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással, pergés (prell) mentesen. A SIM foglalat szabványos nano-SIM, és Micro-USB csatlakozón keresztül programozható fel, tölthető le, olvastatható fel a számítógépre az aktuális beállítás és paraméterek. A készülék bemeneti- kimeneti és általános állapotát a készülék előlapján lévő szines led diódák mutatják. Pontos magyarázatuk a készülék részletes leírásában megtalálhatók.

A MobilSwitch-Mega-C modul nemfelejtő memóriával szerelt, kikapcsolt állapotban is megőrzi a felprogramozott paramétereit. Ingyenes működtető szofverünk és a készülék teljes leírása a weblapunkról, https://ww.seasoft.hu weblapról letölthető. Moduljaink számítógépről egy micro-USB csatlakozón keresztül programozható fel. Független ipari GSM modulal, és előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik. A C sines modul két kisebb, de szintén ipari verziói a MobilSwitch-Nano-C és MobilSwitch-Micro-C készülékcsalád tagjai belső Li-Po akku nélküli verzióban, és kevesebb bemenettel, és/vagy kevesebb nagyáramú relés kimenettel vásárolhatók meg.

A MobilSwitch-Mega-C GSM modul felprogramozható a weblapunkról letölthető Unified néven futó univerzális és ingyenes letöltő szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy Windows-10 operációs rendszerek automatikusan felismerik a készüléket. A szoftver felismeri és kezeli a teljes MobilSwitch / MobilArm / MobilGate / MobilTherm / MobilCar / MobilPhase családot és azok elemeit. Az eszközt rácsatlakoztatva a szoftver megkeresi és felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. Az előzőleg a hálózatra már felcsatlakozott modul állapota, a ki-, és bemenetek, a GSM térerő, stb. lekérdezhetõ, az Állapot lekérdezése-re kattintással.

A szoftverben a felhasználói beállításokat értelemszerűen, a memória helyek szakmailag értelmezhető kitöltésével kell beállítani. Javasolt a mezők gyári értékének (csak) átírása, a helyes szintaktika megtartása érdekében. A 020-as memória helyen állítható be, a szolgáltatói vagy bármely beérkező (pl. reklám) SMS melyik számra továbbítódjon. Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további 7 db telefonszám kitöltése opcionális, ott bármennyi kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefonszám melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést a 016-tól 019-ig lévő memória-helyeknek megfelelően. A programozáskor a memória tábla minden mezőjéhez alul magyarázó szöveg tartozik segítségképpen. Ügyelni kell a mezők helyes kitöltésére, mindenképp kerülendő ékezetes betűk, speciális karakterekhasználata. MobilSwitch-Mega-C szoftverben a telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében.

A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek köre szabadon bővíthető vagy szűkíthető. A táblázat üzenetei kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: a 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli memória tartalmak szabálya. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója. Minden memória helyhez és funkcióhoz magyarázat is tartozik az alsó Magyarázat ablakban. A felhasználó a Mező szerkesztése ablakban csak a kurzor alatt lévő memória hely tartalmát tudja változtatni.

A memória tartalma lehet szám vagy betű a memória jellegétől függően. Ha a jellegéből fakadóan az karakteres, akkor annak tartalma lehet tetszőleges nyelvű, de nem tartalmazhat ékezetes karakterek. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében. Az adatok a modulba letölthetők és feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és az GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül. A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: csak 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli tartalom kerülhet a memóriába. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója.

A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

– Lekérdező SMS parancs: #?*
Válasz SMS: MobilGate-Mega-C Ver:1.03 T-MobileH Rssi:4 Ubat:13.0V A:1, 00:10:00 In1:0 In2:0 Out1:0 Out2:0 Out3:0 Out4:0 Out5:0 Out6:0
– Memóriahely átprogr. SMS-ben: 010#+36301112233* (pl. telefonszám felvétel)
– Memóriatartalom lekérd. SMS-ben: *022#?*
Válasz SMS: *022#Panic button

 

A készülék üzembe helyezésekor a tápfeszültség ráadása után, a modul oldalán lévő kapcsolóval az akkumulátort be kell kapcsolni.

 

MobilSwitch-Mega-C specifikációk:

Tápfeszültség tartománya:
10-36 Vdc
Áramfelvétel elengedett relével:
32 mA
Áramfelvétel behúzott relével:
52 mA
Átlagos áramfelvétel (24 óra):
70 mA
Max. áramfelvétel:
192 mA
Frekvenciasáv:
900/1800MHz
Kommunikáció:
SMS, voice
Max. feszültség a bemeneten:
+6 V max.
Antenna csatl.:
SMA
Üzemi hőmérséklet:
-30 … +70 C
Doboz magassága antenna nélkül:
90 mm
Doboz magassága bot antennával:
119 mm
Mágnestalpas antenna magassága:
110 mm
Doboz szélessége:
54 mm
Doboz vastagsága:
66 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!