MobilTherm-2-IP67

 • Hőmérséklet távriasztásra vízes, párás, poros vagy szennyezett környezetben, IP67 védelemmel
 • Elsősorban kültéri használatra vízművek, szennyvíztelepek, mezőgazdasági létesítmények számára
 • Fóliaházakban, fóliasátrakban, kültérre, állattartó telepeken és ólakban is használható
 • 2 db nagyáramú relés kimenettel és 2 db kontaktusos bemenettel, belső akkumulátorral
 • 2 db maximum 10m hosszú, 6mm átmérőjű digitális hőmérővel
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra
 • Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet riasztására
 • Belső 230V-os hálózati adaptettel és beépített antennával, tömszelencés kivezetésekkel
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya ipari GSM független modullal

Telepítő PDF

Nettó 47 990 Ft

Bruttó 60 947 Ft

A MobilTherm-2-IP67 távmérésre, távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM alapú, ipari nagyáramú távhőmérő, hőfokjelző és hőfokriasztó modul IP67-es dobozba szerelt kivitelben. A készülékben hálózati tápegység is van, táplálása 230V-ról megy. A GSM modulnak belső Lythium-polimerakkumulátora, 2 db10 mes külső digitális hőmérője, 2 db záró kontaktusra aktiv bemenete és 2 db nagyfeszültségű és nagyáramú, 230V 8A-es relés kimenete van.

Relés kimenetei SMS-ekkel kapcsoltathatók bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz egy parancs SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után ez a relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatott 2 db digitális hőmérő -50C és +50C fok között mér. A beállított alsó-felső hőmérsékleti határokat átlépve a felprogramozott telefonszámokra értesítést küld. A bemenetek változásairól is küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról és a bemenet változásokról beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefonhívással értesülnek. A relék No, Nc és Com kimenetei vannak kivezetve, így a fogyasztók alapállapotban lehetnek be-, vagy kikapcsoltak is, és a relé meghúzásával változtathatók.

A MobilTherm-2-IP67 GSM távhőmérő 4 telefonszámra programozható fel. Vízálló és páratűrő doboza miatt fóliaházak, üvegházak, hűtőkamrák, állattelepek és szabadtéri elhelyezésre javasolt is, de poros és/vagy erősen szennyezett környezetben is jól használható, mint például temperált mezőgazdasági és/vagy állattenyésztési célokra szolgáló telepeken és épületekben is. Tápfeszültség igénye 230V hálózati feszültség min. 100mA terhelhetőséggel. A modul felprogramozása az erre a célra szolgáló ingyenes “Unified” letöltő szoftverünkkel számítógépről USB porton keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS által lehetséges.

A bemenetek és a kimenetek max. 32 karakter hosszú névvel elnevezhetők, és megadható a kimeneteket vezérlő parancs formátuma is. Ezen parancsokat a modulra elküldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul csak dedikált telefonszámokról fogad el parancsokat, így illetéktelen a modult nem tudja letiltani, vagy átprogramozni. Az IP67-es dobozban belső Li-Polymer akku van, áramszünet esetén is küld riasztást. Akkuról 4-6 órát üzemel, így ha ezen időn belül visszaáll az áramellátás, a készülék SMS-ben és hívással azt is lejelenteni.

A MobilTherm-2-IP67 GSM hőfokriasztó független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működhet. A hálózatra feljelentkezés után minden beállított paraméter, így hőmérsékletek, a bemenetek és a kimenetek pillanatnyi állapota lekérdezhető. A modul alján egy TESZT nyomógomb található. Ennek megnyomásakor teszt SMS üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt.

A modul kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, beépített antennával IP67-es dobozban kerül forgalomba. A család “DIN” vagy “C” sines nagyáramú verziója a MobilTherm-2xC és a MobilTherm-2mC, a kisáramú ipari verziója pedig MobilTherm-2xL néven kerül forgalomba. A modul otthoni felhasználásra szánt, és egyszerűbb verziói a MobilTherm-2M, és a MobilTherm-2S. A legkisebb verzió nem tartalmaz belső akkumulátort. A GSM távhőmérő 2 db 10m-es árnyékolt kábelen lévő digitális hőmérővel kerül forgalomba, de külön megrendelés esetén ettől eltérő hosszúságú kábellel is szállítható.

