MobilTherm-2mC

 • Kerskedelmi és vendéglátóipari létesítmények számára
 • Gyógyszertárak, laborok, konyhák és éttermekbe hőtők leolvadás- és magashőfok riasztására
 • Ipari környezetben keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. alacsonyhőfok riasztásra
 • Nagyáramú relés kimenettel és kontaktusos bemenettel, belső akkumulátorral
 • Áruházak, éttermek, cukrászdák élelmiszer hűtői és fagyasztói távfelügyeletére
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra
 • Kommunikációs, meteorológiai és lakó konténerek hőmérséklet riasztására
 • Gépkocsik, lakókocsik és lakóautók hőmérséklet ellenőrzésére
 • Külső és belső hőmérőkkel, bot- vagy mágnestalpas antennával
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul, kétféle antennával

Telepítő PDF

Nettó 37 900 Ft

Bruttó 48 133 Ft

A MobilTherm-2mX távmérésre, távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM alapú, nagyáramú hőfokjelző és hőfokriasztó modul “C“sines kiépítésben. A GSM modul belső Lythium-polimer akkumulátorral,külső digitális hőmérővel, záró kontaktusra aktiv bemenettel és egyáramkörös nagyfeszültségű és nagyáramú, 230V 8A-es relés kimenettel rendelkezik. Rrelés kimenete SMS-sel kapcsoltatható ki- és be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz egy parancs SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után ez a relé automatikusan kikapcsol.

A modulhoz csatlakoztatható max. 10 méter hosszú digitális hőmérő -50C és +50C fok között mér. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a felprogramozott felhasználói telefonszámokra értesítést fog küldeni. A digitális bemenet változásairól szintén küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy bemenet változásokról beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefonhívással értesülnek. A relék NO és COM kimenetei (záró és közös kontaktus) van kivezetve, így a fogyasztók alapállapotban kikapcsoltak, és a relé meghúzásával bekapcsolhatók.

A MobilTherm-2mC hőfokriasztó 4 telefonszámra programozható fel. Hűtőkamráktól a légkondicionált helyiségekig, raktáraktól a szerver szobákig épp úgyhasználható, mint például temperált mezőgazdasági és/vagy állattenyésztési célokra szolgáló telepeken is. Hasznos lehet a kereskedelemben, az élelmiszer-, és vendéglátó iparban ugyanúgy, mint a gyógyszeripar hűtőszekrényei számára. Tápfeszültség igénye 10-30Vdc egyenfeszültség min. 500mA terhelhetőséggel. P

rogramozása az erre a célra szolgáló ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógépről microUSB porton keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS által lehetséges. A bemenet és a kimenet max. 32 karakter hosszú névvel elnevezhető, és meghatározható a kimeneteket vezérlő parancs formátuma is. Ezen parancsokat a modulra elküldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul csak dedikált telefon-számokról fogad el parancsokat, így illetéktelen a modult nem tudja letiltani, vagy átprogramozni. A “C” vagy “DIN” sines modulban belső Li-Po akkumulátor van, áramszünet esetén is küld riasztást. Belső akkuról kb. 4-6 órát üzemel, így ha ezen időn belül visszaáll az áramellátás, a készülék SMS-ben és hívással azt is lejelenteni.

A GSM távhőmérő és hőfokriasztó modul kompletten ipari GSM modullal, letöltő szoftverrel, külső bot-, vagy mágnestalpas antennával, bedobozolt kivitelben MobilTherm-2mC név alatt, nagyobb verziója 2 bemenettel, 2 kimenettel és 2 hőmérővel MobilTherm-2xC néven vásárolható meg. A kisebb verzió a MobilTherm-2mC szintén “DIN” sines dobozban van, és a belső akkumulátoron kívül csak 1 bemenetet, 1 kimenetet, és 1 hőmérőt tartalmaz. Mindkét készülék maximum 10 méter hosszú zavarvédett, árnyékolt kébelen lévő digitális hőmérővel szerelt. Igy ezek a készülékek a nagyáramú relékkel kifejezetten hálózati berendezések vezérlésére tervezettek és alkalmasak. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

Bővebben a MobilTherm-2mc-ről:

A MobilTherm-2mC GSM hőfokriasztó független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működhet. A hálózatra feljelentkezés után minden beállított paraméter, így a bemenetek és kimenetek pillanatnyi állapota lekérdezhető. A programozó SMS-ek mindegyike az ellenőrizhetőség érdekében nyugtázásra kerül, hibás tartalmú SMS-re a válasz SMS is hibaüzenet lesz. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, a bemenet nevét vagy a kimenete állapotát, stb. így a tápfeszültség megjelenése után a modul működése ugyanott folytatódik.

