MobilCom-8a

Riasztóközpontokhoz illeszthető, dobozolt kivitelű, külső mágnestalpas antennás ContactID SMS konverter CiD alapú üzenetek átfordítására és küldésre SMS-ben.

 • Riasztóközpontok Contact ID jelzéseinek értelmezése és átfordítása SMS-re
 • Külön plusz SMS bemenettel, hálózat,- és térerőfigyeléssel, GSM újraindítással
 • USB-ról ingyenes saját szoftverrel széleskörűen konfigurálható modul
 • Szerkeszthető Contact ID kódtábla max. 400 féle üzenetre
 • Riasztóközpontokban elhelyezhető, bármely SIM kártyával üzemel
 • Szolgáltató és SIM kártya független GSM modullal
 • Lakásokban, nyaralókban, külső létesítményekben GSM átjelzőként
 • Egyszerű panel- vagy dobozolt kivitelben is rendelhető
 • Mágneses talpas, vagy rövid bot antennával

Telepítő PDF

Nettó 20 990 Ft

Bruttó 26 657 Ft

A MobilCom-8a család egy olyan GSM átjelző modul család, mely riasztó- vagy tűzjelző központok telefonvonali kimenetéhez illesztve a központok ContactID riportjait átfordítja szöveges üzenetekké, és továbbítása SMS-ben max. 4 felhasználó mobiltelefonjára. A modul normál működésekor a riasztóközponttól a ContactID üzeneteket átveszi és nyugtázza a központot, azokat szöveges üzenetekké konvertálja, majd az egy kommunikáción belül leadott első 2 üzenetet a konfigurációnak megfelelően SMS-ben továbbítja a felhasználó(k) telefonjára.

A készülék széleskörűen konfigurálható laptopok és számítógépek microUSB portján keresztül a Solar-Soft Kft. által írt ingyenes Unified univerzális letöltő szoftvere segítségével. A modul kifejezetten a központok dobozába tervezetten, azok 12V-os akkumulátorára és telefonvonali kimenetére csatlakoztatva működik, szolgáltató független GSM modullal, amely feltöltős vagy előfizetéses nanoSIM kártyát igényel.

A MobilCom-8a ContactID átalakító modulnak egy feszültségmentes kontaktus bemenete is van, mely tetszőleges célú, szabadon konfigurálható tartalmú SMS üzenetek küldésére használható. Az ingyenes Unified univerzális letöltő szoftverünkkel a készülékeinket Windows-XP, Windows-7, Windows-8 és Windows-10 operációs rendszerek alatt lehet felprogramozni. A készülékek felprogramozásához sem drivert, sem a Unified szoftvert külön feltelepíteni nem kell, a letöltő szoftver azonnal futtatható. Mivel a szoftverünkkel más készülékeink is felprogramozhatók, így csak USB porton keresztül csatlakoztatott, és általa automatikusan felismert valamely modulunkkal együtt használható. A készülék minden memóriahely tartalma a memória táblázata használata segítségével SMS-ek küldésével is változtatható dedikált telefonszámról.

A MobilCom-8a CiD alalpú GSM átjelző modul a szolgáltatótól érkező vagy idegen SMS-eket továbbítja a konfigurációban meghatározott telefonszám(ok)ra, így feltöltőkártya használata esetén a szolgáltató által küldött egyenleget is. A panelen a készülék státusának kijelzésére egy több-színű (piros-zöld-sárga), és egy piros LED található térerő kijelzésre és egyéb státusz funkciókra. A modul háromféle kivitelben készül: MobilCom-8p csak panel kivitelben külső mágnestalpas antennával, MobilCom-8 bedobozolt kivitelben belső ráépített antennával világos színű műanyag dobozban, illetve MobilCom-8a fekete műanyag dobozban külső mágnestalpas antennával, SMA csatlakozós kivitelben készül. Minden esetben microSIM foglalattal, kártyafüggetlen (szolgáltató független) GSM modullal kerül forgalomba.

