MobilSwitch-Nano-C

 • Tetszőleges ipari távjelzési- és távkapcsolási feladatokra
 • Programozható tesztkóddal, élesítési és tiltási lehetőségekkel
 • USB-ról ingyenes szoftverrel, és távolról SMS-sel is programozható
 • Feszültségmentes kontaktusos bemenettel, és nagyáramú relés kimenettel
 • Önállóan felszerelhető DIN sines készülék, bármely SIM kártyával üzemel
 • Szolgáltató és SIM kártya független GSM modullal
 • Lakásokban, ipari-, és külső létesítményekben GSM távjelző-, és távkapcsolóként
 • Mágneses talpas, vagy rövid, derékszögű kis bot antennával
 • Fém szekrényekben külső, mágnestalpas antennával is elhelyezhető

Telepítő PDF

Nettó 22 990 Ft

Bruttó 29 197 Ft

A MobilSwitch-Nano-C általános célú ipari felhasználásra, távjelzésre és távkapcsolásra fejlesztett GSM hívó modul, a MobilSwitch-2c GSM hívó korszerűbb utód terméke. Bemenete feszültségmentes kontaktusra aktiválódik, és nagyfeszültségű és nagyáramú relés kimenete van. Saját szoftverével laptopról vagy asztali számítógépről programozható, letölthető, kiolvasható. A modul a bemenetek megváltozásáról a felhasználót az általa tetszőleges tartalomra előre programozott SMS-ben értesíti. Ezenkívül egy-egy (felhasználó által programozott tartalmú) SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a nagyfeszültségű és nagyáramú relés kimenet (230V 6A) állapota változtatható. Univerzális használatra javasolt ipari GSM pager max. 4 telefonszámra programozható fel, így egy-egy SMS is max. 4 telefonra küldhető el. Sokoldalú felhasználásra tervezett, biztos működésű készülék, mely jó ár-érték arányú GSM távjelző és távirányító egységként univerzális felhasználásra, távjelzésre és távkapcsolásra ad lehetőséget. Ipari célzatú készülék, tápfeszültség igénye 8-35V egyenfeszültség, min. 500mA terhelhetőséggel.

A MobilSwitch-Nano-C GSM pager digitális bemenete és relés kimenete max. 32 karakter hosszúságú névvel elnevezhető. Hasonlóan a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A relés kimenet típusa szabadon változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után egy meghatározott idő elteltével automatikusan kikapcsol) vagy bistabil (a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A GSM modulnak saját név adható a nagyobb számú modul egyidőben történő felügyelete esetére, valamint az események könnyebb azonosítása érdekében. A MobilSwitch-Nano-C modulnak belső időzítője által a kimenet monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 100 óra időtartamra kapcsoltatható. A relé a ráhívást követően a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, és visszaáll eredeti állapotába. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A modulok kétféle kivitelben készülnek, alapértelmezetten kisméretű derékszögű bot antennával, vagy rendelésre 60cm-es (vagy max. 3m-es) RG-174-es koax kábelre szerelt SMA csatlakozós külső felcsavarozható mágnestalpas antennával.

A MobilSwitch-Nano-C GSM távjelző és távkapcsoló modul szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kód nélküli előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik. A MobilSwitch-Nano-C univerzális távjelző és távkapcsoló modulok a MobilSwitch készülék család egyszerűsített és legkisebb tagjai, melynek komplexebb típusa a MobilSwitch-Micro és az ipari felhasználásra szánt MobilSwitch-Micro-C széria, melyek tagjai több relés kimenettel vagy nagyáramú relés kimenetekkel, és több digitális bemenettel rendelkeznek. A MobilSwitch-Nano-C DIN sines dobozba beépített derékszögű bot antennás változatban vásárolható meg. Minden készüléknél az antenna és a letöltő szoftverünk tartozék. Az antenna a vásárláskor a készülék dobozában megtalálható, a Unified névre hallgató univerzális letöltő szoftver a https://solar-soft.hu/letoltesek menüpontban érhető el.

MobilSwitch-Nano-C bővebben:

A MobilSwitch-Nano-C modul tápfeszültség sorkapcsaira +10-35V egyenfeszültséget igényel. Fordított polaritás ellen védett, és min. 500mA-es terhelhetõségű tápot igényel. A kontaktusos bemenete 0V feszültség hatására, azaz a bemenet földre (nullára) kapcsolásával kapcsolható. Nagyáramú relés kimenete egyáramkörös No-Com-Nc típusú, mindhárom pontja kivezetet. A relé terhelhetősége max. 230V-on legfeljebb 8A. A MobilSwitch-Nano-C GSM modul bemenete zavarvédett, de külső feszültség rá nem kapcsolható. A bemenetét kapcsolgathatja kontaktus, kapcsoló, jelfogó, relé vagy reed-relé, lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással, pergés (prell) mentesen. A nanoSIM szabványos kártya foglalata van, és microUSB csatlakozón keresztül programozható fel, letölthető le, olvastatható fel a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden beleírt felhasználói paramétere.

A MobilSwitch-Nano-C GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális és ingyenes letöltõ szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy Windows-10 operációs rendszerek automatikusan felismerik a készüléket. A szoftver a teljes MobilSwitch / MobilArm / MobilGatet családot és elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt rácsatlakoztatva a szoftver megkeresi és felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a ki-, és bemenetek, a GSM térerő, stb. lekérdezhetõ, az Állapot lekérdezése-re kattintással. A szoftverben a felhasználói beállításokat értelemszerűen, a memória helyek szakmailag értelmezhetõ kitöltésével kell beállítani. Javasolt a mezők gyári értékének (csak) átírása, a helyes szintaktika megtartása érdekében. A programozáskor a memória tábla minden mezejéhez alul magyarázó szöveg tartozik segítség képpen. Ügyeljünk a mezők helyes kitöltésére, mindenképpen kerüljük az ékezetes betűk, speciális karakterek használatát! Szoftverben a telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni.

A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek köre szabadon bővíthető vagy szűkíthető. A táblázat üzenetei kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: a 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli memória tartalmak szabálya. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója. Minden memória helyhez és funkcióhoz magyarázat is tartozik az alsó Magyarázat ablakban. A felhasználó a Mező szerkesztése ablakban csak a kurzor alatt lévő memória hely tartalmát tudja változtatni. A memória tartalma lehet szám vagy betű a memória jellegétől függően. Ha a jellegéből fakadóan az karakteres, akkor annak tartalma lehet tetszőleges nyelvű, de nem tartalmazhat ékezetes karakterek.

A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében. Az adatok a modulba letölthetők és feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és az GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban szintén megjelenítésre kerül. A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: csak 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli tartalom kerülhet a memóriába. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója.

A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

MobilSwitch-Nano-C specifikációk:

 

Tápfeszültség tartománya:
10-35 Vdc
Áramfelvétel elengedett relével:
30 mA
Áramfelvétel behúzott relével:
41 mA
Átlagos áramfelvétel (24 óra):
60 mA
Max. áramfelvétel:
180 mA
Frekvenciasáv:
900/1800MHz
Kommunikáció:
SMS, voice
Max. feszültség a bemeneten:
+6 V max.
Antenna csatl.:
SMA
Üzemi hőmérséklet:
-30 … +70 C
Doboz magassága antenna nélkül:
90 mm
Doboz magassága bot antennával:
119 mm
Mágnestalpas antenna magassága:
110 mm
Doboz szélessége:
54 mm
Doboz vastagsága:
66 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!