Az elektronika az ipari GSM modult folyamatosan lekérdezi, hálózati vagy térerő probléma esetén kikapcsolja, majd újra hálózatra jelentkezteti, és ezzel ismét üzemképes állapotba hozza. A modul alján egy TESZT nyomógomb található. Ennek megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, a bemenet és kimenet állapotát. A modul kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, derékszögű bot-, vagy külső mágnestalpas antennával kerül forgalomba.

A modul táplálása 10-30Vdc és 500mA egyenfeszültséggel történhet. A MobilTherm-2mC GSM modul bemenete feszültségmentes kontaktus hatására, a bemenet 0V-ra (földre) kötésével kapcsolható. A kimenet egyáramkörű NO relé, terhelhetősége max. 230V, 8A. A relé COM és NO pontjai, azaz a közös és záró kontatktusok kerültek kivezetésre. A GSM modem SMA antenna csatlacsatlakozós, mely annak felső felső oldalán található.

Felcsavarozható rá kis derékszögű bot antenna, vagy koax kábelen külső mágnestalpas antenna is. A modul feszültségmentes kontaktusra aktiválódó bemenete galvanikusan nem leválasztott a modul belső áramköréről, így erre külső feszültség nem kapcsolható! A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás, és túláram ellen 500mA biztosítékkal védett. A hőmérő szenzor egy árnyékolt kábelen csatlakozik a panelre, -50 …. +50C közötti működik, a két érték közt +/- 1C fok pontossággal. Alapesetben 1m-es szerelt kábellel kapható, de maximum 10m hosszú kábellel is meg-rendelhető.

A MobilTherm-2mC GSM modul felprogramozható, letölthető a “Unified” néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett, és a már hálózatra felje-lentkezett modult egy USB portra csatlakoztatva, a Windows XP, Windows-7, Windows-8 és Windows-10 alatt futó “Unified” program felismeri a MobilTherm / MobilSwitch / MobilArm / MobilGate / Mobilcar család minden elemét. Felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben és a monitoron is.

A hálózatra csatlakozott modul állapota, a ki- és beme-netek, a térerő, a szoftver verziója, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezés-re kattintással. A szoftverben a beállításokat szakmailag értelmezhető módon kell kitölteni. A modul microUSB portra csatlakoztatott állapota a letöltés és felolvasás állapota, ekkor a modul GSM kommunikációt nem tud folytatni! Javasolt a mezők gyári értékéi átírása, a helyes szintaktika megtartása érdekében. Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további számok kitöltése opcionális.

A programozás folyamán a szoftverben a memória tábla minden egyes mezőjéhez alul egy-egy magyarázó szöveg is tartozik. Ügyelni kell a mezők szintaktikailag helyes kitöltésére, és mindenképp kerülendő az ékezetes betűk és speciális karakterek használata. A telefonszámokat mindig nemzetközi formátumban kell beírni. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba a későbbi ellenőrizhetőség vagy módosíthatóság érdekében.

A MobilTherm-2mC SMS-ekkel is felprogramozható. A modul minden ráküldött SMS parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. Az általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza:

Lekérdező SMS: #?*
– a válasz SMS: MobilTherm-2mC Ver:1.45 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0, Kazán:0 Nappali szoba:+23.0

Kimenet állítás: be
– a válasz SMS: MobilTherm-2mC Ver:1.45 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0, Kazán:1 Nappali szoba:+23.0
Kazán:1, azaz a kimenet bekapcsolása (071 memóriahely)

Memóriahely átprogramozás: *022#5*
– a válasz SMS: *022#5*
vagyis az alacsony riasztás hőfokszintje ezután +5C fok lesz (022 memóriahely)

A MobilTherm-2mc specifikációi:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Átlagos áramfelvétel: 40 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 26 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 70 mA
Max. áramfelvétel: 190 mA
Max. feszültség a bemeneteken: 5 V
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Doboz magassága antenna nélkül: 86 mm
Doboz magassága bot antennával: 137 mm
Mágnestalpas antenna magassága: 110 mm
Doboz szélessége:: 82 mm
Doboz vastagsága: : 68 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!