Bővebben MobilCom-8a-ról:

A riasztóközpont által érzékelt esemény hatására a központ kommunikációt kezdeményez, beemel, és 1 vagy 2 vagy több ContactID üzenetet ad át a modulnak. A modul az első két üzenetet átveszi, kinyugtázza, majd ha a modul aktív volt, és nem volt SMS-sel tartósan, vagy ráhívás hatására időlegesen (konfiguráció szerinti időre) letiltva, akkor az üzenetet SMS-be átfordítva elküldi a felhasználóknak.

Ha a modul SMS-ben tartósan, vagy ráhívással időlegesen tiltott vagy passzív állapotban volt, akkor a központtól akkor is elveszi az üzeneteket és nyugtázza, de nem küld SMS-t róluk. A modulra a 060-as memóriahely tartalmát SMS-ben ráküldve a modul aktív (SMS küldésre engedélyezett) állapotba tehető, a 061-es memóriahely tartalmát ráküldve pedig a modul passzív (SMS küldésére letiltott) állapotba kerül. Ha SMS-ben a 062-es memóriahelyen lévő parancsot küldik rá, akkor a 063-as memóriahely tartalmának megfelelő időtartamra az SMS küldését követően a modul passzív állapotba kerül, és ez idő alatt nem küld SMS-t.

Hasznos funkció lehet, ha pl. egy infra folyamatosan küld fals riasztás jelzéseket. Üzenet küldés közben bármely dedikál számról indított hívás a riasztási funkciót megszakítja, és a további felhasználói számokat már nem értesíti. Ez egyfajta nyugtásái funkcióként szerepel. A modulra dedikált telefonszámról indított hívás hatására a modul a hívást követően a 064-es memóriahely tartalmának megfelelő időtartamra az SMS küldését követően a modul szintén passzív állapotba kerül, és nem küld SMS-t. Az SMS küldést blokkolhatja még a 004-es memóriahelyen szereplő szám, mely a 2 óránként elküldhető SMS-ek számát jelenti. Ha egy 2 órás cikluson belül a modul eléri ezt a számot, akkor a ciklus végéig nem küld több SMS-t. Ez is védi a felhasználót a korlátlan számú SMS elküldése ellen.

A készülék státusz jelzésére egy piros-zöld-sárga, és egy piros LED található hasznos funkciókkal. A“Heartbeat” LED dióda, a készülék működőképességét jelzi, és ránézésre megállapítható a készülék állapota (feljelentkezés, kapcsolat, adás-vétel, stb.) és a feljelentklezés pillanatában az utolsó térerő értéke. A feljelentkezési procedúrát és a hálózati kapcsolat hiányát a villogásokkal és szinekkel jelzi. A térerőt 1-5 zöld villanással jelzi, mely esetben a térerő arányos a felvillanások számával. Az “Onhook” LED a riasztóközpont beemelése és kommunkációja közben világít, azaz a központ rákapcsolódott a MobilCom-8a modulra, vagy épp kapcsolódik hozzá, vagy már kapcsolatban is van vele. A központ beemelését jelző LED a modul passzív állapotában is világíthat.

A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek köre szabadon bővíthető vagy szűkíthető. A táblázat üzenetei kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: a 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli memória tartalmak szabálya. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója. Minden memória helyhez és funkcióhoz magyarázat is tartozik az alsó Magyarázat ablakban. A felhasználó a Mező szerkesztése ablakban csak a kurzor alatt lévő memória hely tartalmát tudja változtatni. A memória tartalma lehet szám vagy betű a memória jellegétől függően. Ha a jellegéből fakadóan az karakteres, akkor annak tartalma lehet tetszőleges nyelvű, de nem tartalmazhat ékezetes karakterek.

A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

A MobilCom-8a specifikációi:

Tápfeszültség: 10–15 Vdc
Minimális vonali feszültség: 9 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 20 mA
Onhook áramfelvétel: 30 mA
Maximális áramfelvétel: 180 mA
Frekvenciasáv: 850/900/1800/1900 MHz
Kommunikáció: DTMF contactID SMS-re
Tárcsázás: DTMF, 1 db “9”-es szám
Antenna csatl.: SMA bot- vagy mágnestalpas
Tárcsahang: 400 Hz
Üzemi hőmérséklet: -30…+70 C fok
Panel hosszúság: 71 mm
Panel szélesség: 51 mm
0
  0
  Kosara
  A kosara üres!