MobilSurge-S

3 szintű ethernet túlfesz. levezető modul 2×2 érpárra

 • Ethetnet hálózatokra, számítógépek és hálózati eszközök védelmére
 • 3 különböző szintű védelemmel, főként a másodlagos kisülések ellen
 • Gyors reakcióidővel, igen rövid megszólalási idővel a gyors hálózati zavarok ellen
 • RJ45-ös csatlakozással és földelő vezetékkel
 • Öntapadós aljzattal, bárhova felragasztható, bedobozolt kivitel
 • ESD / EMP védelemmel
 • Védelem max. 4kV / 500A -ig (8/20usec szerint)
 • Kis kapacitású, így kis csillapítású modul 10Base-T 10/100 ethernetre
 • Egyszerűbb belső hálózatokra, PoE nélküli hálózati eszközök számára
 • Hosszú élettartam, olcsó ár

Nettó 23,19 

Bruttó 29 

A MobilSurge-S az ethernet hálózatok számára, a hálózati eredetű zavarok és túlfeszültségek elleni védelemére, illetve a villámlásokat kísérő tranziens túlfeszültségek elnyelésére és levezetésére fejlesztett modul. A röviden csak “villámvédő modul“-nak hívott eszköz nagyon rövid ideig tartó nagyfeszültségű tranzienseket képes felfogni és levezetni, megvédve ezzel az ethernet hálózaton, közvetlenül a modul mögött lévő eszközt vagy eszközöket. A modult a megvédendő eszköz elé kell kötni azzal sorosan, és a modul földelő vezetékét a védendő eszközzel, vagy egy speciálisan földelésre kialakított pontra kell csatlakoztatni.

A MobilSurge-S ethernet túlfeszültségvédő modul galvanikusan nem leválasztott eszköz, igy az ethernet hálózaton az eszközök azonos potenciálon vannak. Részben ezért, részben a hatékonyabb védelem érdekében a modul többlépcsős védelemmel rendelkezik. A gázpatronos, az alacsony kapacitású varisztoros, és a szupresszor diódás védelme együttesen egy hatékony, 3 szintű védelmet ad mind a hálóztati zavarok, mindpedig a villámlások okozta másodlagos hatások ellen. A modul 20usec ideig ellenáll max. 4kV-os tranziensekkel szemben, és 8usec időtartamnál rövidebb időre kialakuló, akár 500A-es áramok sem teszik tönkre, megvédve ezáltal a modul mögött lévő eszközt.

A MobilSurge-S ethernet villámvédő modul élettartama a modult addig ért hatások függvényében alakul. Az ethernet hálózatra illeszkedve hasonlóan az összes többi elektronikai készülékhez és berendezéshez – a direkt villámcsapás esetére nem nyújt védelmet, az ott létrejöző hatalmas energiák ellen semmiféle elektronikus védelem nem létezik, igy ebben ez esetben a hálózatra felfűzött összes eszköz a villámvédő modullal együtt tönkremegy. Viszonylag ritkán, de elképzelhető olyan közeli villámlás kialakulása is, melynek extrém erős és hosszantartó másodlagos hatása lesz Ennek következtében a modul esetleg sérülhet. Ilyenkor az ethernet vonalon a mögötte lévő készülékeket ugyan megvédheti, de az ethernet hálózat a modul cseréjéig nem fog üzemelni. A leggyakrabban és a legnagyobb valószínűséggel kialakuló, viszonylag távolabbi villámok nem extrém nagy és nem túl hosszú tranzienseket okoznak, melyek ellen a modul hosszú élettartammal, és nagy valószínűséggel nyújt hathatós védelmet az ethernet hálózat számára, hosszabb távon megkímélve azokat a tönkremeneteltől.

MobilSurge-S bővebben:

A MobilSurge-S ethernet villámvédő modult az ethernet hálózatra, avédendő készülékkel sorba kell bekötni. A modul RJ45-ös csatlakozó aljzatába kell bedugni a router- vagy switch felől érkező ethernet kábelt. A modul rövid, kb. 20cm-es, RJ45-ös dugóval ellátott részét kell csatlakoztatni a védendő eszköz ethernet aljzatába. A modul zöld-sárga kábellel és szemes-saruval ellátott vezetékét az ethernet hálózatra csatlakoztatot eszközzel feltétlenül össze kell földelni. Ha erre közvetlenül nincs lehetőség, akkor az eszköz közelében kell keresni olyan földelési lehetőséget, vagy fémes pontot, mely biztos földpotenciált ad. Földelés nélkül a modul nem tudja betölteni szerepét, mivel a védelem csak úgy lehet működőképes ha a hálózati tranzienseket a földre le tudja vezetni.

A MobilSurge-S alacsony párhuzamos kapacitással és kis csillapítással rendelkezik, így a 10/100-as ethernet hálózatokon az adatforgalom és az átvitel biztonságát nem veszélyezteti vagy csökkenti. A modul a CAT5 kábelből a 8 ér közül csak 2 ér-párat, azaz 4 eret enged tovább. Átlagos ethernet hálózatok esetében a készülékek többsége csak ezt a 2 érpárat használja. Ezek a kommunikációhoz nélkülözhetetlen Tx+, Tx-, Rx+ és Rx– vezetékek, az EIA-568 szabvány szerint az RJ-45-ös csatlakozóban rendre az 1-es zöld-fehér, a 2-es zöld, a 3-as narancs-fehér, és a 6-os narancs színű kábelek.

A 4-5 és a 7-8 érpárok nincsenek bekötve, és ezeket a modul nem is engedi keresztül magán. Abban az esetben, ha a több érpár is használatban lenne, a modul család következő tagját, a MobilSurge-L verziót kell használni. Ebben a verzióban mind a 4 érpár védetten került átvezetésre, így itt mind a 8 ér védetten funkcionál. PoE rendszerek esetében ajánlott használni, mivel itt a tápfeszültség szálak is védettek. A tápfeszültség szálak az adatszálakkal ellentétben magasabb feszültségszinteket engednek, igy a MobilSurge-L modulokkal akár 48V-os PoE rendszerek is üzemelhetnek.

A MobilSurge-S ethernet bekötése szabványos bekötés. Ezért semmiféle további illesztést vagy kábelezést nem igényel. A bedobozolt készülék csak IP54-es módon védett, igy kültérre önállóan nem szerelhető. Mindenképp páramentes helyet igényel, mivel a készülék teljesítményt nem vesz fel, nem fűti fel magát és környezetét, így még zárt, de nem páramentes helyen is fennáll hidegebb időszakokban a párakicsapódás veszélye. Kültéri felszerelés esetén mindenképp viz- és páramentes dobozba, készülékházba, vagy a védendő eszközzel egy készülék bobozba kell beszerelni.

MobilSurge-S specifikációk:

Védett erek: Tx+, Tx-, Rx+, Rx-
Max. tranziens feszültség 1 alkalommal: 4 kV 8 usec
Max. tranziens feszültség max. 100 alkalommal: 2 kV 8 usec
Max. tranziens áram: 500 A 20 usec
1. védelmi szint: 90 V GDT gázcső
2. védelmi szint: 18 V Varisztor
3. védelmi szint: 12 V Szupresszor
Soros ellenállás erenként: 0.6 R bemenet-kimenet között
Csillapítás erenként: < 1 dB ér-föld között
Doboz magassága: 78 mm
Doboz szélessége: 57 mm
Doboz vastagsága: 21 mm
0
  0
  Cart
  A kosara üres!