MobilTherm-2S

Dobozolt kivitel, 1 relés kimenettel, belső digitális hőmérő szenzorral, hívás- és sms riasztás, PC-ről USB-n programozható, ráépített belső bot antennával.

 • Ipari környezetbe, hűtött és fűtött terek hőfokriasztása céljára
 • Mezőgazdaságban, keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőfokriasztására
 • Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztószekrények leolvadás elleni védelmére
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra
 • Kommersz felhasználásra is családi házak hűtés-fűtés rendszereiben
 • Lakókocsik, lakóautók direkt fűtéséhez, gépkocsik állófűtésére
 • Ipari konténerek, mobil épületek klimatizációjának ellenőrzésére
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

Telepítő PDF

Nettó 25 490 Ft

Bruttó 32 372 Ft

A MobilTherm-2S egy egyszerű, általános célú távhőmérésre, távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett hőfokjelző és hőfokriasztó modul. A GSM hőfokjelző-riasztó modul belső vagy külső digitális hőmérővel, és egyáramkörös kisáramú relés kimenettel rendelkezik. A relés kimenete egy-egy SMS-sel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után ez a relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni. A digitális bemenet változásairól szintén küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról az előre beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefonhívással értesülnek.

A MobilTherm-2S GSM hőfokriasztó max. 4 telefonszámra programozható fel, így egy-egy eseményt is a programozásának megfelelően 1-4 telefonszámra fogja elküldeni. Hűtőszekrényekhez és hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekben, raktárakban, és temperált mezőgazdasági vagy állat-tenyésztési célokra szolgáló helyeken is jól alkalmazható, de alkalmas gépkocsikban állófűtés távkapcsolására is. Tápfeszültsége 10-30Vdc egyenfeszültség min. 500mA terhelhetőséggel. A MobilTherm-2S programozása a Unified ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógépről microUSB porton át, vagy a modulra küldött néhány SMS által lehetséges. A GSM hőfokriasztó számos paramétere, így pl. a modul, a hőmérő, a kimenet, stb. egy-egy max. 32 karakteres névvel elnevezhető, és meghatározható a kimeneteket vezérlő parancs formátuma is. A parancsokat a modulra elküldve a relé (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajt. Csak dedikált telefonszámokról fogad parancsot, így illetéktelen a modult nem tudja letiltani, vagy átprogramozni.

A GSM távhőmérő és hőfokriasztó modul kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, külső vagy belső antennával, bedobozolt kivitelben MobilTherm-2S név alatt, nagyobb verziói a MobilTherm-2M és MobilTherm-2xL néven vásárolhatók meg. A legkisebb verzió nem tartalmaz belső akkumulátort. A “C” sínre (DIN sínre) pattintható verziója MobilTherm-2C néven kapható, szintén belső akkuval és nagyáramú relékkel kifejezetten hálózati berendezések vezérlésére alkalmas. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

MobilTherm-2S bővebben:

Táplálása 10-30Vdc és 500mA egyenfeszültséggel történhet. A kimenet egyáramkörös NO típusú kisáramú relé, terhelhetősége max. 48V, 1A. Az antenna csatlakozó a modul felső oldalán található. Az SMA csatlakozóra felcsavarozható kisebb bot antenna, vagy 1m-es koax kábellel mágnesestalpas antenna is felszerelhető. A tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett. A külső digitális hőmérő árnyékolt kábellel csatlakolakozik, és -50C és +50C között működőképes. Ezen adott hőmérséklet tartományon belül a digitális hőfok szenzor(ok) pontossága +/- 1 fok.

A MobilTherm-2S GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak MicroUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a ,Windows-7, Windows-8 és Windows-10 oprendszer automatikusan fel-ismerik a készüléket. A szoftver a teljes MobilTherm / MobilSwitch / MobilArm / MobilGate általunk gyártott családot és elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt csatlakoztatva a szoftver felismeri anak típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a kimenet, a GSM térerő, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezés -re kattintással. Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további 3 db telefonszám kitöltése opcionális, ott bármennyi kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefonszám melyik bemenet változásról kapjon SMS értesítést a programozásnak megfelelően. A programozáskor memória tábla minden mezőjéhez alul magyarázó szöveg tartozik. A megszerkesztett adatok menthetők file-ba, későbbi ellenőrizhetőség és módosíthatóság érdekében.

A MobilTherm-2S minden memóriahelye távolról SMS-ben is átprogramozható. A modul minden ráküldött SMS parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A memória táblázat a lehetséges SMS parancsokat és válaszaikat tartalmazza.

A GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és 90 fokos rövid bot antenna is. A beépített bot antennás és belső hőmérőt tartlamazó verzió világos színű dobozba építetten a MobilTherm-2S, a külső mágnestalpas antennás, illetve külső hőmérős verzió fekete dobozba építetten a MobilTherm-2Sa. Az utóbbi készülék esetén az antenna hossza max. 2m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 1m hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 2m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-2S SMS-ekkel is felprogramozható. Létezik általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza. A memória beíró parancsokkal az adott memóriahely (beállítások) írhatók át, a memória kiolvasó parancsokkal az adott memóriahelyen lévő beállítás kérdezhetó vissza SMS-ben. A kimenet állító paranccsal a relés kimenet állapota változtatható.

MobilTherm-2S specifikációk:

Tápfeszültség: 10–35 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 22 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 25 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 48 mA
Max. áramfelvétel: 185 mA
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Doboz magassága antenna nélkül: 50 mm
Doboz magassága bot antennával: : 88 mm
Mágnestalpas antenna magassága: : 110 mm
Doboz szélessége:: 82 mm
Doboz vastagsága: : 20 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!