MobilSwitch-Micro-C

 • Tetszőleges ipari távjelzési- és távkapcsolási feladatokra
 • Programozható tesztkóddal, élesítési és tiltási lehetőségekkel
 • USB-ról ingyenes szoftverrel, és távolról SMS-sel is átprogramozható
 • 2 db feszültségmentes kontaktusos bemenettel, és 2 db nagyáramú relés kimenettel
 • Önállóan felszerelhető DIN sines készülék, bármely SIM kártyával üzemel
 • Szolgáltató és SIM kártya független GSM modullal
 • Főként ipari-, és külső létesítményekbe javasolt GSM távjelző-, és távkapcsolóként
 • Mágneses talpas, vagy rövid, derékszögű kis bot antennával
 • Fém szekrényekben külső, mágnestalpas antennával is elhelyezhető

Telepítő PDF

Nettó 26 490 Ft

Bruttó 33 642 Ft

A MobilSwitch-Micro-C távjelzésre és távműködtetésre fejlesztett DIN sines, nagyáramú relé kimenetes GSM távjelző és távkapcsolómodul, a MobilSwitch-2c korszerűbb utód terméke. A 2 bemenete feszültségmentes kontaktusra aktiválódik, és két egyáramkörös nagyáramú relés kimenete van, melyek terhelhetősége 230V-on max. 6A. MobilSwitch-Micro-C saját szoftverével a Unified letöltővel laptopról vagy asztali számítógépről programozható. A modul a felhasználót a bemenetek változásairól az általa programozott SMS-ben és ráhívással értesíti. Opcionálisan beállítható nyugtázás funkciója van. A felhasználó által programozott tartalmú SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relék távkapcsolhatók. Két üzemmódja van, az egyik a monosatbil állapot (kapcsoltatás után valamennyi idő elteltével automatikusan kikapcsol) a másik a relék bistabil állapota (amikor a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A MobilSwitch-Micro-C max. 8 telefonszámra programozható. Tápfeszültsége ipari tartományú, 10-35V egyenfeszültség minimum 500mA terhelhetőséggel.

A MobilSwitch-Micro-C GSM pager digitális bemenete és relés kimenete max. 32 karakter hosszúságú névvel elnevezhető. Hasonlóan a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A modulnak belső időzítője által a kimenet monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 100 óra időtartamra kapcsoltatható. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A szolgáltató felől érkező SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja, illetve beállított életjel küldési funkcióval működése folyamatosan ellenőrizhető. A modulok kétféle kivitelben készülnek, beépített kétnormás antennával, vagy 60cm-es RG-174-es koax kábelre szerelt SMA csatlakozós külső felcsavarozható mágnestalpas antennával.

A MobilSwitch-Micro-C GSM távjelző és távkapcsoló modul szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kód nélküli előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik. Univerzális távjelző és távkapcsoló modulok, melyek a MobilSwitch készülék család középső tagjai. Egyszerűbb típusai a MobilSwitch-Nano készülékek általános felhasználásra, nagyáramú kapcsoltatásra a MobilSwitch-Nano-C szolgál. A modul DIN sines dobozba beépített derékszögű bot antennás változatban vásárolható meg. Minden készüléknél az antenna és a letöltő szoftverünk tartozék. Az antenna a vásárláskor a készülék dobozában megtalálható, a Unified névre hallgató univerzális letöltő szoftver a solar-soft.hu/letoltesek menüpontban érhető el.

MobilSwitch-Micro-C bővebben:

A MobilSwitch-Micro-C modul tápfeszültség sorkapcsaira ipari tartományú, +10-35V egyenfeszültséget igényel. Fordított polaritás ellen védett, és min. 500mA-es terhelhetõségű tápot igényel. A kontaktusos bemenete 0V feszültség hatására, azaz a bemenet földre (nullára) kapcsolásával kapcsolható. Nagyáramú relés kimenetei egyáramkörös No-Com-Nc típusú, mindhárom pontja kivezetet. A relé terhelhetősége max. 230V-on legfeljebb 6A. A MobilSwitch-Micro-C GSM modul bemenete zavarvédett, de külső feszültség rá nem kapcsolható. A bemenetét kapcsolgathatja kontaktus, kapcsoló, jelfogó, relé vagy reed-relé, lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással, pergés (prell) mentesen. A nanoSIM szabványos kártya foglalata van, és microUSB csatlakozón keresztül programozható fel, letölthető le, olvastatható fel a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden beleírt felhasználói paramétere.

A MobilSwitch-Micro-C GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális és ingyenes letöltõ szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy Windows-10 operációs rendszerek automatikusan felismerik a készüléket. A szoftver a teljes MobilSwitch / MobilArm / MobilGatet családot és elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt rácsatlakoztatva a szoftver megkeresi és felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a ki-, és bemenetek, a GSM térerő, stb. lekérdezhetõ, az Állapot lekérdezése-re kattintással. A szoftverben a felhasználói beállításokat értelemszerűen, a memória helyek szakmailag értelmezhetõ kitöltésével kell beállítani. Javasolt a mezők gyári értékének (csak) átírása, a helyes szintaktika megtartása érdekében. A programozáskor a memória tábla minden mezejéhez alul magyarázó szöveg tartozik segítség képpen. Ügyeljünk a mezők helyes kitöltésére, mindenképpen kerüljük az ékezetes betűk, speciális karakterek használatát! Szoftverben a telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni.

A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek köre szabadon bővíthető vagy szűkíthető. A táblázat üzenetei kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: a 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli memória tartalmak szabálya. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója. Minden memória helyhez és funkcióhoz magyarázat is tartozik az alsó Magyarázat ablakban. A felhasználó a Mező szerkesztése ablakban csak a kurzor alatt lévő memória hely tartalmát tudja változtatni. A memória tartalma lehet szám vagy betű a memória jellegétől függően. Ha a jellegéből fakadóan az karakteres, akkor annak tartalma lehet tetszőleges nyelvű, de nem tartalmazhat ékezetes karakterek.

A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében. Az adatok a modulba letölthetők és feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és az GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül. A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: csak 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli tartalom kerülhet a memóriába. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója.

A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

A MobilSwitch-Micro-C specifikációk:

Tápfeszültség tartománya:
10-35 Vdc
Áramfelvétel elengedett relével:
32 mA
Áramfelvétel behúzott relével:
52 mA
Átlagos áramfelvétel (24 óra):
70 mA
Max. áramfelvétel:
192 mA
Frekvenciasáv:
900/1800MHz
Kommunikáció:
SMS, voice
Max. feszültség a bemeneten:
+6 V max.
Antenna csatl.:
SMA
Üzemi hőmérséklet:
-30 … +70 C
Doboz magassága antenna nélkül:
90 mm
Doboz magassága bot antennával:
119 mm
Mágnestalpas antenna magassága:
110 mm
Doboz szélessége:
54 mm
Doboz vastagsága:
66 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!