MobilTherm-1M

Dobozolt kivitel belső Li-Po akkumulátorral, fűtés funkció, kontaktusos bemenet, 1 db relés kimenet, digitális hőmérő, hívás és sms riasztás, PC-ről USB-n programozható, belső ráépített antenna, belső digitális hőmérő.

 • Univerzális relés kimenettel, kontaktusos bemenettel, és belső akkumulátorral
 • Ipari, kereskedelmi és privát felhasználásra egyaránt ajánlott
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek hőfok szabályzására és hőfokriasztásra
 • Keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet szabályzására
 • Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet szabályzására
 • Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztók, vitrinek távfelügyeletére
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Beépített bot- vagy külső mágnestalpas antennával is rendelhatő
 • Hálózat-, és szolgáltató független GSM modulllal és nano SIM-kártyával működik

Telepítő PDF

Nettó 27 990 Ft

Bruttó 35 547 Ft

A MobilTherm-1M távmérésre, távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM alapú thermosztát, hőfokjelző és hőfokriasztó modul. A GSM modul belső Lythium-polimer akkumulátora, külső digitális hőmérője, feszültségmentes záró kontaktusra aktiválódó bemenete és 1+1 db egyáramkörös, kisáramú relés kimenete van. Általános relés kimenete egy-egy SMS-sel kapcsoltathatók ki- és be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz egy parancs SMS hatására adott időre meghúzattathatók, mely idő leteltekor a relék automatikusan kikapcsolnak. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni és szabályozni. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói talefonszámokra SMS-t fog küldeni, és hanghívást is indít. A digitális bemenet változásairól szintén küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásáról előre beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefonhívással értesülnek. A relé No és Com kimenetei vannak kivezetve, így a rákapcsolt fogyasztó alapállapotban kikapcsolt. A relé meghúzásával az bekapcsolható.

A MobilTherm-1M GSM hőfokriasztó maximum 4 telefonszámra programozható fel. Ipari és privát felhasználásra is alkalmas, így lakásokba, hétvégi házakba, nyaralókba is ajánlott kifagyás elleni védelemre és/vagy temperálásra, de mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken is jól alkalmazható. Tápfeszültsége minimum 500mA terhelhetőségű, 8-30Vdc egyenfeszültség lehet. Programozása az “Unified” ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógépről vagy laptopról, USB porton keresztül, vagy a konfiguráció módosítása a modulra küldött néhány SMS segítségével lehetséges. A bemenet és a kimenet max. 32 karakter hosszú névvel elnevezhető, és meghatározható a kimenet vezérlő parancs formátuma is. A modul csak dedikált telefonszámokról fogad el parancsokat, így biztosított hogy illetéktelen a modult ne tudja letiltani, vagy átprogramozni. A modulban belsőakku van, így áramszünet esetén is küld riasztást. Belső akkuról kb. 4-6 órát üzemel, így ha ezen időn belül visszaáll az áramellátás, a készülék SMS-ben és hívással azt is lejelenteni.

A MobilTherm-1M kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, külső vagy belső antennával kerül forgalomba. Ez a modul belső antennával és hőmérővel kivitellel MobilTherm-1M név alatt, a külső antennás, külső hőmérős verzió MobilTherm-1Ma -ként fut. A család kisebb tagja a MobilTherm-1S, a nagyobbik verzió MobilTherm-1xL néven gyártódik, melyekekből létezik külső és belső hőmérős és antennás verzió is. A legkisebb S-es verzióban nincs belső akku, a nagyobb xL tartalmaz belső akut. A “C” sínre (DIN sínre) felpattintható verziónk MobilTherm-1C néven kapható, belső akkuval, nagyáramú relékkel, 230V-os, 8A-t meg nem haladó áramfelvételű berendezések vezérlésére. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

MobilTherm-1M bővebben:

