MobilTherm-2xLa

Dobozolt kivitel belső Li-Po akkumulátor, relés kimenetek, fűtés funkció, 2 általános célú kontaktusos SMS bemenet, 2 relés kimenet, külső digitális hőmérők, hívás és sms riasztás, PC-ről USB-n programozható, külső mágnestalpas antenna, belső li-po akkumulátor.

 • Gyógyszertárakba, laborokba hűtők leállás-, leolvadás- és hőfokriasztás céljára
 • Keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérsék ellenőrzésre, hőfokriasztásra
 • 2 db univerzális relés kimenettel és 2 db kontaktusos bemenettel, belső akkumulátorral
 • Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztók, vitrinek távfelügyeletére
 • Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra
 • Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként
 • Gépkocsik, lakókocsik és lakóautók hőmérséklet ellenőrzésére
 • Külső és belső hőmérőkkel, bot- vagy mágnestalpas antennával
 • Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet riasztására
 • Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul, kétféle antennával

Telepítő PDF

Nettó 33 490 Ft

Bruttó 42 532 Ft

A MobilTherm-2xLa távmérésre, távjelzésre és távműködtetésre kifejlesztett ipari GSM alapú hőfokjelző és hőfokriasztó modul. A GSM modul belső Lythium-polimer akkumulátorral, 2 db külső digitális hőmérővel, 2 db záró kontaktusra aktiválódó bemenettel és 2 db egyáramkörös kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Mindkét relés kimenete egy-egy SMS-sel kapcsoltatható ki- és be bistabil(csak újabb SMS-re változó) állapotba, vagy monostabil állapotba, azaz egy parancs SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után a relé automatikusan kikapcsol.

A modulhoz csatlakoztatható max. 2 db digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni. A két digitális bemenet változásairól szintén küld SMS-t. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és/vagy telefonhívással értesülnek. A relék No kimenete (záró érintkezője) van kivezetve, így a fogyasztók alapállapotban kikapcsoltak, és a relé meghúzásával a készülékek távolról bekapcsolhatók.

A MobilTherm-2xLa GSM hőfokriasztó maximum 4 telefonszámra programozható fel. Hűtőszekrényekhez, hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekben, raktárakban, és temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken is jól alkalmazható. Tápfeszültség igénye 8-30V egyenfeszültség min. 500mA terhelhetőséggel. Programozása az erre a célra szolgáló Unified ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógépről mikroUSB portján keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS által lehetséges. A

bemenetek, és a kimenetek max. 32 karakter hosszú névvel elnevezhetők, és meghatározható a kimeneteket vezérlő parancs formátuma is. Ezen parancsokat a modulra elküldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul csak dedikált telefonszámokról fogad el parancsokat, így biztosított hogy illetéktelen a modult ne tudja letiltani, vagy átprogramozni. A modulban belsőakku van, így áramszünet esetén is küld riasztást. Belső akkuról kb. 4-6 órát üzemel, így ha ezen időn belül visszaáll az áramellátás, a készülék SMS-ben és hívással azt is lejelenteni.

A GSM távhőmérő és hőfokriasztó modul kompletten ipari GSM modullal, mindig a legújabb működtető szoftverrel, külső vagy belső antennával, bedobozolt kivitelben MobilTherm-2xLa név alatt, kisebb verziói a MobilTherm-2M és MobilTherm-2S néven vásárolhatók meg. A legkisebb verzió nem tartalmaz belső akkumulátort. A “C” sínre (DIN sínre) pattintható verziója MobilTherm-2C néven kapható, szintén belső akkuval és nagyáramú relékkel kifejezetten hálózati berendezések vezérlésére alkalmas. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

Bővebben a MobilTherm-2xLa-ról:

Táplálása 10-30Vdc és 500mA egyenfeszültséggel történhet. A kimenetek egyáramkörös, záró érintkezős, NO típusú kisáramú relék, COM és NO pontjai kerültek kivezetésre. Terhelhetőségük maximum 48V, 1A. A két relé. A GSM modem SMA antenna csatlakozós, mely annak felső oldalán található. Ehhez felcsavarozható kicsi bot antenna, vagy koax kábelen lévő mágnestalpas antenna szerelhető. A modul egyszerű, feszültségmentes, záró kontaktusra aktiválódó bemenete galvanikusan nincsenek leválasztva a modul belső áramköréről, ezekre külső feszültség nem kapcsolható! A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és 500mA-es biztosítékkal védett. A digitális hőmérők 4 eres árnyékolt kábellel csatlakoznak a panelhez, -50C és +50Cközötti működik, és tartományon belül +/- 1 fok pontossággal. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kapható, külön rendelésre hosszabb kábellel is felszerelhető.

A MobilTherm-2xLa GSM modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak MicroUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a ,Windows-7, Windows-8 és Windows-10 operációs rendszerek alatt futó Unified letöltő szoftver automatikusan felismeri a készüléket. A szoftver a teljes MobilTherm / MobilSwitch / MobilArm / MobilGate általunk gyártott családot és elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt csatlakoztatva automatikusan felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a kimenet, a GSM térerő, stb. lekérdezhető az Állapot lekérdezés -re kattintással.

Az első telefonszám kitöltése kötelező, a további 3 db telefonszám kitöltése opcionális, ott bármennyi kitöltött és kitöltetlen mező maradhat. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefonszám melyik bemenet változásról kapjon SMS értesítést a programozásnak megfelelően. A programozáskor memória tábla minden mezőjéhez alul magyarázó szöveg tartozik. A megszerkesztett adatok menthetők file-ba, későbbi ellenőrizhetőség és módosíthatóság érdekében.

A GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és rövid egyenes bot antenna is. A beépített bot antennás és belső hőmérőt tartlamazó verzió világos színű dobozba építetten a MobilTherm-2xL, a külső mágnestalpas antennás, illetve külső hőmérős verzió fekete dobozba építetten a MobilTherm-2xLa. Az utóbbi készülék esetén az antenna hossza max. 2m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 1m hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 2m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

A MobilTherm-2xLa SMS-ekkel is felprogramozható. Létezik általános lekérdező parancs, mely a készülék pillanatnyi állapotát adja vissza:

– lekérdező SMS: #?*
– a válasz SMS: MobilTherm-2-xL Ver:1.145 T-MobileH Rssi:5 Ubat:12.3V A:1, Riaszto:0 Vizszintjelzo:0, Kazán:0 Boiler:0 Nappali szoba:+23.0 Konyha +22.0

A memória beíró parancsokkal az adott memóriahely (beállítások) írhatók át, a memória kiolvasó parancsokkal az adott memóriahelyen lévő beállítás kérdezhetó vissza SMS-ben. A kimenet állító paranccsal a relés kimenet állapota változtatható.

A MobilTherm-2xLa specifikációi:

Tápfeszültség: 10–35 Vdc
Átlagos áramfelvétel: 40 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 27 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 58 mA
Max. áramfelvétel: 195 mA
Max. feszültség a bemeneteken: 5 V
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 … +70 C fok
Doboz magassága antenna nélkül: 86 mm
Doboz magassága bot antennával: : 137 mm
Mágnestalpas antenna magassága: : 110 mm
Doboz szélessége:: 115 mm
Doboz vastagsága: : 33 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!