MobilTherm-2Ma

Dobozolt kivitel belső Li-Po akkumulátor, 1 általános célű kontaktusos bemenet, 1 relés kimenet, külső digitális hőmérő, hívás és sms riasztás, PC-ről USB-n programozható, külső mágnestalpas antenna.

 • Gyógyszertárakba, laborokba hűtők leállás-, leolvadás- és hőfokriasztás céljára
 • Keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérsék ellenőrzésre, hőfokriasztásra
 • Univerzális relés kimenettel és kontaktusos bemenettel
 • Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztók, vitrinek távfelügyeletére
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Gépkocsik, lakókocsik és lakóautók hőmérséklet ellenőrzésére
 • Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet riasztására
 • Külső vagy belső digitális hőmérővel
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul, kétféle antennával

Telepítő PDF

Nettó 28 990 Ft

Bruttó 36 817 Ft

A MobilTherm-2Ma hőmérséklet távjelzésére és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM alapú hőfokjelző és hőfokriasztó modul. A GSM modul belső Lythium-polimer akkumulátorral, külső digitális hőmérővel, záró kontaktusra aktiváló bemenettel és egyáramkörös kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Relés kimenete egy-egy SMS-sel kapcsoltatható ki- és be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz egy parancs SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után ez a relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között mér. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni.

A digitális bemenet változásairól szintén küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefon-hívással értesülnek. A relék COM és NO (közös és záró) érintkezője van kivezetve, így a fogyasztók alapállapotban kikapcsoltak. A relé meghúzásával azok bekapcsolhatók.

A MobilTherm-2Ma GSM hőfokriasztó maximum 4 telefonszámra programozható fel. Hűtőszekrényekhez, hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekben, raktárakban, és temperált mezőgazdasági, állattenyésztési célokra szolgáló telephelyeken is jól alkalmazható. Tápfeszültség igénye 8-35Vdc egyenfeszültség minimum 500mA-es terhelhetőséggel. Felprogramozása az erre szolgáló Unified ingyenes letöltő szoftverünkkel asztali számítógépről vagy laptopról mikroUSB porton keresztül, vagy a modulra küldött SMS-ekkel lehetséges.

A bemenetek, és a kimenetek max. 32 karakter hosszú névvel nevezhetők el, és meghatározható a kimeneteket vezérlő parancs formátuma is. Ezen parancsokat a modulra elküldve a relés kimenet (bekapcsol, kikapcsol) végrehajt. A modul csak dedikált telefonszámokról fogad el parancsokat, így biztosított hogy illetéktelen a modult ne tudja letiltani, átprogramozni. A modulban belsőakkumulátor van, így áramszünet esetén is küld riasztást. Belső akkuról kb. 4-6 órát üzemel, így ha ezen időn belül visszaáll az áramellátás, a készülék SMS-ben és hívással azt is lejelenteni.

A modul kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, külső vagy belső antennával kerül forgalomba. A bot antennás kivitele MobilTherm-2M, a külső mágnes-talpas antenna verziója MobilTherm-2Ma név alatt kapható. A MobilTherm-2 család legegyszerűbb verziója a MobilTherm-2S, a nagyobb verziója MobilTherm-2xL néven fut, melyek beépített és külső mágnestalpas antennával egyaránt rendelhetők. A legkisebb verzió nem tartalmaz belső akkut. A “C” sínre (DIN sínre) pattintható verziója MobilTherm-2C néven kapható, szintén belső akkuval és nagyáramú relékkel kifejezetten hálózati berendezések vezérlésére. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

MobilTherm-2Ma bővebben:

A MobilTherm-2Ma modul táplálása 10-30Vdc és minimum 500mA egyenfeszültséggel történhet. A MobilTherm-2Ma GSM modul bemenetei feszültségmentes kontaktus hatására, a bemenetek 0V -ra (földre) kötésével kapcsolható. A szines sorkapcsos bemenetek segitséget adnak a bekötéshez. A kimenetek egyáramkörös NO (záró érintkezőjű) relék, terhelhetőségük max. 48V, 1A. A kisáramú relé Com és No pontja (közös és záró érintkezők) kerültek kivezetésre.

A GSM modem SMA antenna csatlakozós, mely annak felső oldalán található. Ehhez felcsavarozható kicsi bot antenna, vagy koax kábelen lévő mágnestalpas antenna is rászerelhető. A modulnak egyszerű, feszültségmentes, záró kontaktusra aktiválódó bemenete van. Tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, 500mA-es biztosítékkal is védett. A hőmérő árnyékolt kábellel csatlakozik a panelhez, -50C és +50C közötti működik, és a tartományon belül +/-1 fok pontossággal. Gyárilag 60cm-es szerelt kábellel kapható, külön rendelésre hosszabb kábellel is felszerelhető..

A MobilTherm-2Ma GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, asztali számítógépről vagy laptopról a modul MicroUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a ,Windows-7, Windows-8 és Windows-10 operációs rendszerek alatt futó Unified letöltő szoftver automatikusan felismeri a készüléket. A szoftver a teljes MobilTherm / MobilSwitch / MobilArm / MobilGate általunk gyártott családot és annak minden elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt csatlakoztatva automatikusan felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a kimenet, a GSM térerő, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezés -re kattintással.

Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további 3 db telefonszám kitöltése opcionális, ott bármennyi kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefonszám melyik bemenet változásról kapjon SMS értesítést a programozásnak megfelelően. A programozáskor memória tábla minden mezőjéhez alul magyarázó szöveg tartozik. A megszerkesztett adatok menthetők file-ba, későbbi ellenőrizhetőség és módosíthatóság érdekében.

A MobilTherm-2Ma GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és rövid egyenes bot antenna is. A beépített bot antennás és belső hőmérőt tartlamazó verzió világos színű dobozba építetten a MobilTherm-2M, a külső mágnestalpas antennás, illetve külső hőmérős verzió fekete dobozba építetten a MobilTherm-2Ma. Az utóbbi készülék esetén az antenna hossza max. 2m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 60cm hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 2m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-2Ma SMS-ekkel is felprogramozható. Létezik általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza:

– lekérdező SMS: #?*
– a válasz SMS: MobilTherm-2M Ver:1.145 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0, Kazán:0, Nappali szoba:+21.5

A memória beíró parancsokkal az adott memóriahely (beállítások) írhatók át, a memória kiolvasó parancsokkal az adott memóriahelyen lévő beállítás kérdezhetó vissza SMS-ben. A kimenet állító paranccsal a relés kimenet állapota változtatható.

MobilTherm-2Ma specifikációk:

Tápfeszültség: 10–35 Vdc
Átlagos áramfelvétel: 40 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 27 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 58 mA
Max. áramfelvétel: 195 mA
Max. feszültség a bemeneteken: 5 V
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Doboz magassága antenna nélkül: 86 mm
Doboz magassága bot antennával: : 137 mm
Mágnestalpas antenna magassága: : 110 mm
Doboz szélessége:: 115 mm
Doboz vastagsága: : 33 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!