A MobilTherm-1M GSM hőfokriasztó független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik. A hálózatra feljelentkezés után az előzőleg beállított paraméterek, így pl. a hőmérséklet, a bemenetek és a kimenetek pillanatnyi állapota, stb. lekérdezhető. A modul kikapcsolás után nem felejti el a beállított értékeket, visszakapcsolása után a működése ugyanott folytatódik. A doboz tetején TESZT nyomógomb található. Megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt. Táplálása 10-30Vdc és 500mA egyenfeszültséggel történhet. A kimenete egyáramkörös, záró érintkezős, NO típusú kisáramú relé, melynek COM és NO pontja került kivezetésre. Terhelhetősége max. 48V, 1A. A GSM modem SMA antenna csatlakozós, mely annak felső oldalán található. Ehhez felcsavarozható kisméretű bot antenna, vagy koax kábelen lévő mágnestalpas antenna szerelhető. A modul egyszerű, feszültségmentes, záró kontaktusra aktiválódó bemenete galvanikusan nincs leválasztva a modul belső áramköréről, erree külső feszültség nem kapcsolható! A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és 500mA-es biztosítékkal védett. A digitális hőmérők 4 eres árnyékolt kábellel csatlakoznak a panelhez, -50C és +50C közötti működik, és tartományon belül +/- 1 fok pontossággal. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kapható, külön rendelésre hosszabb kábellel is felszerelhető.

A MobilTherm-1M GSM modul felprogramozható, letölthető a “Unified” néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak MicroUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett, és a már hálózatra feljelentkezett modult egy USB portra csatlakoztatva, a Windows XP, Windows-7, Windows-8 és Windows-10 alatt futó Unified szoftver felismeri a MobilTherm / MobilSwitch / MobilArm / MobilGate és Mobilcar család minden den tagját. Felismeri a modul típusát, és annak képe megjelenik a monitoron is. A hálózatra csatlakozott modul állapota, a ki- bemenetek, a térerő, a szoftver verziója, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezése-re kattintással. A képernyőn a beállításokat, azaz a memóriahelyek kitöltését helyesen és szakmailag értelmezhetően kell kitölteni. Javasolt a mezők gyári értékének az átírása, a helyes szintaktika megtartásával. Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további számok kitöltése opcionális, ott bármennyi kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik szám mikor kapjon SMS értesítést a megfelelő memóriahelyeknek megfelelően.

A programozáskor a memória minden eleméhez magyarázó szöveg is tartozik, segítségképpen. Ügyelni kell a mezők helyes kitöltésére, és kerülendő az ékezetes betűk, speciális karakterek használata. A telefonszámokat nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba a későbbi ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében.

A MobilTherm-1M GSM thermosztát modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és rövid egyenes bot antenna is. A beépített bot antennás és belső hőmérőt tartlamazó verzió világos színű dobozba építetten a MobilTherm-1M, a külső mágnestalpas antennás, illetve külső hőmérős verzió fekete dobozba építetten a MobilTherm-1M. Az utóbbi készülék esetén az antenna hossza max. 1m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 0.60 – 1m hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 1m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-1M minden beállítása, memória helye távolról SMS-ekkel is felprogramozható. Létezik általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza. A memória beíró parancsokkal az adott memóriahely (beállítások) írhatók át, a memória kiolvasó parancsokkal az adott memóriahelyen lévő beállítás kérdezhetó vissza SMS-ben. A kimenet állító paranccsal a relés kimenet állapota változtatható. –

– Memóriahely átprogramozása: *070#Radiator* – 070 – memóriahely, mely tartalma átíródik
– Boiler – a régi memória tartalom
– Radiator – az új memória tartalom
– Memóriatartalom lekérdezése: *020#Nappali szoba* – 070 – memóriahely, mely tartalma átíródik
– Boiler – a régi memória tartalom
– Radiator – az új memória tartalom
– Kimenet állító parancs: Be – 071 – memóriahelyen lévő,1-es kimenet bekapcsol
– Lekérdező SMS: #?*
– a készülék ki- és bemenetei állapotát, és a hőfokot adja vissza

A válasz SMS: MobilTherm-1M Ver:1.14 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0, Kazán:0 Nappali szoba:+23.0

MobilTherm-1M specifikációk:

Tápfeszültség: 10–35 Vdc
Átlagos áramfelvétel: 43 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 27 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 63 mA
Max. áramfelvétel: 202 mA
Max. feszültség a bemeneteken: 5 V
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Doboz magassága antenna nélkül: 86 mm
Doboz magassága bot antennával: : 137 mm
Mágnestalpas antenna magassága: : 110 mm
Doboz szélessége:: 115 mm
Doboz vastagsága: : 33 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!