MobilTherm-1xL

Dobozolt kivitel belső Li-Po akkumulátorral, fűtés funkció, 2 kontaktusos bemenet, 1+2 relés kimenet, digitális hőmérő, hívás és sms riasztás, PC-ről USB-n programozható, belső ráépített antenna, belső digitális hőmérő, akkumulátor.

 • Házakba, intézményekbe hőfok távjelzés- és hőfokriasztás céljára
 • Keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet szabályzásra
 • 2 db univerzális relés kimenettel és 2 db kontaktusos bemenettel, belső akkumulátorral
 • Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztók, vitrinek távfelügyeletére
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek hőfok szabályzására és hőfokriasztásra
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Gépkocsik, lakókocsik és lakóautók hőfokszabályzására
 • Külső és belső hőmérőkkel, bot- vagy mágnestalpas antennával
 • Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet szabályzására
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul, kétféle antennával

Telepítő PDF

Nettó 32 990 Ft

Bruttó 41 897 Ft

A MobilTherm-1xL hőfokszabályzásra, távhőmérésre, távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM alapú thermosztát, hőfokjelző és hőfokriasztó modul. A GSM modul belső Lythium-polimer akkumulátorral, külső digitális hőmérővel, 2 db záró kontaktusra aktiválódó bemenettel és 2 db egyáramkörös, kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Relés kimenetei egy-egy SMS-sel kapcsoltathatók ki- és be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz egy parancs SMS hatására adott időre meghúzattathatók, mely idő leteltekor a relék automatikusan kikapcsolnak. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni. A két digitális bemenet változásairól szintén küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefonhívással értesülnek. A relék No kimenete van kivezetve, így a fogyasztók alapállapotban kikapcsoltak. A relé meghúzásával azok bekapcsolhatók.

A MobilTherm-1xL GSM hőfokriasztó maximum 4 telefonszámra programozható fel. Rendszerint privát felhasználásra, lakásokba, hétvégi házakba, nyaralókba ajánlott kifagyás elleni védelemre és/vagy temperálásra, ugyanakkor mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken is jól alkalmazható. Tápfeszültség igénye 8-30V egyenfeszültség, minimum 500mA terhelhetőséggel. Programozása az Unified ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógépről vagy laptopról, mikroUSB porton keresztül, vagy a konfiguráció módosítása a modulra küldött néhány SMS segítségével lehetséges. A bemenetek, és a kimenetek max. 32 karakter hosszú névvel elnevezhetők, és meghatározható a kimeneteket vezérlő parancs formátuma is. A modul csak dedikált telefonszámokról fogad el parancsokat, így biztosított hogy illetéktelen a modult ne tudja letiltani, vagy átprogramozni. A modulban belsőakku van, így áramszünet esetén is küld riasztást. Belső akkuról kb. 4-6 órát üzemel, így ha ezen időn belül visszaáll az áramellátás, a készülék SMS-ben és hívással azt is lejelenteni.

A MobilTherm-1xL kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, külső vagy belső antennával kerül forgalomba. Ez a modul belső antennával és hőmérővel kivitellel MobilTherm-1xL név alatt, a külső antennás, külső hőmérős verzió MobilTherm-1xLa -ként fut. A család kisebb a MobilTherm-1M, és MobilTherm-1S, melyekből létezik külső és belső hőmérős és antennás verzió is. A legkisebb, az S-es verzióban nincs belső akku. A “C” sínre (DIN sínre) felpattintható verziónk MobilTherm-1C néven kapható, belső akkuval, nagyáramú relékkel, 230V-os berendezések vezérlésére. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

Mobiltherm-1xL bővebben:

A MobilTherm-1xL GSM hőfokriasztó független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működhet. A hálózatra feljelentkezés után minden beállított paraméter, a hőmérséklet, a bemenetek és a kimenetek pillanatnyi állapota, stb. lekérdezhető. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, bekapcsolás után a működése ugyanott folytatódik. A doboz tetején egy TESZT nyomógomb található. Ennek megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt. Táplálása 10-30Vdc és 500mA egyenfeszültséggel történhet. A kimenetek egyáramkörös, záró érintkezős, NO típusú kisáramú relék, COM és NO pontjai kerültek kivezetésre. Terhelhetőségük maximum 48V, 1A. A GSM modem SMA antenna csatlakozós, mely annak felső oldalán található. Ehhez felcsavarozható kisméretű bot antenna, vagy koax kábelen lévő mágnestalpas antenna szerelhető. A modul egyszerű, feszültségmentes, záró kontaktusra aktiválódó bemenete galvanikusan nincsenek leválasztva a modul belső áramköréről, ezekre külső feszültség nem kapcsolható! A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és 500mA-es biztosítékkal védett. A digitális hőmérők 4 eres árnyékolt kábellel csatlakoznak a panelhez, -50C és +50Cközötti működik, és tartományon belül +/- 1 fok pontossággal. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kapható, külön rendelésre hosszabb kábellel is felszerelhető.

A MobilTherm-1xL GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak MicroUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett, és a már hálózatra felje-lentkezett modult egy USB portra csatlakoztatva, a Windows XP,Windows-7, Windows-8 és Windows-10 alatt futó Unified szoftver felismeri a MobilTherm / MobilSwitch / MobilArm / MobilGate család minden den tagját. Felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a monitoron is. A hálózatra csatlakozott modul állapota, a ki- bemenetek, a térerő, a szoftver verziója, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezése-re kattintással. A képernyőn a beállításokat a memória helyek szakmailag értelmezhető kitöltésével kell beállítani. Javasolt a mezők gyári értékének az átírása, a helyes szintaktika megtartásával. Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további számok kitöltése opcionális, ott bármennyi kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik szám mikor kapjon SMS értesítést a megfelelő memóriahelyeknek megfelelően. A programozáskor a memória minden eleméhez magyarázó szöveg is tartozik, segítségképpen. Ügyelni kell a mezők helyes kitöltésére, és kerülendő az ékezetes betűk, speciális karakterek használata. A telefonszámokat nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba a későbbi ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében.

A GSM thermosztát modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és rövid egyenes bot antenna is. A beépített bot antennás és belső hőmérőt tartlamazó verzió világos színű dobozba építetten a MobilTherm-1xL, a külső mágnestalpas antennás, illetve külső hőmérős verzió fekete dobozba építetten a MobilTherm-1xLa. Az utóbbi készülék esetén az antenna hossza max. 2m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 0.60 – 1m hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 2m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-1xL SMS-ekkel is felprogramozható. Létezik általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza:

– lekérdező SMS: #?*
– a válasz SMS: MobilTherm-1xL Ver:1.14 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0 Vizszintjelzo:0, Kazán:0 Boiler:0 Nappali szoba:+23.0

A memória beíró parancsokkal az adott memóriahely (beállítások) írhatók át, a memória kiolvasó parancsokkal az adott memóriahelyen lévő beállítás kérdezhetó vissza SMS-ben. A kimenet állító paranccsal a relés kimenet állapota változtatható.

Mobiltherm-1xL specifikációk:

Tápfeszültség: 10–35 Vdc
Átlagos áramfelvétel: 43 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 27 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 63 mA
Max. áramfelvétel: 202 mA
Max. feszültség a bemeneteken: 5 V
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Doboz magassága antenna nélkül: 86 mm
Doboz magassága bot antennával: : 137 mm
Mágnestalpas antenna magassága: : 110 mm
Doboz szélessége:: 115 mm
Doboz vastagsága: : 33 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!