Bővebben a MobilTherm-2-IP67-ről:

A MobilTherm-2-IP67 GSM hőfoklező és hőfokriasztó független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működhet. A hálózatra feljelentkezés után minden beállított paraméter, így hőmérsékletek, a bemenetek és a kimenetek pillanatnyi állapota lekérdezhető. A programozó SMS-ek mindegyike nyugtázásra kerül, hibás tartalmú SMS-re a válasz SMS is hibaüzenet lesz. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, sem bemenetek nevét sem a kimenetek állapotát, stb. így a tápfeszültség megjelenése után a modul működése ugyanott folytatódik. Az elektronika az ipari GSM modult rendszeresen lekérdezi, és probléma esetén a szolgáltató GSM hálózatára ismételten visszajentkezteti.

A MobilTherm-2-IP67 hőfokriasztó a következő csatlakoztatási pontokkal rendelkezik: microUSB csatlakozó, Li-Po akku csatlakozó, Akku jumper, teszt nyomógomb, nanoSIM kártya foglalata, beépített antenna, 1-es relé sorkapocs, 2-es relé sorkapocs, 1-es kontaktusos bemenet, 2-es kontaktusos bemenet, digitális hőmérő csatlakozók, 230V-os hálózati tápfeszültség. Az IP67-es ütésálló ABS anyagú műanyag doboz alsó felén 5 db tömszelence található. Mindegyik kábel valamely víz-záró tömszelencén keresztül vezetődik ki a dobozból. Ha valamely sorkapocs nem kerülne kivezetésre, az ahhoz rendelt tömszelencét a víz és a pára elleni megfelelő szintű védelem érdekében gumi, műanyag vagy fém lapka segítségével le szigetelni a nedvesség és a pára ellen. A modul táplálása 230V 100mA hálózati feszültséggel történhet.

A tápfeszültség köre túláram esetére egy 100mA biztosítékkal védett. A modul bemenetei feszültségmentes kontaktus hatására, a bemenetek 0V-ra (földre) aktiválódnak. A kimenetek egyáramkörös NO-NC-COM relék, terhelhetőségük maximum 230V, 8A. A nagyáramú relék mindhárom kontatktusa kivezetésre került. A modem beépített antennával szerelt, de gyenge térerő esetén lecserélhető külső, nagy nyereségű antennára is. A digitális hőmérő 4 eres árnyékolt kábellel csatlakozik, -50C és +50C közötti működik +/-1C pontossággal. Alapesetben 2 db kb. 10m-es szerelt hőmérő kábellel kapható, de rendelésre eltérő hosszúsággal is szállítható, és nem hosszabbíthatók meg, csak cserélhetők.

A MobilTherm-2-IP67 GSM hőfokjelző modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett és a már hálózatra feljejelentkezett modult egy USB portra csatlakoztatva, a Windows XP,Win-7, Win-8 és Windows-10alatt futó Unified program felismeri a MobilTherm, MobilSwitch, MobilArm, MobilGate, Mobilcar és MobilPhase család minden elemét. Felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben és a monitoron is.

A hálózatra csatlakozott GSM termosztát modul állapota, a ki- és bemenetek, a térerő, a szoftver verziója, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezése-re kattintással. A szoftverben a beállításokat szakmailag értelmezhető módon kell ki-tölteni. A modul USB portra csatlakoztatott állapota a letöltés és felolvasás állapota, ekkor a modul GSM kommunikációt nem tud folytatni! Javasolt a mezők gyári értékéi átírása, a helyes szintaktika megtartása érdekében. Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további számok kitöltése opcionális.

A programozás folyamán a szoftverben a memória tábla minden egyes mezőjéhez alul egy-egy magyarázó szöveg is tartozik. Ügyelni kell a mezők szintaktikailag helyes kitölté-sére, és mindenképpen kerülendő az ékezetes betűk és speciális karakterek használata. A telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba a későbbi ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében.

A MobilTherm-2-IP67 SMS-ekkel is felprogramozható. Létezik általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza:

– lekérdező SMS: #?*
– a válasz SMS: MobilTherm-2-IP67 Ver:1.52 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0 Vizszintjelzo:0, Kazán:0 Boiler:0 Nappali szoba:+23.0 Konyha +22.0

A MobilTherm-2-IP67 specifikációi:

Tápfeszültség: 120–250 Vac
Átlagos áramfelvétel: 17 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 14 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 18 mA
Max. áramfelvétel: 60 mA
Max. feszültség a bemeneteken: 5 V
Frekvenciasáv: 900/1800MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna: beépített
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C
Doboz méretek: 66 x 145 x 41 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!